Recenzii carti

Necazurile Sofiei-Contesa de Segur (recenzie)

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Pe scriitoarea franceza Contesa de Segur am descoperit-o recent si am ramas fascinata de ea. De operele ei, dar mai ales de viata ei personala.

Imi plac cartile autoarei, intrucat au un stil “balzacian”, personajele sunt autentice si au facut parte, la momentul respectiv din anturajul ei. Acest roman “Necazurile Sofiei” este considerat ca fiind si unul autobiografic. Numele complet al contesei este Sofia de Segur. Totodata este si cel mai cunoscut dintre romanele sale.

Rating: ⭐⭐⭐⭐

bookzone.ro

Pentru ca imi doresc sa invat cat mai bine limba franceza, am inceput sa citesc carti in aceasta limba. Asa am dat peste romanele semnate de Contesa de Segur. Acestea au un limbaj usor de inteles, intrucat romanele ei sunt in special dedicate copiilor. Dar trebuie sa recunosc ca si eu m-am delectat cu ele.


La sfarsitul articolului veti gasi atasat cartea in format pdf, cat si un link spre cartea audio. Citirea, respectiv ascultatea cartii simultan face intelegerea limbii franceze multi mai usoara, mai ales daca esti novice.

libris.ro

Romanul este divizat in 22 de capitole. Fiecare capitol relateaza cate o intamplare mai mult sau mai putin amuzanta din copilaria Sofiei, care este o fetita de 4 ani, singura la parinti dar care isi petrece marea majoritate a timpului alaturi de verisorul ei, Paul.

  Patinele de argint - rezumat carte de Mary Mapes Dodge

Cea mai proeminenta trasatura a Sofiei este ca are tot timpul idei, care de care mai trasnite. Idei care se finalizeaza mai tot timpul prost, fie pentru ea, fie pentru vreun animal, fie pentru cei din jur, ajungand adesea sa fie pedepsita. De exemplu: intr-o zi si-a taiat sprancenele crezand ca asa va fi mai cocheta, intr-alta a sarat pestisorul mamei din dorinta de a folosi solnita ca oamenii mari, iar ca urmare, pestisorul a murit, sau povestea in care a facut ca un pisoi salbatic si canarul mamei sale sa se intalneasca, soldandu-se cu doua victime. Si multe altele pe care va invit sa le descoperiti.

libris.ro

Din punctul meu de vedere romanul “Necazurile Sofiei” este un fel de “Amintiri din copilarie” à la francezi. Interesant, jovial, jucaus si gingas totodata.



Lectura placuta!

Lasă un răspuns