Rezumate

Colț Alb – rezumat carte de Jack London

Click to rate this post!
[Total: 64 Average: 4.7]

Cartea Colț Alb de Jack London, al cărei rezumat îl găsești mai jos este un roman de aventuri pentru copii, publicat prima dată în anul 1906.

Colt alb rezumat

Cartea Colț Alb este disponibilă pe librariadelfin.ro, elefant.ro și libris.ro.

Colț Alb – rezumat

Bill și Henry călătoresc la polul nord cu sania lor trasă de câini, pentru a duce în siguranță sicriul lui Alfred în orașul McGurry.

bookzone.ro

Pe drum sunt urmăriți de o haită de lupi, iar seară de seară, femela haitei le ademenește câinii. Astfel, unul câte unul, aceștia cad pradă lupilor înfometați.

După ce a rămas singur, Henry se trezește fără apărare în mijlocul haitei. Toți câini, cât și Billy fuseseră deja mâncați. Viața îi este salvată, însă, la apariția altor oameni, iar haita este pusă pe fugă.

libris.ro

După un timp, haita se separă, iar în cele din urmă femela haitei rămâne doar cu lupul cel bătrân. Dă naștere unor pui, dar după ce o foamete aspră se abate asupra lor, supraviețuiește doar unul dintre aceștia.

În continuare, datorită condițiilor vitrege ale sălbăticiei, lupul cel bătrân moare, iar lupoaica este nevoită să se descurce singură cu puiul ei.

libris.ro

Tabăra indienilor

Crescând, puiul simte nevoia să se aventureze în împrejurimi. Astfel, căutându-l, lupoaica ajunge aproape de tabără indienilor. Aceștia o recunosc ca fiind Kiche, animalul jumătate câine-jumătate lup care dispăruse în urmă cu ceva timp.

  Basmul toamnei, rezumat după Ionel Teodoreanu

Astfel, Kiche și puiul ei încep o nouă viața în tabăra oamenilor. Puiul, numit de oameni Colț Alb nu are o viață prea ușoară aici. Cunoaște mâna aspră a omului, dar și colții ascuțiți ai câinilor.

nemira.ro

Ca urmare a violențelor la care a fost supus, Colț Alb devine agresiv și învață să înțeleagă și să urmeze întocmai “legile” oamenilor, pe care îi consideră zei.

Acesta devine și mai agresiv odată ce mama sa este vândută, iar învață să se descurce singur.

libris.ro

În speranța că mama lui va reveni în tabără, renunță la planul său de a se reîntoarce în sălbăticie.

Însă, acest lucru nu va dura mult. În timp ce tabără se pregătea să-și mute locul, profită de ocazie și se aventurează în pădure.

Condițiile de aici par, însă, mai aspre ca niciodată, astfel, decide să se întoarcă în tabără oamenilor.

Timpul trecuse, iar Colț Alb împlinise un an. Era un lup puternic acum, iar ceilalți câini nu mai reprezentau un pericol pentru el. Devenise foarte important și pentru oameni, întrucât le apăra bunurile. Însă, lipsa afecțiunii îl făcea să fie singuratic și ursuz.

Reîntoarcerea în sălbăticie

Când Colț Alb avea 3 ani, asupra taberei s-a abătut o foamete atât de mare, încât oamenii au început să-și mănânce câinii.

Astfel, Colț Alb s-a refugiat în pădure unde s-a întâlnit cu masa sa. Aceasta însă, nerecunoscându-l, l-a atacat.

  Bunicuța hoțomană - carte de David Walliams

Când foametea a luat sfârșit, pașii îl poartă în noua așezare a oamenilor, unde este bine primit.

Colț Alb și noul său stăpân

Dorind să se îmbogățească, Castorul-Cenușiu, stăpânul lui Colț Alb decide să plece pe Yukon și-l ia și pe acesta cu el.

Aici, Smith Frumosul, o brută de om pune ochii pe Colț Alb și ademenindu-l cu whisky pe Castor-Cenușiu devine noul său stăpân.

Smith se poartă foarte aspru cu acesta pentru a-l face cât mai agresiv. Astfel, câștigă bani de pe urma luptelor la care îl pune să participe.

Scott îl salvează pe Colț Alb

În timpul unei astfel de lupte, Colț Alb este aproape omorât de un buldog, dar este salvat la timp de Scott, un bărbat care apare în mijlocul luptei și care o oprește. Acesta reușește să îl cumpere “cu forța” pe Colț Alb și să-l scape astfel de Smith.

Deși la început Colț Alb era foarte agresiv cu el și cu slujitorul acestuia, cu timpul învață ce e iubirea și se atașează de Smith. Ajunge chiar să se îmbolnăvească de dor când acesta pleacă mai multe zile de acasă.

Fiind vremea să se întoarcă la familia lui în San Francisco, Smith își ia la revedere de la Colț Alb văzând că acesta înțelege clar ce se întâmplă. Însă, mare i-a fost surprinderea când s-a trezit cu acesta pe ponton, chiar înainte ca vaporul să plece.

  Patinele de argint - rezumat carte de Mary Mapes Dodge

Neavând încotro, Smith se înapoiază la Sierra Vista, la casa familiei sale cu Colț Alb.

Aici, acesta are de învățat și alte legi ale “zeilor”. În special, pe cine poate să atace și pe cine nu.

Are parte și de hârjoneli cu cățeaua casei, Colli, dar ajung să se înțeleagă într-un final.

Loialitatea față de familie și-o va demonstra atunci când îi va apăra de un fugar ieșit din închisoare. Acesta pătrunde în casa lor pentru a se răzbuna pe judecătorul Scott, tatăl lui Scott, care îl condamnase la închisoare.

În urma luptei, lui Colț Alb i se dau puține șanse de supraviețuire, dar după multe săptămâni de îngrijire își revine și are parte de o mare surpriză, Colli tocmai dăduse naștere unor pui.

În urma acestui eveniment, judecătorul Scott îi rămâne recunoscător lui Colț Alb. El era singurul care până atunci mai avea îndoieli în privința lui. Astfel, din “lupul bătăuș”, Colț Alb devine “lupul binecuvântat”.


Dacă ți-a plăcut Colț Alb – rezumat, vezi și alte cărți pentru copii, cât și alte rezumate.

Imagine: europeanfilmawards.eu

4 thoughts on “Colț Alb – rezumat carte de Jack London

Lasă un răspuns