Titlu: Pânză de păianjen
Autor: Cella Serghi
Publicare: Editura Corint, 2019, 449 pagini
Prima apariție: 1938
Gen: roman interbelic, roman de dragoste
Nota mea: ⭐⭐⭐⭐⭐/5
Nota Goodreads: 4.23 /5
Comandă de pe: elefant.ro, libris.ro carturesti.ro
Pânză de păianjen de Cella Serghi este una din cărțile mele preferate. M-am atașat de protagonistă și i-am urmărit cu interes parcursul.
Vezi mai multe despre Cella Serghi și cărțile scrise de ea.
Pânză de păianjen – Prezentare
Diana Slavu este o fată frumoasă și deșteaptă, dar care provine dintr-o familie săracă. Astfel, încearcă din răsputeri să mențină aparențele.
Aflăm întreaga ei poveste prin intermediul jurnalelor sale pe care le oferă prietenei sale cele mai bune, Ilinca, care după ce primește scrisoarea de rămas bun a Dianei, începe să le citească.
Sunt prezentate trăirile și amintirile Dianei din copilărie și adolescență, până la vârsta de 20 de ani.
La vârsta de 16 ani, pe când se afla în vacanță la Mangalia, îl întâlnește pe pictorul Petre Barbu de care se îndrăgostește. Când descoperă că acesta nu are aceleași sentimente pentru ea, îl va căuta în toți bărbații pe care îi va întâlni ulterior.
Recenzie
Mi-a plăcut atât de mult cartea încât, atașându-mă de poveste și de personaje am căutat să mă refugiez în alte cărți scrise de Cella Serghi.
Am citit Cartea Mironei, Iubiri paralele și Pe firul de păianjen al memoriei. Deși mi-au plăcut, nu s-au ridicat la nivelul cărții Pânză de păianjen.
Aceasta este o carte superbă și captivantă, ce a făcut-o celebră pe Cella Serghi și, cum autoarea preciza în cartea Pe firul de păianjen al memoriei, cartea este inspirată din propria viață.
Cartea mi-a făcut un dor nebun de mare. De asemenea, Mangalia și Balcic sunt minunat descrise.
Recomandări
Iubitorii de cărți romantice vor îndrăgi acest roman, cât și cei pasionați de scrierile din perioada interbelică.
Vezi, așa îmi închipui viața, ca o pânză de păianjen imensă, cenușie, lipicioasă, în care omul se zbate ca o muscă. Undeva păzește carnivorul: păianjenul…
Lectură plăcută!