Rezumate

Cum e lumea, rezumat după Veronica Niculescu

Click to rate this post!
[Total: 61 Average: 4.6]

Cum e lumea este o povestioară, al căreia rezumat îl găsești mai jos, scrisă de Veronica Niculescu pentru manualul de Limba și literatura română de clasa a VII-a. Textul este inspirat din trista poveste a puiului de urs de la Sibiu.

Cum e lumea rezumat

Veronica Niculescu este autoarea cărții O vară cu Isidor pe care o găsești pe:

bookzone.ro

O vara cu Isidor Veronica Niculescu

Cum e lumea – rezumat

Într-o dimineață devreme, Bianca, un pui de urs de la grădina zoologică din Sibiu este trezită de un fluture. După ce îngrijitoarea îi dă de mâncare, Bianca se hotărăște să-l urmărească. Astfel, descoperă că îngrijitoarea a uitat portița deschisă. Fără să stea prea mult pe gânduri, se aventurează în pădure, întrucât de mult dorea să descopere cum e lumea.

libris.ro

Trecând prin Parcul Sub Arini, apoi pe sub un pod, Bianca ajunge în oraș.

Între timp se răspândește vestea că un urs umblă liber. Mara Dumitrescu este avertizată de mama ei să nu-și părăsească locuința. Nu o ascultă însă, căci trebuia să-și facă pașaportul pentru a pleca în Serbia, unde avea să-și recite poeziile.

libris.ro

Dar la Direcția Generală de Pașapoarte dă nas în nas cu Bianca care este încolțită și cu ținta puștii asupra ei. Și-ar fi dorit atât de mult să fi rezistat impulsului de a descoperi cum e lumea, să se poată întoarce înapoi pe unde venise și să fie în cușcă cu mama și frații ei.

  Mara - rezumat carte de Ioan Slavici

Deși toată lumea striga la ea să se ferească, Mara sare în fața ursului pentru a-l apăra. Atunci aude o pocnitură, dar nu pare sunetul unui împușcături. Imediat observă că ursul este doar un pui și strigă asta mulțimii întregi pentru a-l lăsa în pace. Mulțimea freamătă analizând vestea și se îmbunează auzind că e doar un pui.

nemira.ro

Bianca se uită fermecată la petalele mușcatelor purtate de vânt, atât de asemănătoare cu fluturele pe care-l urmărise.

Sfârșit!

libris.ro

Lumea s-a lărgit dintr-o dată, rezumat

Lumea s-a lărgit dintr-o dată reprezintă continuarea povestirii Cum e lumea.

După ce fusese anesteziată, Bianca a fost transportată în Rezervația de urși Pădurea Albastră din Brașov, unde se aflau și alți urși bruni. După un timp au fost aduși și fratii și mama sa.

Mara Dumitrescu, cea care a salvat-o pe Bianca, se pregătea de călătoria la Belgrad, dar face un ocol în Brașov la Pădurea Albastră pentru a o vedea pe Bianca care se afla aici de două luni.

Plină de emoții, Mara o zărește pe Bianca în rezervație alături de frații ei și de ursoaică și remarcă cu bucurie că aceasta este fericită.


Dacă ți-a plăcut Cum e lumea, rezumat, vezi întreaga categorie de rezumate.

Vezi și alte rezumate pentru clasa a VII-a:

  • Hagi Tudose
  • Budulea Taichii
  • Popa Tanda
  • Amintiri din copilărie
  • Cititorul din peșteră
  • Ferma animalelor
  Expresul Polar, rezumat carte
Imagine: catalog.manualedigitaleart.ro

7 thoughts on “Cum e lumea, rezumat după Veronica Niculescu

Lasă un răspuns