Recenzii carti

Pe firul de păianjen al memoriei-Cella Serghi (recenzie)


“Pe firul de păianjen al memoriei” este al treilea roman scris de Cella Serghi pe care eu îl citesc. Pe primul loc în preferințe se află “Pânză de păianjen”, urmat de “Cartea Mironei”. Iar acesta despre care scriu azi e pe locul trei.
Nu e vorba că nu mi-a plăcut, dar mă așteptam să fie mai mult în genul romanului “Pânză de păianjen”, mai romantic. Tânjesc după încă un roman asemănător. Mă așteaptă “Iubiri paralele”, care sper să se apropie ca și gen, deși din critici am înțeles că niciun alt roman al autoarei nu s-a apropiat de succesul primului roman publicat, “Pânză de păianjen”.
Rating: ⭐⭐⭐⭐


Romanul de față este unul autobiografic și se împletește și cu povestea de iubire dintre autoare și Camil Petrescu. O poveste de iubire neimplinita.
Deși aveam alte așteptări, mi-a plăcut să descopăr viața din perioada interbelică a scriitorilor români. Simt că am descoperit detalii la care nu m-aș fi gândit. Apar în carte foarte mulți scriitori cunoscuți : Camil Petrescu, Liviu Rebreanu, Mihai Sebastian, E. lovinescu, etc.
Pe alocuri am mărit viteza de citire întrucât eram interesată de povestea de dragoste în sine, iar cartea abundă de referințe literare și citate.
Mă bucur că autoarea a scris această carte autobiografică. Este un cadou pentru cei ce îi îndrăgesc opera și vor să pătrundă în “culisele” creației ei. M-am apropiat mai mult de scriitoare, am înțeles-o mult mai bine și am descoperit zbuciumul și pașii deloc ușori până la publicarea unui roman.


Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre Cella Serghi și să pătrundeți în atmosfera scriitorilor din perioada interbelică, vă invit să citiți “Pe firul de păianjen al memoriei”.

„Te vindeci vreodată de o mare iubire? O iubire nouă vine peste cea care mocnește sub propria ei cenușă și refuză să moară de tot și nu te lasă să mori de tot?“

Lectură plăcută!

elefant.ro

3 thoughts on “Pe firul de păianjen al memoriei-Cella Serghi (recenzie)

Lasă un răspuns

librariadelfin.ro
edituradiana.ro