Recenzii carti · Rezumate

Cartea junglei – rezumat carte de Rudyard Kipling

Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 4.4]

Cartea Junglei este o carte pentru copii scrisă de Rudyard Kipling și spune povestea lui Mowgli, un băiat indian orfan care, ghidat de animalele care îl protejează, pornește într-o călătorie de autodescoperire în timp ce încearcă să scape de amenințarea tigrului Shere Khan.

Cartea junglei

Cartea junglei – detalii carte

Publicare: Regis, 2007, 224 pg
Gen: carte pentru copii
Nota mea: ⭐ ⭐ ⭐ ⭐⭐ /5
Nota Goodreads: 4.01/5

Descoperă cartea la reducere pe

Cartea junglei – rezumat carte

Crescut de o haită de lupi sălbatici, Mowgli nu cunoaște viața în afara junglei frumoase, dar periculoase, în care a fost crescut.

bookzone.ro

Într-o zi, în timpul sezonului secetos, animalele din junglă se adună pentru a bea apa rămasă, ca parte a unui armistițiu în timpul secetei, care permite animalelor sălbatice din junglă să bea fără teama prădătorilor.

Armistițiul este întrerupt atunci când Shere Khan sosește, detectând mirosul lui Mowgli în mulțime. El amenință că îl va ucide pe Mowgli când seceta se va sfârși.

libris.ro

După ce seceta se termină, lupii dezbat dacă ar trebui să-l păstreze pe Mowgli. Mowgli decide să părăsească jungla pentru siguranța haitei sale. Bagheera se oferă voluntar să-l călăuzească până la satul oamenilor din apropiere.

  Cărți pentru copii în limba engleză

Îndrumat de Bagheera, Mowgli își dă seama curând că Shere Khan nu este singura amenințare din junglă. Un piton uriaș numit Kaa și o maimuță extravagantă numită King Louie sunt doar două dintre creaturile cu care Mowgli trebuie să se confrunte.

libris.ro

Kaa îl hipnotizează pe Mowgli. Sub influența lui Kaa, Mowgli are o viziune în care tatăl său este ucis de Shere Khan în timp ce îl proteja. Kaa încearcă să îl devoreze pe Mowgli, dar este atacat de un urs brun din Himalaya pe nume Baloo, care îl salvează pe Mowgli. Cei doi se împrietenesc, iar Baloo face tot posibilul să îl protejeze.

Curând devine evident că Shere Khan crede că Mowgli deține secretul a ceea ce el consideră a fi cea mai importantă și mortală putere a omului – focul. Cu ghearele sale ascuțite, Khan pune ochii pe secretul florii roșii și nu va lăsa nimic să-i stea în cale.

nemira.ro

Bagheera îi găsește în cele din urmă pe Mowgli și Baloo și este șocat că Mowgli nu s-a alăturat oamenilor, așa cum fuseseră de acord, dar Baloo îi promite că îl va duce el în satul oamenilor.

Mowgli este răpit de o bandă de maimuțe care îl prezintă liderului lor, Regele Louie. Presupunând că toți oamenii pot face floarea roșie (focul), Regele Louie îi oferă în schimb lui Mowgli protecție împotriva lui Shere Khan.

libris.ro
  Rezumat A murit Luchi... Cum am cunoscut eu lumea, Otilia Cazimir

Baloo îi distrage atenția Regelui Louie în timp ce Bagheera încearcă să se strecoare pe lângă Mowgli, dar șiretlicul lor este descoperit. Până la urmă Mowgli reușește să scape, nu înainte ca Louie să îi spună despre moartea lui Akela.

Furios că Baloo și Bagheera au omis să-i spună despre moartea lui Akela, Mowgli se duce să-l înfrunte pe Shere Khan. El fură o torță aprinsă din sat și se întoarce în junglă, lăsând din greșeală o dâră de praf de pușcă. Îl înfruntă pe Shere Khan, care susține că Mowgli și-a făcut un dușman al junglei provocând incendii de pădure.

Văzând că lupilor le era frica de el, Mowgli aruncă torța într-un râu. Baloo, Bagheera și haita de lupi îl rețin pe Shere Khan, dându-i lui Mowgli suficient timp să scape din jungla în flăcări.

Până la urmă, îl atrage pe Shere Khan pe un trunchi de copac uscat mort. Acesta se rupe sub greutatea tigrului, iar Shere Khan cade în foc și moare. Mowgli le ordonă apoi elefanților să devieze râul și să stingă focul.

A doua zi, Raksha devine noul lider al haitei de lupi.

Sfârșit!


Dacă ți-a plăcut Cartea Junglei de Rudyard Kipling, dar și acest rezumat, vezi și alte rezumate (lista întreagă) :

  Aventurile lui Tom Sawyer - rezumat carte

Lectură plăcută! 📖Lasă un răspuns