Recenzii carti

Scrisori de la Moș Crăciun, carte de J. R. R. Tolkien – recenzie

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Cartea Scrisori de la Moș Crăciun scrisă de celebrul J. R. R. Tolkien se afla de ceva timp pe lista mea de lecturi de Crăciun.

Scrisori de la mos craciun Tolkien

Scrisori de la Moș Crăciun – detalii carte

Titlu original: Letters from Father Christmas
Publicare: Rao, 2006, 112 pg
Prima apariție: 1976
Gen: fantasy
Nota mea : 4 /5
Nota Goodreads: 4.24/5
Disponibilitate: carturesti.ro, Books-express

bookzone.ro

Scrisori de la Moș Crăciunrezumat

Cartea Scrisori de la Moș Crăciun cuprinde o serie de scrisori ce datează pe o perioadă de mai bine de 20 de ani, din 1920 până în 1943.

Aceste scrisori, ce îl au ca expeditor pe Moș Crăciun sunt primite an de an de către copii lui Tolkien: John, Michael, Christopher și Priscilla.
Aceste scrisori sunt redactate uneori și de secretarul elf Ilbereth sau de către ajutorul de nădejde al lui Moș Crăciun, Ursul Polar și conțin ilustrațiile încântătoare ale autorului, Tolkien.
An de an, Moșul îi informează pe copii acestuia despre activitatea sa de Polul Nord. Aflăm astfel despre peripețiile prin care el trece alături de Ursul Polar care pare a fi un magnet pentru pozne, dar și stadiul în care se află cu pregătirile pentru Ajunul Crăciunului.
În cartea Scrisori de la Moș Crăciun, Tolkien face referire și la cel de-al doilea război mondial, prezentând cruzimea acestuia și schimbările care au avut loc în viețile oamenilor.

libris.ro
  Cele mai frumoase cărți de Paști pentru copii

Ca o paralelă, Moș Crăciun le povestește copiilor despre războaiele pe care le duce el cu goblinii și de ajutorul primit se la gnomii.
Cu timpul, ca și ajutoare, lui Moș Crăciun i se alătură cei doi pui de urs, nepotii Ursului Polar dar și oameni de zăpadă, elfi de zăpadă și urși de cavernă.

Scrisori de la Moș Crăciunrecenzie

Mi-a plăcut această carte pentru povestea și atmosfera creată, dar și datorită scrisorilor originale care apar în ea, cu tot cu ilustrații.
Mi se pare interesantă idea de a-i scrie copilului scrisori ca venind din partea lui Moș Crăciun. Face ca totul să devină magic și real.
Tocmai din această cauză mă gândesc dacă dezamăgirea nu va fi prea mare datorită iluziei create, când inevitabil, copii vor descoperi secretul Moșului.
O astfel de scrisoare i-a scris și Mark Twain fiicei sale. Cartea ce o conține se numește Scrisoare de la Moș Crăciun.
Nu i-am dat cinci stele cărții Scrisori de la Moș Crăciun datorită faptului că am simțit că lipsește puțină acțiune, iar unele elemente specifice Crăciunului, așa cum le știm în zilele noastre nu prea sunt prezente.

libris.ro

Concluzii

Recomand cartea Scrisori de la Moș Crăciun tuturor fanilor lui J. R. R. Tolkien. Se spune că anumite părți din ea l-au inspirat pentru a scrie cartea Stăpânul inelelor.
O recomand de asemenea și ca o lectură de Crăciun, în special copiilor.
Cartea este valoroasă și datorită ilustrațiilor originale ale autorului.
J. R. R. Tolkien (1892-1973) este un scriitor englez cunoscut în special pentru cărțile sale fantasy Stăpânul inelelor și Hobbitul.

  "Suge-o Ramona" + "Suge-o Andrei" de Andrei Ciobanu (recenzie)

Tolkien este considerat “tatăl” literaturii fantastice.

Alte opere semnificative:

nemira.ro
  • Copiii lui Húrin
  • Silmarillion
  • Povești neterminate

Dacă ți-a plăcut cartea Scrisori de la Moș Crăciun de J. R. R. Tolkien, vezi și alte cărți de Crăciun:

Vă doresc lectură plăcută și Crăciun fericit!

S-ar putea să-ți placă și :

libris.ro

6 thoughts on “Scrisori de la Moș Crăciun, carte de J. R. R. Tolkien – recenzie

Lasă un răspuns