Recenzii carti · Rezumate

Femeia la 30 de ani – rezumat carte de Honoré de Balzac

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Femeia la 30 de ani este o carte de dragoste, scrisă de Honoré de Balzac, al cărei rezumat integral îl găsești la sfârșitul postării.

Femeia la 30 de ani rezumat

Femeia la 30 de ani – detalii carte

Publicare: Polirom, 2021, 228 pg
Prima apariție: 1842
Titlu original: La Femme de trente ans
Gen: roman de dragoste
Serie: Comedia umană
Nota mea: ⭐ ⭐ ⭐ ⭐⭐ /5
Nota Goodreads: 5/5

Disponibilitate carte

Femeia la 30 de ani – recenzie carte

N-am mai citit din liceu o carte scrisă de Balzac. Erau scriitorul meu preferat la vremea respectivă. Iar acum citind carte Femeia la 30 de ani mi-am reamintit de ce. Ma bucur că am citit cărți atât de profunde în perioada adolescenței, cu siguranță au contribuit la formarea mea ca om.

bookzone.ro

Romanul spune povestea lui Julie, o femeie frumoasă și admirată de toți bărbații şi cum nativele iluzii i se spulberă când se căsătorește cu un bărbat cu care tatăl ei nu era de acord. Plutește la un moment dat și pe aripile ușor ale iubiții, dar totul se năruie la un moment dat. Suferința femeii ei nu are cum să nu te atingă.

Mi-a amintit de alocuri de cartea O viață de Guy de Maupassant, a cărei eroină este tot o femeie și al cărei realism este dureros de pregnant.

libris.ro
  Iubiri paralele-Cella Serghi (recenzie)

Cartea Femeia la 30 de ani m-a purtat prin tot felul de emoții și mi-a aduc și lacrimi în ochi. O recomand iubitorilor de povești de viață și dragoste reale, fără înflorituri sau scene siropoase.

Dacă vrei să afli întreaga poveste, te invit să citești cartea Femeia la 30 de ani sau poți citit rezumatul integral mai jos.

libris.ro
Despre autor

Honoré de Balzac (n.1799 – 1850) este unul din cei mai mari scriitori francezi, renumit pentru cărțile sale realistice și psihologice.

Alte cărți scrise de Honoré de Balzac:
  • Eugénie Grandet
  • Moş Goriot
  • Iluzii pierdute
  • Verișoara Bette
  • Adio
  • Vărul Pons
Femeia la 30 de ani rezumat carte

Julie d’Aiglemont este o fată foarte frumoasă ce întoarce capetele bărbaților. Aceasta este îndrăgostită de colonelul d’Aiglemont, cu care tatăl ei nu este de-acord.

nemira.ro

După câțiva, când Julie era deja căsătorită cu d’Aiglemont, îi dădea dreptate tatălui ei care se murise. Julie trăia captivă într-o căsnicie nefericită, nefiind așa cum își imaginase ea. Starea ei fizică și emoțională se agrava, culminând cu vestea că soțul ei o înșală.

Atunci cu ultimele puteri decide să-și pună farmecele în valoare și să-l recucerească. La una din seratele la care îi cucerise pe toți, îl recunoaște pe tânărul care era îndrăgostit de ea și nu-l mai văzuse de mult timp.

libris.ro

Între ei se înfiripă o poveste de dragoste căreia la un moment dat Julie îi pune punct, după ce acesta a reușit să-i redea sănătatea, fiind și medic. După câțiva ani, tânărul în suferință vine să o revadă pe Julie, dat soțul acesteia apare acasă pe neașteptate. Stă o noapte întreaga ascuns pe pervaz, se îmbolnăvește și moare. Marchiza cade într-o depresie adâncă, nici fetița ei nu-i mai aducea bucurie. Cu toate astea era încă nespus de frumoasă.

  Povestea mea, carte de Michelle Obama - recenzie

Într-o seară are o discuție cu Vandenesse, care ura tot ce însemna viață mondenă din Paris, intrigile şi cochetărie femeilor. Însă discuția îi atrage pe amândoi şi din acel moment nu încetează să se vadă, ajungând să se îndrăgostească. Cei doi au împreună mai mulți copii. Însă unul din aceștia moare fiind împins de Helen, fiica mai mare a contesei în rău.

Anii au trecut, iar în seara de Crăciun, când în casă era o pace și o mulțumire generală, un ucigaș apare la ei în casă, iar Hélène décide să fugă cu el. Între timp, marchizul care și-a pierdut întreaga avere a pornit în lume să și-o reconstruiască. Dupa 6 ani, în timp ce se întoarce în Franța, vasul pe care se află este atacat de pirați și descoperă că ucigașul care a fugit cu fiica sa este căpitanul vasului. O găsește aici pe Helen înconjurată de patru copii, nespus de fericită.

Marchizul revine în Franța, dar la scurt timp moare. Marchiza rămâne doar cu fiica ei Moina, ceilalți copii murind și ei. Într-o zi aflată la tratament cu aceasta, aude despre o tânără cu un copil, ambii aflați pe moarte. Le sare în ajutor și descoperă cu stupoare că era fiica ei Helen, văduvă ce venise pe jos din Spania. Cei doi se sting în fața contesei.

  Șarada - carte de Victoria Alexander (recenzie)

Suferința contesei se adâncește și se retrage din viața socială însă este privită cu oarecare respect de cei din jur. Acesta în oferă întreaga avere fiicei sale, care însă o tratează cu dispreț. Într-o zi, dorind să-și prevină fiica de greșeala pe care o făcea, întrucât aceasta avea o relație extraconjugala cu fiul lui Vandenesse, aceasta o ia peste picior și o tratează necuviincios.

Răpusă de suferință, contesa merge în curte, se așează pe o bancă și moare. Cu mare durere în suflet și cu profund regret Moina anunță decesul mamei sale.

Sfârșit!

Vezi cartea pe:


Dacă ți-a plăcut cartea Femeia la 30 de ani de Honoré de Balzac, dar și acest rezumat, vezi și:


Lectură plăcută! 📖Lasă un răspuns