Rezumate

Sarea în bucate – rezumat după Petre Ispirescu

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Sarea în bucate este un basm (al cărui rezumat integral îl găsești mai jos) scris de Petre Ispirescu, care l-a auzit prima dată de la mama sa.

Sarea în bucate rezumat
Disponibilitate carte
Sarea în bucate – rezumat carte

A fost odată un împărat care avea trei fete pe care le iubea foarte mult. Într-o zi le-a întrebat pe fiecare în parte cât de mult îl iubesc. Fata cea mare i-a spus că-l iubește ca mierea, iar cea mijlocie ca zahărul. Fiica cea mica, răspunzând că-l iubește ca sarea în bucate l-a înfuriat pe împărat și a alungat-o de la curtea lui.

Fata împăratului a plecat așadar în lume, iar după un timp a ajuns la curtea unui alt împărat unde a început să muncească, nespunând cine este de fapt. Toată lumea avea numai cuvinte de lauda la adresa ei, astfel încât a auzit și împărăteasa de ea. Acesta a luat-o pe lângă dânsa și a început să o iubească ca pe propriul copil.

elefant.ro

Și împărăteasa avea un fiu care s-a întors rănit din război. Zi și noapte l-a îngrijit împreună cu fata cea mică a împăratului. În acest timp, fiul împăratului s-a îndrăgostit de ea și când s-a vindecat le-a spus părinților că vrea să se însoare.

  O sanie - rezumat după Florin Lăzărescu

La nuntă fata a insistat să fie invitat și un anume împărat, tatăl ei, fără să le spună motivul. Aceasta i-a gătit personal împăratului bucatele, fără a pune sare, doar zahăr și miere.

La nuntă împăratului i se păru cunoscută fata, dar nu i se părea cu putință să fie fiica lui. După un timp, observând că doar mâncarea sa nu are gust, împăratul s-a enervat. Atunci fata povesteşte mesenilor cele întâmplate, iar împăratul își cere iertare, abia atunci înțelegând vorbele fiicei sale, că-l iubește ca sarea în bucate.

libris.ro

Sfârșit!


Dacă ți-a plăcut Sarea în bucate – rezumat vezi și alte rezumate:


Lectură plăcută! 📖litera.ro

Lasă un răspuns