Recenzii carti

Prin zăpadă și cenușă vol. 2 (Seria Outlander) – Diana Gabaldon

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Prin zapada si cenusa vol 2

Am citit cartea “Prin zăpadă și cenușă”, volumul doi în limba franceză întrucât în limba română nu a apărut încă. Am înțeles că urmează să fie publicată în această vară la Editura Nemira.


Update: Cartea este disponibilă pe nemira.ro

Acest roman este foarte interesant și cuprinde: acuzații, complot, trădări, revelații, decizii dificile de luat, separare, etc.

bookzone.ro


Consider că este cel mai bun roman din cele patru pe care le-am citit din seria Outlander“:

 

libris.ro

Seria de cărți Outlander se găsește pe:

nemira.ro

elefant.ro

carturesti.ro

libris.ro

cartepedia.ro

 

Prin zăpadă și cenușă, vol. 2-prezentare


Romanul este foarte captivant. O multitudine de evenimente se succed, contrat ultimelor trei romane care au fost mai statice, fără evenimente majore.

libris.ro

În acest roman avem parte din nou de o trecere prin pietre, deci o călătorie în timp, lucru care nu s-a mai întâmplat de mult.

Atenție, urmează detalii din desfășurarea acțiunii!


Claire este atinsă de o boală cruntă și este răpusă de febră la pat. Pentru a o trata, femeile de la Fraser’s Ridge folosesc metodele specifice perioadei respective. Însă, una din aceste metode va avea urmări ce o vor șoca pe Claire când își va reveni.

În acest volum aflăm și povestea lui Ian și a soției sale și lucrurile ce au dus la despărțirea lor.

nemira.ro
  Fetița care a salvat Crăciunul, carte Matt Haig - recenzie

În continuare, Faedra, sclava Jocastei dispare și aflăm, astfel, despre aventura dintre ea și Duncan, cât și despre faptul că este însărcinată.

Lizzie rămâne și ea însărcinată cu unul din gemeni, deși nu știe exact cu care dintre aceștia, întrucât semănau foarte mult și au făcut schimb între ei în momentele de tandrețe cu Lizzie.

libris.ro

Cu toate astea ea susține că îi iubește pe amândoi.

La nașterea fiului lui Lizzie, Brianna își dă seama că își dorește foarte mult încă un copil.

Claire e acuzată de vrăjitorie 

Malva rămâne și ea însărcinată și îl acuză pe Jamie că el este tatăl copilului.

Ian mărturisește însă că există posibilitatea ca el să fie tatăl, dar în aceeași măsură poate fi și Bobby.

La scurt timp însă, Claire o găsește pe Malva cu gâtul tăiat. Încearcă să salveze copilul, dar era deja prea târziu.

Astfel, Claire este găsită cu pruncul mort în brațe, lângă trupul neînsuflețit și măcelărit al Malvei.

Din acest motiv, Jamie și Claire sunt atacați în casa lor, Claire fiind acuzată de omor și practicarea vrăjitoriei. Aceasta este nevoită să se predea și este dusă împreună cu Jamie să fie judecată.

Pe drum, Claire este separată cu forța de Jamie și dusă la închisoare. De aici este dusă la palatul guvernatorului pentru a o îngriji pe soția acestuia care era însărcinată.

Tom Cristie, tatăl lui Malva, îndrăgostit de Claire, ia crima asupra lui pentrua o salva, deși nu el era făptașul.

  Colț Alb - carte de Jack London (Recenzie)

Briana, față în față cu Bonnet

Briana rămâne însărcinată, însă la scurt timp este răpită de Bonnet. Acesta nu se atinge de ea, întrucât avusese o experiență neplăcută cu o femeie însărcinată.

În casa acestuia, Briana o întâlnește pe Faedra și află mijloacele josnice prin care Jocasta și Ulise scăpaseră de ea pentru a păstra secretă aventura lor.

În cele din urmă, Briana reușește să scape, iar Bonnet este trimis la judecată, dar moartea și-o va găsi într-un alt mod. Toți fanii seriei “Outlander” vor simții dulceața răzbunării.

O nouă călătorie în timp 

Brianna dă naștere unei fetițe pe nume Amanda. Din păcate, aceasta se naște cu probleme la inimă și necesită o operație modernă pentru a supraviețui.

Din acest motiv, Roger și Brianna, alături de copii hotărăsc să se întoarcă în vremea lor. Înainte de a pleca, Briana descoperă că are un frate, Willi, băiatul lui Jamie.

După plecarea acestora, Claire descoperă adevărata poveste a morții Malvei și implicarea fratelui acesteia, Allan cât și povestea morbidă a mamei lor, care era considerată o vrăjitoare.

Casa în care stăteau Jamie și Claire ia foc, dar cei doi rămân în viață, contrar anunțului pe care Briana îl văzuse în ziar. Întrucât nu mai aveau pentru ce rămâne, își fac planuri pentru a se întoarce în Écoss.


Recenzie

“Prin zăpadă și cenușă” este un roman fascinant, ca și întreaga serie “Outlander“, de altfel, și abia aștept să citesc continuarea, “Ecouri din trecut”. 

  Fram, ursul polar de Cezar Petrescu-Recenzie

Odată ce ai întrat în Universul fascinant al Dianei Gabaldon, nu mai poți ieși. Vei vrea să descoperi mai mult și mai mult.

Acest roman pare să înglobeze atât de multe genuri literare…

Este un roman de dragoste, cu atenția centrată pe cuplurile Jamie – Claire, Roger-Briana, dar și celelalte povești secundare sunt captivante. Bineînțeles, nu lipsesc scenele de dragoste.

Clar, este un roman istoric, și încă unul plin de detalii. Asistăm, practic, citind acest roman, la formarea Statelor Unite ale Americii. Prin roman “plimbându-se” și numele lui George Washington. Spațiul temporal al acțiunii fiind Războiul de Independență.

Este un roman de aventură prin toate întâmplările prin care personajele trec, răpiri, lupte, etc.

Călătoria în timp prin intermediul pietrelor îl face, desigur, un roman science-fiction.

Iar pe alocuri, cu toate anchetele și acuzațiile am simțit că e un roman polițist. În plus, prezența cântecelor și a poemelor de epocă îi dau un aer de roman clasic.

Toate astea fac din cartea “Prin zăpadă și cenușă” volumul doi un roman foarte captivant, la fel ca întreaga serie “Outlander“. Nu degeaba seria a fost ecranizată.


Lectură plăcută !