Recenzii

Mândrie și prejudecată, carte de Jane Austen – recenzie

Mândrie și prejudecată, carte celebră scrisă de Jane Austen, este un roman de dragoste ce îi are ca protagonisti pe Elizabeth Bennet și Mr. Darcy.

Mandrie si prejudecata carte de Jane Austen recenzie

Titlu: Mândrie și prejudecată
Titlu original: Pride and Prejudice
Prima apariție: 1813
Autor: Jane Austen
Publicare: Editura Corint, 2014, 368 pagini
Gen: roman de dragoste
Nota mea: 5/5
Nota Goodreads: 4.26/5
Disponibilitate: elefant.ro.


Mândrie și prejudecată, rezumat

Mr. Darcy este mândru, iar Elizabeth este plina de prejudecati. De aici și titlul Mândrie și prejudecată.
Elizabeth face parte dintr-o familie modestă și are patru surori. Toate au ca scop găsirea unei partide bune pentru căsătorie pentru a-și depăși condiția și ai ajuta pe părinții lor.
Sosirea noului vecin, despre care se știa că este un burlac înstărit, o pune pe jar pe Mrs. Bennet care vrea neaparat ca acesta să îi cunoască fiicele.

Cu această ocazie, Elizabeth si Mr. Darcy se întâlnesc pentru prima dată. Mr. Darcy, de asemenea, un burlac înstărit este cel mai bun prieten al domnului Bingley, noul lor vecin.

Prima întâlnire dintre cei doi a fost cu „scântei”, creând rapid între ei o vizibilă antipatie. Dar de la ură la dragoste nu e decât un pas. Însă drumul până acolo e pavat cu întâmplări ce te vor ține cu sufletul la gură și te vor face să te atașezi de personaje.


Jane Austen (1775-1817) este o scriitoare engleză din perioada romantică pre-victoriană și o reprezentantă de seamă a literaturii clasice.

Jane Austen a scris șase romane, devenite capodopere ale literaturii:

Mândrie și prejudecată, recenzie

Mândrie și prejudecată a devenit unul din romanele mele preferate. Mai ales că iubesc literatura engleză, în special cea din epoca victoriană. Ador și stilul lui Jane Austen, felul în care construiește personajele, dar și felul în care îi îmbracă cu emoții. Astfel, simți pur și simplu că ți se relatează o poveste adevărată, și nu citești o poveste fictivă.

Recomand cartea Mândrie și prejudecată tuturor pasionaților de literatură clasică și nu numai.

Dacă ți-a plăcut Mândrie și prejudecată, s-ar putea să-ți placă și:


Lectură plăcută!