Recenzii carti

Recenzie „Pe aripile iubirii” -Barbara Cartland

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Pe aripile iubirii barbara cartland recenzie
„Pe aripile iubirii” este un roman de dragoste ce se citeste foarte usor. O carte de week-end cu un subiect destul de superficial. Pe alocuri m-a dus cu gandul la o telenovela.
Rating: ⭐⭐⭐
Barbara Cartland (1901-2000) este o scriitoare engleza ce a scris 723 de carti, dintre care 644 sunt carti de dragoste. Pentru asa a primit si numele de „Regina aventurilor romantice”
Cartea „Pe aripile iubirii” a aparut la Editura Litera in anul 2014. Titlul original este „They touched heaven”
Romanul debuteaza cu intoarcerea din Franta a domnisoarei Temia, fiica unor oameni instariti. La scurt timp este obligata de tatal ei sa se casatoreascc cu un om care il santajeaza. Prin urmare, Temia afla si marele secret al tatalui sau: are un copil in afara casatoriei.
Pentru a scapa de mariaj, Temia decide sa fuga de acasa la Londra, unde ajunge sa lucreze ca scenarist la un teatru. Aici va ajunge sa cunoasca doi gentalmeni. Doi prieteni foarte buni, care ajung sa se indragosteasca de Temia.
„Pe aripile iubirii” nu este un roman foarte profund. Evenimentele se desfasoara relativ repede, desi actiunile nu sunt foarte diverse. Povestea de dragoste este putin „trasa de par”, in sensul ca fata se indragosteste de el doar vazandu-l o singura data, fara macar sa vorbeasca. Din acel moment a stiu ca el este un om bun si nu este capabil de nimic rau (chiar daca aproape si-a omorat cel mai bun prieten) si ca il iubeste mai presus de orice.
Cartea e plina de clisee. A avut unul sau doua momente in care m-a tinut in suspans. Nu pot sa spun ca nu mi-a placut dar este un roman foarte sentimental si „ieftin”, iar mie imi plac romanele mai „solide” cum este romanul „Mandrie si prejudecata”sau romanul „Sub luna de sofran”.
Pe aripile iubirii”este un roman ce ar putea fi usor incadrat in categoria de carti chick lit. Recomand cartea celor ce adora cartile usoare cu povesti de dragoste.
Lectura placuta!

Lasă un răspuns