Recenzii carti

Recenzie ”Palatele verzi”-W. H. Hudson

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

”Palatele verzi” este mai mult decat un roman. Intreaga carte este ca o poezie, adresata naturii si iubirii, plina de figuri de stil si de imagini literare superbe.

”Palatele verzi” este mai mult decat un roman. Intreaga carte este ca o poezie, adresata naturii si iubirii, plina de figuri de stil si de imagini literare superbe.Rating: ⭐⭐⭐⭐

William Henry Hudson (1841-1922) este un scriitor englez, naturalist si ornitolog.

bookzone.ro

Cartea a aparut la Editura Nemira in anul 2010.

Sub titlul original „Green manisons” a fost publicata in anul 1904.

libris.ro

<

p style=”text-align:left;”>Imaginea copertei este reprezentata de opera unui pictor american, Martin Johnson Head, cu titlul Still life with an orchid and a pair of hummingbirds”.

libris.ro

Povestea debuteaza cu fuga lui Abel, un tanar nobil din Venezuela. In urma implicarii intr-o revolutie care a dat gres, se ascunde in padurile din Guayana pentru a-si salva viata. Aici ajunge sa locuiasca in triburile indienilor, reusind cu greu sa se adapteze si sa le castige prietenia.

nemira.ro

Abel este fascinat de padurile in care se afla si curiozitatea il indeamna sa se avante cat mai adanc in „palatele” ei. Fiecare sunet, arbust sau pasare il fermecau de-a dreptul. Dar nimic nu se compara cu acel sunet ireal de care s-a indragostit pe loc. Acel sunet care il atragea in padure ca un magnet, vrand sa auda din ce in ce mai mult. Acel glas de pasare dar cu inflexiuni atat de umane si empatice. In cele din urma, Abel reuseste sa intalneasca mirifica faptura si se indragosteste iremediabil. Insa aventura lui abia acum incepe.

  Diavolul se îmbracă de la Prada, carte de Lauren Weisberger

Este o poveste exotica, captivanta. As spune, mai degraba, ca este o carte despre natura decat despre dragoste, dar care se imbina frumos cu o poveste de iubire aproape suprarealista. Cartea contine un lexic foarte, foarte bogat si variat.

libris.ro

Cartea ”Palatele verzi” este ca un elogiu adus naturii. Am calatorit prin intermediul cartii prin impresionantele paduri amazoniene, am privit orizontul de pe cele mai inalte piscuri, mi-am scaldat picioarele in cele mai reci izvoare, am vazut cele mai magnifice pasari, am admirat cei mai diversi arbori si am ascultat cele mai uimitoare glasuri ale naturii.

Este o poveste cum nu am mai intalnit. O poveste desprinsa de „uman”. O poveste „salbatica” in care singurele legi asupra carora te supui sunt cele ale naturii.

Mirificul si irealul fac parte din poveste. Triburile, indienii, salbaticii sunt si ei o parte importanta. Durerea, suferinta si trairile interioarele sunt la cote maxime, in special spre finalul romanului.

Dar ecoul este produs de relatia dintre Abel si Rima, urmata in plan secund de relatia speciala dintre natura si Rima.

”Palatele verzi” reprezinta o poveste facinanta, noua pentru mine, desfasurata pe un fundal „verde salbatic” neatins de civilizatie, pe care v-o recomand cu drag.

Lectura placuta!

4 thoughts on “Recenzie ”Palatele verzi”-W. H. Hudson

Lasă un răspuns