Rezumate

Vreau să trăiesc printre stele, rezumat după Victor Eftimiu

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 5]

Textul Vreau să trăiesc printre stele de Victor Eftimiu, al cărui rezumat îl prezint în acest articol, spune povestea pomului de Crăciun și cum a adus el bucurie în inimile oamenilor prin intervenția lui Moș Crăciun.

Vreau sa traiesc printre stele rezumat

Vreau să trăiesc printre stele – rezumat

Odată un brad micuț care se simțea sufocat în pădure hotărăște-te să urce pe creastă, la lumină.

bookzone.ro

Visul lui era să ajungă la stele și să trăiască printre ele.

Însă, ajuns sus pe stâncă, departe de ceilalți brazi, se simte singur. Este vizitat de diferite animale, dar în lipsă de hrană nu zăbovesc prea mult.

libris.ro

Așa s-a întâmplat și cu un iepuraș și cu o veveriță. Astfel, le roagă pe stele să i se așeze pe ramuri, să-l facă să strălucească, căci ele nu au nevoie nici de apă, nici de mâncare. Dar acestea îi răspund că sunt prea departe.

Braduleț dorește în continuare să se poată smulge din rădăcini și să trăiască printre stele. Dar, rămas singur, fără adăpostul pădurii, Braduleț simte mai tare asprimea crivățul ce trântește la pământ copacii bătrâni.

libris.ro

În timp ce-și plângea soarta, temându-se că va avea același sfârșit, îl aude Moș Crăciun care trecea pe acolo și îl ia cu el.

  Matilda, rezumat carte de Roald Dahl

Apoi îl dă pe Braduleț unor oameni cu copii. Aceștia îl împodobesc, îi așează luminițe în ramuri asemenea stelelor pe bolta cerească și încep să cânte în jurul lui.

nemira.ro

Braduleț era nespus de fericit căci nu se mai simțea singur, iar de atunci la fiecare sfârșit de an oamenii au început să aducă brazi în casă și să-i încarce cu daruri și cu multe luminițe.


Dacă ți-a plăcut Vreau să trăiesc printre stele – rezumat, vezi și alte rezumate:

libris.ro

S-ar putea să-ți placă și:


Lectură plăcută!


Lasă un răspuns