Topuri și liste

Cele mai frumoase cărți de Crăciun

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Nu știu voi cum sunteți, dar pentru mine Crăciunul nu este complet fără minunatele cărți de Crăciun, mângâiate din plin de ilustrații fermecătoare.

Cărțile de Crăciun, fie că cuprind povești despre Moș Crăciun sau poezii de iarnă, au capacitatea de a trezi în mine emoții și trăiri deosebite.

Moș Crăciun, reni, spiriduși, cadouri, brazi de Crăciun, zăpadă, aventuri, emoție, magie, atmosferă de basm, oameni de zăpadă, jucării, bucurie, bunătate, iubire. Pe toate le veți găsi în lista mea cu cele mai frumoase cărți de Crăciun.

bookzone.ro

1. Viața și aventurile lui Moș Crăciun de Frank Baum

Cele mai frumoase carti de craciun viata si aventurile lui mos craciun

libris.ro

Această carte de Crăciun, devenită clasică, spune povestea celui mai îndrăgit personaj din toate timpurile și cum a devenit el, Moș Crăciun. Scrisă cu măiestrie în anul 1902 de către autorul cărții Vrăjitorul din Oz, cartea ne transportă într-o lume fermecată, plină de magie.

2.Omul de zăpadă de Raymond Briggs

libris.ro

Cele mai frumoase carti de craciun omul de zapada

Scrisă în anul 1978, cartea a devenit o poveste clasică pentru copii și nu numai. James construiește un om de zăpadă, iar în toiul nopții se trezește și descoperă că acesta a prins viață. Între ei se leagă o prietenie strânsă și magică, iar omul de zăpadă îl invită să descopere lumea în zbor.

nemira.ro

3.Poveste de Crăciun de Charles Dickens

Cele mai frumoase carti de craciun poveste de crăciun

libris.ro

Cartea îl are ca protagonist pe Ebenezer Scrooge, un om foarte zgârcit care nu iubește Crăciunul. Însă lucrurile se schimbă când în noaptea de Ajun este vizitat de trei spirite și pornește într-o călătorie a Crăciunului trecut, prezent și viitor.

4.Scrisori de la Moș Crăciun de J. R. R. Tolkien

Cele mai frumoase carti de craciun scrisori de la mos craciun

Cartea prezintă adevăratele scrisori pe care copiii lui Tolkien le primeau an de an de la Moș Crăciun, conținând informații de la Polul Nord. Astfel, avem și noi privilegiul de a ne bucura de scrierile minunate ale lui Tolkien și a descoperi aventurile de la Polul Nord.

5.Expresul polar de Chris Van Allsburg

În seara de Ajun un băiețel care așteptă să audă sunetul clopoțeilor este invitat să pornească într-o minunată călătorie spre Polul Nord cu Expresul Polar. Suntem părtași astfel la o aventură fermecătoare prin păduri și piscuri înalte. Iar la destinație îl întâlnește pe Moș Crăciun.

6.Cum a furat Grinch Crăciunul de Dr Seus

Cele mai frumoase carti de craciun cum a furat Grinch Crăciunul

Asemenea lui Scrooge, Grinch nu iubea deloc Crăciunul, ceea ce l-a determinat să facă tot felul de fapte rele, punând în pericol existența Crăciunului. Dar Crăciunul nu este despre lucrurile materiale, ci este mai mult o trăire, o emoție. Astfel vedem cum spiritul Crăciunului realizează transformări uimitoare în sufletul lui Grinch.

  Cititorul din peșteră, rezumat după Rui Zink

7.Noaptea de ajun de Clement C. Moore

Cele mai frumoase carti de craciun noaptea de ajun

Cea mai frumoasă poezie de Crăciun ne prezintă venirea Moșului în seara de Ajun alături de renii săi, totul scris într-un stil cald și magic. Imi place, în special, varianta în limba engleză, Twas the night before Christmas.

8.Scrisoare de la Moș Crăciun de Mark Twain

Cele mai frumoase carti de craciun scrisoare de la mos Crăciun

Asemenea lui Tolkien, Mark Twain i-a scris în anul 1875 fiicei sale, Suzie o scrisoare semnată de Moș Crăciun de care avem și noi ocazia să ne bucurăm în zilele noastre.

9.Darul magilor de O. Henry

Cele mai frumoase carti de craciun darul magilor

În Ajunul Crăciunul, Della dorește să îi cumpere un cadou de Crăciun soțului ei, James. Neavând o situație financiară foarte bună decide să își vândă părul pentru a-i lua cadoul mult dorit. Însă în ziua de Crăciun ambii vor avea parte de o surpriză. O carte despre iubire și sacrificiu, o analogie la povestea magilor din Biblie.

10. O amintire de Crăciun de Truman Capote

Cele mai frumoase carti de craciun o amintire de craviun truman

Cartea spune povestea autorului care a copilărit în casa sărăcăcioasă a unor rude. Aici el leagă o strânsă prietenie cu o femeie bătrână, dar și cu cățelul Queenie. Marea lor bucurie începe din noiembrie când se pregătesc de Crăciun așa cum pot ei. “O amintire de Crăciun” este o carte cu adevărat emoționantă.

11.Minunea de Crăciun a lui Jonathan Toomey de Susan Wojciechowski

Cele mai frumoase carti de craciun minunea de craciun

Pentru Johnathan Toomey, un priceput sculptor în lemn, Crăciunul nu mai este același, fiind o amintire dureroasă și constantă a pierderii soției și fiului său. Toate astea l-au transformat într-un om închis și retras, care nu prea mai zâmbea. Dar lucrurile încep să se schimbe când acceptă să sculpteze scena nativității alături de noul sau ucenic, băiatul unei văduve. Acesta, prin micile lui remarci începe să topească inima înghețată a lui Johnathan și să-l facă să descopere magia Crăciunului.

12.Cea mai reușită serbare de Crăciun de Barbara Robinson

Cele mai frumoase carti de craciun cea mai reusita serbare

Ce-i șase frați Herdman sunt cei mai răi copii din câte s-au auzit vreodată. Cu un tată care i-a abandonat de mici și cu o mamă care și-a luat două joburi pentru a-i putea întreține, nu are cine să se ocupe de ei. Dar întâmplarea face ca ei să descopere că la biserică au loc pregătiri pentru serbarea de Crăciun cu scena nativității, unde întâmplător sunt și prăjituri. Astfel, ei ajung să se implice în piesa de teatru și să obțină roluri principale. Însă ei nu cunosc povestea pruncului Isus, ajungând să o descopere pe parcurs. Acest lucru, plus alte evenimente ce se ivesc fac ca serbarea să fie cu totul diferită, dar specială.

13.Ninsoarea din vis de Eric Carle

Cele mai frumoase carti de craciun ninsoarea din vis

În seara de Ajun, obosit după o zi de muncă, un fermier stă la gura șemineului și se gândește cum poate exista Crăciun fără zăpadă. Dar adorme și visează că ninge, iar împreună cu animale sale, numite Unu, Doi, Trei, Patru și Cinci este acoperit de o pătură albă. Se trezește și descoperă că a nins cu adevărat. În același timp își amintește că mai are încă treburi de făcut. Își pune paltonul roșu și trece la treabă.

  Cărți citite în 2019

14.Ziua în care a nins de Ezra Jack Keats

Cele mai frumoase carti de craciun ziua in care a nins

La fel de fermecătoare și plină de zăpadă ca și cartea anterioară, “Ziua în care a nins” spune povestea lui Peter și aventurile lui prin zăpada pufoasă.

15.Fetița care a salvat Crăciunul de Matt Haig

Cele mai frumoase carti de craciun fetita care a salvat crăciunul

Amelia, primul copil care a crezut în Moș Crăciun trece prin nenumărate necazuri care o fac să-și piardă speranța. Fără speranță, Polul Nord începe să-și piardă magia, punând în pericol desfășurarea Crăciunului. Astfel, Moșul pornește într-o aventură prin Londra pentru a o găsi pe Amelia și a o face să creadă din nou, restabilind astfel bunul mers al lucrurilor pentru un Crăciun perfect.

16.Un băiat numit Crăciun de Matt Haig

Cele mai frumoase carti de craciun un baiat numit craciun

Cea mai frumoasă carte despre povestea lui Moș Crăciun. Nickolas, un copil sărman și fără mamă este lăsat de tatăl său în grija mătușii sale. Însă răutățile acesteia îl determină să fugă de acasă și să pornească pe urmele tatălui. Îl întâlnește astfel pe renul Blitzen și ajunge în satul Elfilor unde are parte de numeroase aventuri.

17.Eu și Moș Crăciun de Matt Haig

Cele mai frumoase carti de craciun eu si mos craciun
A treia carte din trilogia cărților de Crăciun scrise de Matt Haig spune o poveste de Crăciun din perspectiva Ameliei, fetița care a salvat Crăciunul trecut. Însă și anul acesta se ivesc probleme care pot anula Crăciunul. Asistăm așadar la tot felul de aventuri învăluite în magie care te vor încărca cu farmecul Crăciunului și te vor captiva.

18.Croitorul din Gloucester de Beatrix Potter

Cele mai frumoase carti de craciun croitorul din Gloucester

Cartea spune povestea unui croitor care a primit o comandă de un palton roșu care trebuia să fie gata până la Crăciun. Însă acesta se îmbolnăvește și nu poate continua munca. Dar a doua zi de dimineață găsește paltonul aproape terminat, descoperind cu uimire misterul din spatele acestui fapt.

19.Crăiasa zăpezii de Hans Christian Andersen

Cele mai frumoase carti de craciun Craiasa zapezii

Cu toții am crescut cu această poveste de iarnă, cu descrieri minunate ce te introduc într-o atmosferă de basm.

20.Spărgătorul de nuci și regele șoarecilor de Ernst Theodor Amadeus Hoffmann

Cele mai frumoase carti de craciun Spargatorul de nuci

În seara de Crăciun, Maria, împreună cu frații săi așteaptă cu nerăbdare cadourile de la nașul lor, ceasornicar și inventator. Pe lângă mecanismul de ceas cu statuete care se învârteau în interior, au primit și un spărgător de nuci de care Maria s-a atașat foarte repede. Însă seara, la culcare aceasta are parte de o mare surpriză. Spărgătorul de nuci prinde viață, la fel și celelalte jucării și încep lupta cu armata de șoareci care apăruse de nicăieri. Urmează aventuri nemaipomenite, cu Maria în rol principal.

  Prinț și cerșetor, rezumat după Mark Twain

21.Spiridușii cizmari de Frații Grimm

Cele mai frumoase carti de craciun spiridusii cizmari

Cartea este despre un cizmar și soția sa care aveau piele doar cât pentru a mai face o singură pereche de pantofi pentru a-i vinde. A doua zi de dimineață găsesc însă pe masă o pereche de pantofi gata făcută. Soții o vând și cumpără mai multă piele pentru a croi mai mulți pantofi. Dar în dimineața următoare se trezesc descoperind aceeași surpriză. Pe masă se aflau alte perechi de pantofi deja făcute. Într-o noapte stau la pândă și descoperă că făptașii erau un cuplu de spiriduși.

22.Soldatul de plumb de Hans Christian Andersen

Cele mai frumoase carti de craciun soldatul de plumb

Această carte spune povestea de dragoste dintre o balerină și un soldățel de plumb fără un picior. Acesta din urmă trece prin mai multe aventuri în urma intreprinderilor meschine ale unui drăcușor ieșit din tabacherie, îndrăgostit de asemenea de balerină.

23.Bradul de Hans Christian Andersen

Cele mai frumoase carti de craciun bradul

Este povestea unui brăduț care își dorește foarte tare să crească mare, să fie ca ceilalți brazi care an de an erau tăiați și duși în locuri minunate, credea el. Curând însă are să descopere că bucuria nu durează prea mult și că a fi mare nu este tocmai așa cum și-a imaginat.

24.Fetița cu chibrituri de Hans Christian Andersen

Cele mai frumoase carti de craciun fetita cu chibrituri

O poveste înduioșătoare ce are loc în Ajun de Anul Nou când o fetiță sărmană încearcă să vândă chibrituri trecătorilor. De frica tatălui ei, nu se întoarce acasă și rămâne în frig. Se încălzește aprinzând câte un fir de chibrit care îi oferă în același timp niște viziuni minunate: o sobă caldă, o masă plină cu bunătăți, și un minunat brad de Crăciun. O vede chiar și pe bunica ei decedată, singura care a iubit-o vreodată.


Sper că v-a plăcut lista mea cu cele mai frumoase cărți de Crăciun și vă doresc în continuare un decembrie magic.

S-ar putea să-ți placă și lista cărților cu povești de iarnă și Crăciun si top 10 cele mai frumoase poezii de iarnă și Crăciun.

37 thoughts on “Cele mai frumoase cărți de Crăciun

Lasă un răspuns