Topuri și liste

Cărți în limba franceză gratuite (pdf, epub, mobi)

Click to rate this post!
[Total: 5 Average: 4.6]

Atunci când m-am mutat în Franța am pus mâna rapid pe niște cărți de limba franceză (de gramatică) și am început să studiez. Dar când venea momentul să conversez părea că nimic nu se lipise de mine.

Astfel, am decis să las conjugările deoparte și să îmbin utilul cu plăcutul. Am început să citesc cărți de ficțiune în limba franceză.

Am început cu cărți în franceză pentru copii și adolescenți, apoi am trecut la cărți cu un limbaj mai complex. Pentru rezultate maxime, de cele mai multe ori ascultam și cartea audio în limba franceză în timp ce o citeam.

bookzone.ro

Astfel, am descoperit câteva site-uri cu multe cărți intrate în domeniul public. Acestea m-au ajutat să străbat prin procesul de învățare a limbii franceze.

Important de știut! În țările francofone ale Uniunii Europene, Franța și Belgia, alături de Elveția, cărțile intră în domeniul public după 70 de ani de la decesul autorului. În Franța, această perioadă se poate prelungi până la 100 de ani dacă autorul este veteran de război, iar în Canada, această perioadă este de 50 de ani.

libris.ro

Așadar, în speranța că vă vor fi de folos, vă las mai jos site-urile cu cărți în franceză, plus două aplicații foarte utile.

  Cele mai frumoase colinde de Crăciun pentru copii

1. literatureaudio.com

Acest site cuprinde peste 6000 de cărți audio gratuite în franceză, iar în subsolul fiecărei cărți găsiți și versiunea text a acesteia.

libris.ro

2. gutenberg.org

Aceast site cuprinde peste 60000 de cărți în diferite limbi, printre care și în limba franceză. Pentru a vizualiza doar cărțile în limba franceză, în colțul din stânga sus trebuie să bifați căsuța “français”.

3. ebooksgratuits.com

Pe acest site găsiți mai multe cărți electronice în limba franceză în diferite formate, aflate în domeniul public sau ale unor autori contemporani care și-au dat acordul ca aceste cărți electronice să fie utilizate în scop propriu și personal.

nemira.ro

5. bibliotheq.net

Site-ul conține o colecție de cărți clasice în limba franceză de la autori renumiți, precum Denis Diderot, Alexandre Dumas, Jules Vernes...

6. bestseller.md

Un site care a pus gratuit la dispoziție numeroase ebook-uri în diferite limbi, printre care și în limba franceză.

libris.ro

7. Livres Audio

Este o aplicație ce conține cărți audio în limba franceză. Acesta are link-uri directe spre versiunea text (dacă dați click pe ouvrir le livre numérique) în următoarea aplicație pe care v-o prezint și care trebuie să fie descărcată în prealabil.

8. Gute Books

Aplicația conține multe cărți în franceză în format electronic.

  Colecția Iubiri de poveste martie 2021

Astfel, puteți utiliza aceste două aplicații (gratuite) pentru a citit și asculta în același timp cartea. Acest lucru vă va îmbunătății considerabil nivelul conversațional în franceză.


Sper să vă fie de folos aceste site-uri și aplicații, fie că vreți să învățați limba franceză, fie că vreți să vă delectați cu o carte în franceză.


Lectură plăcută!