Prezentare cărți · Recenzii carti · Topuri și liste

Top 100 cele mai frumoase cărți pentru copii – cărți de povești

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

De curând am început o serie de postări pe Instagram și Facebook intitulată #100decărțipentrucopii în care am adunat cele mai frumoase cărți de povești pentru copii pe care le avem în bibliotecă.

Cele mai frumoase Carti pentru copii bebeluși carti de povesti ilustrate carti cu sunete

M-am gândit așadar să vă arăta și vouă aceste cărți și poate să vă inspir. Colecția noastră cuprinde cărți pentru bebelusi, cărți ilustrate, cărți cartonate, cărți cu puzzle, cărți de povești, cărți cu poezii, romane scurte, etc.

Cărțile sunt postate într-o ordine aleatorie. Vezi mai multe imagini cu fiecare carte în parte pe pagina de Instagram: colectionara_de_carti.

bookzone.ro

Iată așadar cum arată top 100 cele mai frumoase cărți pentru copii din biblioteca noastră:

1. ALFABETUL – o carte pentru copii cu paginile cartonate și într-o dimensiune perfectă pentru a fi manevrată de cei mici.

libris.ro

2. DO RE MI – Cântece pentru copii. O carte cu sunete foarte distractivă ce cuprinde o serie de cântecele binecunoscute precum: Rățuștele mele, Melc, melc, codobelc, Elefantul Cici, Am o căsuță mică, Dacă vesel se trăiește, etc.

Cartea este o bună alternativă la cântecelele sau desenele animate pe telefon.

libris.ro

Vezi cartea în librăriile online:

3. LETI SI LUCA – A VENIT TOAMNA. O carte frumoasă tocmai prin simplitatea ei. Îmi place că personajele sunt copii și nu animale și că prezintă situații reale din viața de zi cu zi. Prin intermediul lui Leti și Luca cititorii devin mai conștienți de transformările ce au loc toamna în natură, dar și în activitățile oamenilor.

nemira.ro

Ilustrațiile sunt drăguțe și realistice. La noi este mare bucurie când descoperim ariciul ascuns într-un tufiș de frunze uscate.

Vezi cartea în librăriile online:

libris.ro

4. VREI SĂ TE JOCI CU MINE este o carte interactivă, menite să distreze copii. Noi am început să citim cartea în jurul vârstei de 1 an când doar căutam pisicuța pe fiecare pagină.
Acum, urmăm instrucțiunile poveștii și devenim personaje principale. Îngrijim pisicuța și ne jucăm cu ea. Iar zâmbetele și chicotelile acompaniază povestea.

5. PE PLAJĂ, colecția DESCOPĂR LUMEA (Usborne).

Băiețelul meu este fascinat de cărțile cu animale marine. Aceasta îi place în mod special. O cititm chiar și seara, înainte de culcare. Ilustrațiile sunt frumoase și realiste și sunt acompaniate de propoziții scurte pe care are răbdare să le asculte. Momentan, îi place să arate cu degetul animalele și să le numească.

Găsești cartea în librăriile online:

6. MAREA CARTE A NUMERELOR

🔴O carte colorată și atractivă. Această carte este diferită de cărțile obișnuite cu cifre pentru copii, care multiplică diferite obiecte astfel încât copilul să învețe să numere.

🟡E mult mai complexă și e potrivită și pentru copii mai mari întrucât îi învață diferite noțiuni, nu doar numerele. Fiecare număr este exemplificat cu obiecte reprezentative din natură, din viața de zi cu zi și din diferite alte domenii.

De exemplu, pentru cifra doi sunt ilustrate o pereche de papuci, doi gemeni, două jumătăți de pizza, etc.

🔵Noua ne place mult această carte și nu este ușor lăsată din mână datorită abundenței de ilustrații și informații.

Găsești cartea în librăriile online:

7. MAREA CARTE A ANIMALELOR DIN MĂRI ȘI OCEANE – o carte perfectă pentru copiii care iubesc animalele marine.

  Viața e ușoară, nu-ți face griji, Agnès Martin-Lugand

Găsești cartea în librăriile online:

8. BINE AI VENIT PE LUME! – o carte cu o poveste în versuri despre venirea pe lume și descoperirea frumuseții naturii. La noi se află în lista cărților preferate.

Găsești cartea în librăriile online:

9. O LUME A MINUNILOR – MUNȚII. O carte care te ajuta să descoperi totul despre munți. De la cum s-au format, până la flora și fauna ce o adăpostesc, cu detalii specifice pentru cei mai cunoscuți munți din lume.

Găsești cartea în librăriile online:

10. CĂSUȚA DE PE RÂU este una din cărțile preferate ale copilului meu. Îi plac ilustrațiile și caută fiecare animal în parte și-l numește. Textul în versuri este foarte animat și-i menține interesul până la sfârșitul poveștii.

Găsești cartea în librăriile online:

11. BOCANILĂ NUMĂRĂ PÂNĂ LA ZECE este o carte foarte drăguță cu BOCANILĂ, îndrăgitul personaj din Bambi. Ilustrațiile sunt frumoase, de poveste. Nouă ne place să arătăm cu degetul fiecare animal în parte și astfel, ușor, ușor începem să numărăm.

Găsești cartea în librăriile online:

12. PUPO ÎNVAȚĂ ANOTIMPURILE

Mi-a plăcut din prima această carte în special datorită ilustrațiilor, dar și a versurilor. Acestea împreună îmi amintesc de propria copilărie la țară. Băiețelului meu ii place bineînțeles de Pupo și-l caută pe fiecare pagină.

Găsești cartea în librăriile online:

13. POVESTI DE LA FERMA

Seria POVESTI DE LA FERMA cuprinde cărți pe diferitele niveluri de lectură. Noi suntem departe de a începe a citi, dar propozițiile simple și scurte sunt perfecte pentru copiii de 1-2 ani.

În plus pe fiecare pagină se află un boboc, iar activitatea noastră principală este să-l căutam. Descoperirea bobocului, care e ascuns în diferite locuri e primită cu aplauze. Numirea animalelor și a obiectelor, cât și poziționarea bobocului față de ele ajută la dezvoltate vocabularului. Iar copii, în general, sunt atrași de cărțile cu tematică “la fermă”.

Găsești cartea în librăriile online:

14. LA CIREȘE – “Amintiri din copilărie” este una din cărțile mele preferate și deja îi citesc și băiețelului meu. Această carte e perfectă deoarece este mică, ușoară și are ilustrații frumoase mari pe fiecare foaie, ce captează atenția copiilor.

15. MAȘA ȘI URSUL – Mașa, fetița din această carte este stră-străbunica celebrei Mașa din desene animate rusești. Ilustrațiile sunt unele din cele mai frumoase pe care le-am întâlnit într-o carte pentru copii.

16. BOBIȚĂ ȘI BUBURUZĂ reprezintă o serie de cărți pentru copii ce are ca personaje diferite gâze și animale din pădure. Această carte este una din preferatele copilului meu. Când vrea să o citim, strigă “Bibiță”.

🔴 Datorită acestei cărți, am descoperit și serialul bazat pe această serie. Episoadele sunt scurte și educative. Îmi place mult vocea naratoarei și faptul că imaginile sunt mai mult statice.

🔴 În această carte sunt două povești: Prietenia și Curcubeul. În prima aflăm cum au devenit Bobiță și Buburuză prieteni după ce mai întâi s-au certat din cauza unei cireșe. În cea de-a doua poveste descoperim ce surpriză i-a pregătit Buburuză lui Bobiță după ce acesta s-a întristat că nu poate alunec pe curcubeu.

Vezi cartea pe:

17. ANIMALE – VERSURI ADUNATE, RIME MINUNATE – Băiețelul meu adoră această carte pentru că e plină de animale. Iar mie îmi place mult să-i citesc poeziile căci sunt scurte și amuzante.

  Aventurile lui Tom Sawyer - rezumat carte

Vezi cartea pe:

18. HEIDI, FETIȚA MUNȚILOR de Johanna Spyri este una din cele mai frumoase cărți pentru copii și este despre poveste înduioșătoare a unei fetițe orfane ce trăiește în munți alături de bunicul ei. Cartea a fost publicată prima dată în anul 1880.

Carti pentru copii

Vezi cartea pe:

19. POEZII ȘI PASTELURI de Vasile Alecsandri este volumul meu preferat de poezii. Ador fiecare pastel în parte, cu precădere cele despre primăvară. Eu am crescut nu departe de Mircești, satul în care s-a retras Vasile Alecsandri și unde se află în prezent și casa memorială.

Cunosc și lunca din Mircești, sursa de inspirație a multor pasteluri.

Nu știu dacă din acest motiv îmi plac atât de mult aceste minunate creații, pe care nu le-am citit doar odată și la care revin adesea cu mare drag și dor. Dor de copilărie, de viața la țară, de natură. În special de natură și de conexiunea cu ea care-mi oferă o stare de liniște, libertate, dar și apartenență în același timp.

Carti cu poezii

Vezi cartea pe:

20. IEPURELE ȘI BROASCA ȚESTOASĂ, publicată în colecția ÎNVĂȚ SĂ CITESC este dedicată copiilor peste 5 ani care încep să citească. Textul, adaptat după Esop este ușor și ajutat de autocolante colorate.

Carti pentru copii de citit

21. CASTOR ESTE GRĂDINAR de Lars Klinting face parte dintr-o serie de cărți ce-i învață pe copii într-un mod drăguț diferite meserii sau treburi casnice/cotidiene stârnindu-le astfel curiozitatea și îmbogățindu-le cunoștințele.

Carti pentru copii cu meserii

22. CARTEA PĂDURII

100 de carti pentru copii

23. CINE TRĂIEȘTE ÎN PĂDURE

24. PUI DE ANIMALE

25. POVESTEA LUI TOMI

26. LETI SI LUCA – A VENIT VARA

Carti pentru copii despre anotimpuri

27. MAREA CARTE A FLUTURILOR ȘI A ALTOR INSECTE

Carti pentru copii cu animale

28. ARBORII

Carti pentru copii despre natura

29. TOTUL ÎNCEPE CU O SĂMÂNȚĂ

Carti pentru copii despre natura

30. MAREA CARTE A STELELOR ȘI PLANETELELOR

31. MAREA CARTE A ILUSTRATĂ A NATURII

32. VINO CU NOI ÎN PĂDURE

33. CE-MI PLACE CEL MAI MULT LA ANIMĂLUȚELE MELE

34. CĂLĂTORII UIMITOARE ALE ANIMALELOR

35. ÎN ADÂNCUL MĂRII

36. URSULEȚ S-A PIERDUT

37. BUN VENIT LA FERMĂ

Cărțile cu sunetele sunt preferatele băiețelului meu. Iar această carte imită perfect diferite sunete de la fermă, în special ale animalelor. Pe lângă sunete, cartea cuprinde şi tot felul de lucruri interesante despre viața la fermă.

Mie personal îmi plac foarte mult ilustrațiile din această carte și este una din preferatele mele.

38. MAREA CARTE DESPRE MAȘINI

Sunetele și imaginile realistice sunt perfect completate de diverse informații despre fiecare vehicul.

39. EMOȚII – PRIMA MEA CARTE MONTESSORI

Cartea are coperți groase, cartonate și este ușor de manevrat de cei mici. Aceasta prezintă diferite emoții, precum bucuria, frica, furia, dezgustul. Iar pentru a le exemplifica sunt făcute comparații cu diferite animale în diferite situații.

40. CUCU BAU – ANIMALE UIMITOARE

Fiecare pagină ascunde câte un animal și prezintă câteva indicii despre el pentru a-l descoperi. Apoi, de ridici clapeta, îl vei găsi.

41. LAMA LAMA CE DEZORDINE !

Când micul Lama e în plină joacă și mama Lama îl anunță că azi e zi de curățenie și să înceapă să-și strângă jucăriile, acesta nu înțelege și nu e de acord.

Așadar, mama face un exercițiu de imaginație arătându-i ce s-ar întâmpla dacă nu ar face niciodată curățenie.

Rimele ce urmează, cât și ilustrațiile sunt pline de haz.

La final, panicat, micul Lama se apucă să facă ordine alături de mama. Apoi realizează ce de-a loc are să se joace.

Seria Lama Lama care stă la baza serialului de pe Netflix mi se foarte drăguță și este potrivită pentru copiii de peste trei ani.

  Grădina de la miezul nopții - rezumat carte

42. AJUTĂ-MĂ SĂ ZBOR

Într-o zi frumoasă când soarele răsare, albinuța are nevoie de cineva să o trezească, apoi să o ajute să se spele, să o șteargă și câte și mai câte. Iar ziua este lungă, deci albinuța are nevoie de ajutorul tău.

E minunată această carte. Ilustrațiile drăguțe și propozițiile scurte prin care copilul este îndemnat la acțiune o fac un deliciu.

43. VREI SĂ FII PRIETENUL MEU?

V-ați dat seama deja că ne plac cărțile din această serie. V-am prezentat mai întâi carte cu pisicuța, VREI SĂ TE JOCI CU MINE, apoi cea cu albina, AJUTĂ-MĂ SĂ ZBOR. Azi e despre cățelușul Toni care își dorește un prieten.

Dacă urmezi instrucțiunile și te vei juca cu el, veți deveni cei mai buni prieteni.

44. ANOTIMPURILE – DESCOPĂR LUMEA

Seria DESCOPĂR LUMEA de la Univers Enciclopedic este una din seriile mele preferate pentru copii. Îmi place cu precădere această carte despre anotimpuri, mai ales datorită ilustrațiilor. De departe, pagina de final, cu ghioceii este preferata mea.
Îmi place că ilustrațiile sunt colorate și realistice, iar informațiile sunt scurte și la obiect încât să mențină interesul copiilor.

45. MAREA CARTE DESPRE ANIMALE

Această prezintă poze cu animale reale, iar sunetele sunt identice cu cele ale animalelor prezentate.

46. URSULEȚ ESTE FERICIT

O carte mică, cartonată și plină de culoare si duioșie ce prezintă diferite situații în care ursuleț este fericit, astfel încât copii să se recunoască în ele și să-și conștientizeze emoțiile.

47. CELE MAI FRUMOASE POEZII PENTRU COPII

Sunt o iubitoare de poezii. Îmi plac cu precădere cele pentru copii care mă transportă înapoi în lumea minunată a copilăriei. Așadar, când băiețelul meu mă întâmpină cu această carte de poezii sunt foarte bucuroasă. El deocamdată este atras de ilustrații, în mod special de un bostan. Cei drept, ilustrațiile din carte au un farmec aparte și completează perfect poeziile.

Numărătoare continuă cu cărți de Crăciun pentru copii. Acestea sunt incluse într-un articol separat. Așadar găsești cărțile 48-73 în articolul Cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii.


Stai aproape și urmărește cum lista se mărește! Mă poți urmări și pe pagina de Instagram pentru mai multe poze și detalii despre cărți.

Dacă ți-a plăcut Top 100 cele mai frumoase cărți pentru copii, vezi și:


Lectură plăcută! 📖


Lasă un răspuns