Prezentare cărți · Topuri și liste

Cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Iubesc Crăciunul și ador cărțile de Crăciun, mai ales cărțile de Crăciun pentru copii. Simt că mă transportă înapoi în timp, pe vremea copilăriei, când așteptam cu nerăbdare Crăciunul și trăiam această sărbătoare din plin.

Vezi selecția de cărți de Crăciun disponible în librăriile online:

Cărțile de Crăciun pentru copii le recomand tuturor, nu doar copiilor sau nepoților din viața voastră. Oferiți-vă un cadou delectându-vă cu povești de Crăciun, ce vă vor trezi amintiri și emoții minunate.

Iată așadar lista de cărți de Crăciun pentru copii pe care le am în bibliotecă și băiețelul meu le adoră:

bookzone.ro

1. CUM ARATĂ ZĂPADA?

Vine iarna, iar ursulețul este trist că trebuie să se culce și nu va avea ocazia să descopere zăpada. Astfel, prietenii săi, ariciul și veverița încercă să-i explice cât mai bine prin tot felul de comparații: fac îngerași în noroi, aruncă cu frunze uscate în aer care apoi cad ca niște fulgi, etc.

Carti de craciun pentru copii cum arată zapada

2. CEI TREI MAGI

Această carte de Crăciun spune povestea celor trei magi care pornesc în căutarea pruncului Isus călăuzindu-se după cea mai strălucitoare stea ce apăruse pe cer.

Esența Crăciunului nu este doar despre Moș Crăciun, luminițe, brazi, cadouri. Sărbătoarea Crăciunul este despre nașterea pruncului Isus, iar prin această carte îi putem ajuta pe copii să descopere povestea foarte pe scurt, urmărind călătoria celor trei magi.

libris.ro
Carti de craciun pentru copii cei trei Magi

3. LE PÈRE NOËL

Deoarece locuim în Franța, în biblioteca noastră se află și cărți în limba franceză. M-am decis să vi le arăt și pe acestea pentru ilustrațiile frumoase.

Această cărticică cu tematică de Crăciun are un format mic și paginile cartonate. E potrivită pentru copii de peste un an.

Carti de craciun pentru copii

4. IATĂ VINE ANUL NOU!

Recunosc, am comandat cartea asta pentru că m-a atras din prima și abia așteptam perioada aceasta de pentru a o scoate și a ne bucura de cântecele de iarnă și Crăciun.

Ilustrațiile sunt superbe, iar cântecelele, dintre cele mai cunoscute, precum CLOPOȚEI, O BRAD FRUMOS, MOŞ CRĂCIUN CU PLETE DALBE, SĂNIUȚA FUGE, etc, cât și colinde

libris.ro
Carti de craciun pentru copii iată vine anul nou

5. BABA IARNA INTRĂ-N SAT

Un volum simpatic cu poezii pentru copii scrise de Otilia Cazimir. Acestea cuprind poezii de iarnă și Crăciun Crăciun, dar nu numai.

6. LETI ȘI LUCA. A VENIT IARNA

A venit iarna, iar prin intermediul celor doi frați, Leti și Luca descoperim schimbările ce au apărut în natură, dar și diferite activități de iarnă.

nemira.ro
  Fetița care a salvat Crăciunul, carte Matt Haig - recenzie
Carti de craciun pentru copii a venit iarna

7. CRĂCIUNUL PERFECT AL EMEI

Momentele magice ale Crăciunului în familie pe care le trăiește un copil sunt surprinse în această cărticică cartonată, frumos ilustrată, ce-i va încântă pe cei mici și mari deopotrivă

Carti de craciun pentru copii Crăciunul perfect al emei

8. JOYEUX NOËL!

O carte plină de curiozități despre Crăciun și multiple pagini interactive ce îi vor distra pe copii.

libris.ro
Carti de craciun pentru copii in franceza

9. AȘTEPTÂND CRĂCIUNUL

O frumoasă poveste în versuri despre cum se pregătesc animalele din pădure pentru Crăciun: fac prăjituri, pregătesc colinde, împodobesc bradul, etc.

Carti de craciun pentru copii așteptând Crăciunul

10. ZĂPADĂ

O carte plină de zăpadă cu ilustrații în culori neutre și o poezie tare drăguță.

Carti de craciun pentru copii zapada

11. NOAPTEA DE AJUN

Poezia “‘Twas the Night Before Christmas“ de Clement Moore este preferata mea dintre poeziile în limba engleză. Ea a fost publicată prima dată în anul 1823 și se pare că a contribuit la imaginea pe care o avem azi despre Moș Crăciun.

Cartea NOAPTEA DE AJUN prezintă traducerea acestei poezii și este acompaniată de ilustrații superbe ce te introduc în magia Crăciunului.

Noaptea de ajun carti cu poezii de craciun pentru copii

12. IARNA PE ULIȚĂ

Binecunoscuta poezie a lui George Coșbuc este redată acum alături de ilustrații frumoase ce mi-au amintit de copilărie și cu text mare potrivit pentru copii ce învață să citească.

Iarna pe ulita poezie pentru copii

13. CRĂCIUNUL URSULEȚULUI

În dimineața de Crăciun ursulețul privește fermecat la zăpada care s-a pus peste noapte. Apoi iese afară cu mama și tata urs, se joaca în zăpadă și fac și un urs de zăpadă. La un moment dat ursulețul simte miros de scorțișoară și de cozonac. Cei trei urși pornesc pe urmele găsite în zăpada și ajung tot la casa lor care acum era toată luminată, avea un brad frumos împodobit, iar sub el erau multe cadouri de la Moș Crăciun.
🎅🎄🎁

Această carte de Crăciun cuprinde o poveste în versuri, este scurtă și plină de magia Crăciunului, alături de frumoasele ilustrații.

Crăciunul ursulețului carti pentru copii

14. 10 ÎNGERAȘI DE CRĂCIUN

O frumoasă poveste de Crăciun în rime perfectă pentru copii. Rând pe rând, apare câte un îngeraș, iar împreună fac diferite activități pe norișorii lor pufoși, în așteptarea Crăciunului.

10 ÎNGERAȘI DE CRĂCIUN carti pentru copii

15. MES ACTIVITÉS DE NOËL

Mămicile care locuiesc în Franța găsesc la Lidl o serie de cărți cu activități de Crăciun pentru copii de diferite vârste. Pe lângă această carte, potrivită pentru copii peste 5ani, noi avem și o carte de colorat cu desene mari simple potrivită pentru copii mai mici.

Carti pentru copii cu activități

16. SUB STEAUA MAGICĂ A CRĂCIUNULUI

Când vrăbiuța Cipi își face apariția și le spune prietenilor săi că a descoperit o sărbătoare a oamenilor numită Crăciun care înseamnă să mănânci cât vrei, se iscă o adevărată ceartă între aceștia. Veverița spune că de fapt Crăciunul este despre cadouri, șoricica susține că e despre colinde, iar iepurașul, despre bradul împodobit. La un moment dat, în timp ce aceștia se băteau cu bulgări de zăpadă apare bufnița Luna care le spune:
“-Crăciunul e ceva cu totul deosebit. Înseamnă că noaptea cea mai întunecată și mai rece a anului strălucește dintr-o dată plină de căldură și lumină. Și că prietenii buni se adună laolaltă ca să sărbătorească împreună în pace și să contemple marele miracol.”

Oare ce se va întâmpla cu cei patru prieteni după cele auzite? Vor simți ei magia Crăciunului?

Această carte ne reamintește că nu doar bradul, Moș Crăciun, colindele sau cadourile reprezintă Crăciunul. Dar indiferent de cum alege fiecare să sărbătorească, important este să fie atins de magia acestei sărbători.

  Cele mai frumoase cărți de Crăciun citite și cărți de iarnă
Sub steaua magică a Crăciunului carti pentru copii

17. BRĂDUȚUL DE CRĂCIUN

Brăduțul este nemulțumit de acele sale și își dorește alte frunze, ba de sticlă, ba de aur, ba trecătoare ca ale stejarilor. Fiecare însă are neajunsurile ei și nu reușesc să-l facă pe brăduț fericit, așa cum credea el că va fi. Așadar, într-un final nu-și dorește decât să revină la acele sale, realizând că așa îi este cel mai bine. Abia acum are loc un miracol ce-l face pe brăduț cu adevărat fericit.

Brăduțul de craciun carti pentru copii

18. PRIMUL CRĂCIUN AL MICUȚEI MIMI

Mimi este o măgăriță născută la ferma familiei Mureșanu și este iubită de toată lumea. Când aude vorbindu-se despre îngerul Crăciunul care aduce daruri, Mimi speră că va primit și ea ceva întrucât considera că a fost cuminte.

Dar oare va fi așa? Îngerul Crăciunului vizitează și animalele de la fermă? Urmează să afli lecturând această minunată carte de Crăciun plină de zăpadă și magie.

Primul craciun al micuței mimi carti pentru copii

19. MES 12 HISTOIRES DE NOËL

12 povești magice, perfecte de citit în așteptarea lui Moș Crăciun.

Carti de craciun pentru copii

20. CRĂCIUNUL DIN PĂDURE

Animalele din pădure se pregătesc de Crăciun, însă nemaiavând răbdare Iepurașul și șoricica pornesc în întâmpinarea lui Moș Crăciun. Când ceilalți prieteni realizează că aceștia au dispărut pornesc în căutarea celor lor.

Ce s-a întâmplat cu iepurașul și șoricica și dacă l-au văzut pe Moș Crăciun, descoperiți în carte.

Crăciunul din pădure carti pentru copii

21. LETI ȘI LUCA. VINE CRĂCIUNUL

Leti și Luca sărbătoresc Crăciunul iar împreună cu ei intrăm în magia sărbătorii. Aceștia împodobesc bradului, fac turtă dulce, iau masa cu toată familia și împart cadouri.

  Cele mai frumoase poezii de Crăciun și poezii de iarnă pentru copii
Leti și Luca a venit Crăciunul carti pentru copii

22. LES PLUS BELLES CHANSONS DE NOËL

Această carte cuprinde cele mai frumoase cântece de Crăciun. Prima jumătate este în limba franceză, iar a doua, în engleză. Cartea vine le pachet și cu două CD – uri cu aceste cântecele.

Cele mai frumoase carti de craciun pentru copii

23. CĂSUȚA DIN ZĂPADĂ

Este ziua bursucului și pornește să caute lemne pentru foc încă de vor veni prietenii săi pe la el. Pe rând se întâlnește rând pe rând cu fiecare, dar nimeni nu-i urează “La mulți ani!”, ba îi cer acestuia să-i ducă cu săniuța în pădure. Aici însă bursucul are parte de o mare surpriză

Căsuța din zăpada carti de craciun pentru copii

24. CADOUL PERFECT

Cei doi frați ursuleți pornesc să-și caute unul altuia cel mai frumos cadou de Crăciun. Însă pentru fiecare ajunge să renunțe la cel mai de preț obiect pe care-l au. Dar în dimineața de Crăciun găsesc sub brad o mare surpriză, alături de o scriitoare de la Moș.

Carti de craciun pentru copii cadoul perfect

25. PRIMA MEA CARTE DE CRĂCIUN

O compilație frumoasă cu tot ce-ți dorești de la o carte de Crăciun: povești, scrisori pentru Moș, activități, rețete, etc.

Carti de craciun pentru copii prima mea carte de Crăciun

26. DORINȚA DE CRĂCIUN

Ratonul Emil își dorește foarte mult un gramofon de Crăciun. Acesta este supărat când Moșul nu-i aduce cadoul mult dorit. Așadar în anul ce urmează Emil îi trimite multiple scrisori în speranța că Moșul îi v-a împlini dorința.

Însă în Ajun Emil are parte de o surpriză mult mai mare decât se așteapta.

Carti de craciun pentru copii dorința de craciun

27. CUM A FOST SALVAT CRĂCIUNUL

Un accident are loc iar Moș Crăciun cade din sania sa și își pierde memoria. Se îndreaptă spre prima casă pe care o vede și îl cunoaște pe Luca care, realizând ce se întâmplase este hotărât să-l facă pe Moș să-și amintească cine e, asta cât mai repede întrucât seara de Ajun e foarte aproape. După mai multe încercări eșuate, magia are loc când Moșul vede bradul împodobit. Drept răsplată, Luca i-a parte la livrarea de cadouri din noaptea de Ajun.

Carti de craciun pentru copii cum a fost salvat crăciunul

Menționez că această listă cu cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii face parte din seria de postări intitulată 100 de cărți pentru copii. Mai multe imagini ale cărților găsiți pe pagina de Instagram: colectionara_de_carti.

Cărțile de Crăciun prezentate sunt disponibile pe:


Lectură plăcută! 📖



One thought on “Cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii

Lasă un răspuns