Rezumate

La scăldat, rezumat din Amintiri din copilărie de Ion Creangă

Click to rate this post!
[Total: 29 Average: 4.7]

Ion Creangă este unul din scriitori mei români preferați, iar cartea Amintiri din copilărie favorita mea din cele scrise de el. Mai jos găsiți două rezumate la fragmentul La scăldat, un rezumat scurt și unul foarte scurt.

Amintiri din copilarie rezumat la scăldat

Cartea Amintiri din copilărie este disponibilă pe:

bookzone.ro

La scăldat, rezumat

Într-o zi, aproape de Sfântul Ilie, când mama naratorului nu-și mai vedea capul de treabă, îl roagă pe acesta să o ajute la tors și să legene copilul.

Acesta se pricepea la tors, încât Măriuca Săvucului, care îi era dragă îl poreclise Ion Torcarul.

libris.ro

Dar când era vorba de legănat nu mai era așa de încântat. Și taman în ziua aceea era o vreme așa de frumoasă, cu un cer senin.

Astfel, fără să se gândească la săraca mamă, dă fuga la baltă, la scăldat.

libris.ro

De la o vreme, văzând că a dispărut, mămuca pornește pe urmele lui. Îl privește vreo jumătate de oră, iar apoi, tiptil, îi ia hainele de pe mal și-i strigă că-l așteaptă acasă.

Ion nu mai putea de rușine căci fetele la care se uita cu atâta drag începuseră a râde de el. O ia la fugă prin grădini, ulițe și lanuri de porumb, dă de niște câini și într-un final ajunge acasă.

nemira.ro
  Aventurile lui Tom Sawyer - rezumat carte

Îi cere iertare mamei, dar aceasta nu era nervoasă pe el, ci dezamăgită de purtarea lui. Asta l-a durut cel mai tare pe Ion, astfel, de atunci înainte a fost un băiat de mare ispravă. Încât, primește cu lacrimi în ochi vorbele de apreciere ale mamei, care au fost ca o adevărată mustrare pentru el.

Sfârșit!

libris.ro

La cireșe, rezumat scurt

În timp ce mama lui credea că leagănă copilul, Ion fuge la scăldat. Aceasta însă îl găsește și-i i-a hainele de pe mal. Ion se întoarce acasă prin grădini și lanuri de porumb pentru a nu fi văzut de nimeni.

Îi cere iertare mamei, dar dezamăgirea acesteia e cea mai cruntă mustrare. Astfel, Ion devine un băiat ascultător.


Dacă ți-a plăcut La scăldat – rezumat, vezi și La cireșe, rezumat și Pupăza din tei, rezumat după fragmentele din Amintiri din copilărie de Ion Creangă.

Alte rezumate ale operelor lui Creangă:

Basme rezumate:

Alte povești rezumate:

Categorie: rezumate cărți

Imagine: libris.ro

8 thoughts on “La scăldat, rezumat din Amintiri din copilărie de Ion Creangă

Lasă un răspuns