Blog · Prezentare cărți · Recenzii carti · Topuri și liste

Cărți pentru copii în limba engleză

Click to rate this post!
[Total: Average: ]

Lectura are un rol foarte important în viața fiecărui copil și vine la pachet cu numeroase beneficii pentru acesta. Nu există o limită minimă pentru a începe să-i citești copilului tău. Unii specialiștii recomandă să începem încă de când sunt nou-născuți, iar alții, chiar de când sunt în burtică.

Carti pentru copii in engleza

Pe lângă familiarizarea cu mediul înconjurător și a descoperirii primelor noțiuni și a primelor cuvinte, cărțile sunt un instrument inedit pentru a învăța și o nouă limbă.

Și despre limbile străine se știe că acestea sunt mult mai ușor integrate dacă copii sunt expuși de la vârste cât mai fragede.

elefant.ro

Limba engleză este o limbă de circulație internațională, astfel, mulți părinți își doresc ca ai lor copii să învețe această limbă. Iar cărțile reprezintă o modalitate simplă și distractivă pentru a face asta.

La vârstele cele mai fragede, adultul va fi cel care îi citește copilului, urmând ca apoi, când învață să citească, acestuia să i se ofere cărți în limba engleză potrivite vârstei și cu un nivel de citite adaptat. Prin intermediul poveştilor copilul își va dezvolta vocabularul, dar și capacitatea de înțelegere a limbii engleze.

Pe site-ul anticexlibris.ro găsești o varietate de cărți pentru copii în limba engleză. De la cărți pentru bebelusi, până la cărți pentru cititori experimentați. De la povești și poezii, până la romane scurte.

libris.ro
  Burn After Writing - carte de Sharon Jones

Desigur, și părinții se pot delecta cu diferite titluri de pe anticexlibris.ro, colecția de cărți pentru adulți este atât de vastă, încât găsești cărți pentru toate gusturile. Și să nu uităm că exemplul este una din cele mai importante forme de educație.

Voi prezenta în continuare două cărți cu povești pentru copii în limba engleză pe care eu le-am ales pentru copilul meu.

Disney Pixar – 5 minute Treasury

Carti pentru copii in engleza

Colecția 5 Minute Treasury cuprinde o serie de cărți pentru copii cu povești din cele mai cunoscute desene animate. Pe lângă Disney Pixar, în colecție mai găsești și: Disney Frozen, Disney Princess, Disney Junior, Nickelodeon Paw Patrol, Bob the Builder, Marvel Spider-Man, etc.

Durata de citire a unei povești este de 5 minute, făcând-o perfectă pentru lectura de seară sau pentru orice moment al zilei în care cel mic are “poftă” de o poveste.

litera.ro

Cartea Disney Pixar cuprinde 12 povești inspirate din următoarele binecunoscute animații:

  • Finding Dory
  • The Good Dinosaur
  • Inside Out
  • Monsters
  • A Bug’s Life
  • Cars
  • The Incredibles
  • Toy Story
Vezi cartea pe:

Read To Me Grandma

Cartea aceasta m-a înduioșat de când am văzut-o. Ilustrațiile candide și luminoase mi-au amintit de copilărie. Și chiar dacă bunicii nu sunt prea aproape de noi, și nici nu sunt experți în limba engleză, este o lectură frumoase între părinți și copil.

  Lecții de magie - carte de Elizabeth Gilbert (recenzie)

Cartea cuprinde povești, poezii și cântecele ce au ca personaje diferite animale sau copii. Fiecare poveste are o morală, având totodată rol educativ. Limbajul este simplu și are un “aer” clasic.

librex.ro

Read To Me Grandma este o carte plină de povesti și aventuri pe care o vom citit mult timp de acum înainte.

Vezi cartea pe:

Alocă-ți măcar cinci minute pe zi să-i citești copilului tău. Vei fi surprins/ă să descoperi cât de mult iubesc copii cărțile. Astfel, după un timp te vei trezi că vine el la tine să-i citești. Și ce sentiment frumos e! Dragostea pentru lectură este una din cele mai frumoase semințe pe care un părinte le poate sădi în copilul său.

Această pasiune îl va ajuta și să învețe limbi străine, iar cărțile în limba engleză n-ar trebui să lipsească din biblioteca niciunui copil.

nemira.ro
Vezi și: Cum alegem cărțile pentru bebeluși

Lectură plăcută! 📖


Lasă un răspuns