Rezumate

Prințul Fericit – rezumat după Oscar Wilde

Click to rate this post!
[Total: 11 Average: 4.8]

Prințul Fericit este o poveste pentru copii (al cărei rezumat integral îl găsești mai jos) scrisă de Oscar Wilde și publicată prima dată în anul 1888 în volumul intitulat Prințul Fericit și alte povestiri.

Printul fericit rezumat

Prințul Fericit și alte povestiri – detalii carte

Publicare: Litera, 2019, 96pg
Titlu original: The Happy Prince
Prima apariție: 1888
Gen: povesti pentru copii
Nota Goodreads: 4.23/5

Disponibilitate carte

Dacă locuiești în afara țării, găsești cartea Prințul Fericit în diferite limbi pe Amazon.com.

bookzone.ro

Prințul Fericit – rezumat carte

Într-o noapte de toamnă Rândunel, care întârziase în migrația sa spre Egipt, ajunge deasupra unui oraș în care se află statuia unui prinț decedat.

libris.ro

Acest prinț, supranumit “Prințul Fericit”, este iubit de toți. Statuia sa este acoperită cu foiță de aur, are două safire în loc de ochi, iar pe pumnul sabiei sale este încrustat un rubin mare.

În timp ce se odihnește la picioarele Prințului Fericit, Rândunel simte cum picături de apă îi cad pe penaj. Prințul, care a fost fericit în palatul său somptuos în timpul vieții, este acum îndurerat de situația dificilă a poporului său. De pe piedestalul său de aur, el este martor la toată suferința lor.

libris.ro
  Viața la țară - rezumat după Duiliu Zamfirescu

Așadar, acesta îi cere Rândunelului să ia rubinul din sabia sa și să îl ducă unei tinere femei care suferă de foame și al cărei copil este bolnav.

A doua zi el îi cere să ia un safir pentru a avea grijă de un student necăjit. Al doilea safir este folosit pentru a ajuta o fetiță ce vindea chibrituri.

nemira.ro

Devenit orb, prințul îi cere Rândunelului să mai rămână puțin și să aline suferința poporului său.

Astfel, în fiecare zi care urmează, Rândunel își ia zborul, purtând în cioc foițele de aur ce îl împodobesc pe prinț, pentru a le dărui celor nevoiași.

libris.ro

În curând, statuia se transformă în una obișnuită, de piatră, iar Rândunelul își ia rămas bun de la Prințul Fericit. Acesta crede că se va alătură solului, însă Rândunelul moare din cauza frigului și a oboselii.

În timp ce Rândunel se prăbușește pe solul înghețat, se aude o pocnitură ascuțită. Inima de piatră a statuii prințului s-a crăpat.

A doua zi dimineață, locuitorii orașului declară că această statuie fără ornamente nu îl poate reprezenta cu demnitate pe Prințul Fericit. Astfel, statuia este topită, însă inima de plumb crăpată a rămas intactă și a fost aruncată la un loc cu trupul neînsuflețit al Rândunelului.

Însă un înger a venit și a luat trupul Rândunelului și inima Prințului Fericit și le-a dus în ceruri unde sunt veșnic fericiți.

  Viața și aventurile lui Moș Crăciun, Frank Baum

Sfârșit!


Dacă ți-a plăcut Prințul Fericit – rezumat, vezi și alte rezumate:


Lectură plăcută! 📖Lasă un răspuns