Prezentare cărți

Ben-Hur – carte de Lewis Wallace

Click to rate this post!
[Total: Average: ]

Ben-Hur este o carte de ficțiune istorică scrisă de Lewis Wallace și publicată prima dată în anul 1880.

Ben Hur carte

Ben-Hur – detalii carte

Publicare: Casa Cărții, 2010, 608 pg
Titlu original: Ben-Hur: A Tale of the Christ
Prima apariție: 1880
Teme: creștinism, sclavie
Gen: ficțiune istorică
Ecranizări: 1907,1925,1959, 2003,2013, 2016
Nota Goodreads: 4.03/5

Ben-Hur este cel mai bine vândut roman american al tuturor timpurilor și cea mai influentă carte despre creștinism a secolului al XIX-lea.

elefant.ro
Ben-Hur – disponibilitate carte

Dacă locuiești în afara țării, găsești cartea Ben-Hur în diferite limbi pe Amazon.com.

Ben-Hur – prezentare carte

Trădat de cel mai bun prieten al său și înrobit de romani, Judah Ben-Hur încearcă să se răzbune, dar în schimb găsește răscumpărarea prin întâlnirea cu Iisus Hristos.

Generații întregi au fost încântate de destinul sacru al mărețului cărăuș Ben-Hur, a cărui poveste a început ca un roman de succes din 1880, care a inspirat ulterior interpretări la fel de populare pe scenă și în filme.

Combinând atracția unei aventuri istorice cu un mesaj sincer de dragoste și compasiune creștină, povestea îmbină emoția viscerală a unei căutări de răzbunare cu fiorul spiritual al iertării.

Autorul Lew Wallace – un general, politician și diplomat din Războiul Civil – a efectuat cercetări meticuloase în lumea antică pentru a aduce o iminență vie personajelor și decorurilor sale, de la viața de sclav al galeriei romane, la moartea vie a exilului, la o leprozerie din Ierusalim.

Printre nenumărații admiratori ai romanului s-a numărat și președintele James A. Garfield, fost profesor de literatură, care i-a spus autorului: “Cu această carte frumoasă și plină de respect, mi-ați ușurat povara vieții mele de zi cu zi”.

libris.ro
  Cartea femeilor care merită mai mult de Dr. Shefali Tsabary
Despre autor

Lew Wallace supranumit Lew Wallace, (n. 10 aprilie 1827, Brookville, Indiana, S.U.A. – decedat la 15 februarie 1905, Crawfordsville, Indiana) a fost soldat, avocat, diplomat și scriitor american, cunoscut în special pentru romanul său istoric Ben-Hur.


Dacă ți-a plăcut cartea Ben-Hur de Lewis Wallace, îți recomand și:


Lectură plăcută! 📖litera.ro

Lasă un răspuns