Prezentare cărți

Ben-Hur – carte de Lewis Wallace

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Ben-Hur este o carte de ficțiune istorică scrisă de Lewis Wallace și publicată prima dată în anul 1880.

Ben Hur carte

Ben-Hur – detalii carte

Publicare: Casa Cărții, 2010, 608 pg
Titlu original: Ben-Hur: A Tale of the Christ
Prima apariție: 1880
Teme: creștinism, sclavie
Gen: ficțiune istorică
Ecranizări: 1907,1925,1959, 2003,2013, 2016
Nota Goodreads: 4.03/5

Ben-Hur este cel mai bine vândut roman american al tuturor timpurilor și cea mai influentă carte despre creștinism a secolului al XIX-lea.

bookzone.ro
Ben-Hur – disponibilitate carte

Dacă locuiești în afara țării, găsești cartea Ben-Hur în diferite limbi pe Amazon.com.

libris.ro
Ben-Hur – prezentare carte

Trădat de cel mai bun prieten al său și înrobit de romani, Judah Ben-Hur încearcă să se răzbune, dar în schimb găsește răscumpărarea prin întâlnirea cu Iisus Hristos.

Generații întregi au fost încântate de destinul sacru al mărețului cărăuș Ben-Hur, a cărui poveste a început ca un roman de succes din 1880, care a inspirat ulterior interpretări la fel de populare pe scenă și în filme.

Combinând atracția unei aventuri istorice cu un mesaj sincer de dragoste și compasiune creștină, povestea îmbină emoția viscerală a unei căutări de răzbunare cu fiorul spiritual al iertării.

Autorul Lew Wallace – un general, politician și diplomat din Războiul Civil – a efectuat cercetări meticuloase în lumea antică pentru a aduce o iminență vie personajelor și decorurilor sale, de la viața de sclav al galeriei romane, la moartea vie a exilului, la o leprozerie din Ierusalim.

Printre nenumărații admiratori ai romanului s-a numărat și președintele James A. Garfield, fost profesor de literatură, care i-a spus autorului: “Cu această carte frumoasă și plină de respect, mi-ați ușurat povara vieții mele de zi cu zi”.

  Splendida cetate a celor o mie de sori - recenzie carte de Khaled Hosseini
Despre autor

Lew Wallace supranumit Lew Wallace, (n. 10 aprilie 1827, Brookville, Indiana, S.U.A. – decedat la 15 februarie 1905, Crawfordsville, Indiana) a fost soldat, avocat, diplomat și scriitor american, cunoscut în special pentru romanul său istoric Ben-Hur.

libris.ro

Dacă ți-a plăcut cartea Ben-Hur de Lewis Wallace, îți recomand și:


Lectură plăcută! 📖nemira.ro

Lasă un răspuns