Prezentare cărți

Pacientul englez – carte de Michael Ondaatje

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Pacientul englez de Michael Ondaatje este unul din cele mai bune romane contemporane, câștigător a numeroase premii literare.

pacientul englez carte Michael Ondaatje

Pacientul englez – detalii carte

Publicare: Polirom, 2018, 304 pag
Titlu original: The English Patient
An apariție: 1992
Premii: Booker Prize, Governor General’s Award, Golden Man Booker
Ecranizare: 1996
Gen: ficțiune istorică
Teme: dragoste, al doilea război mondial
Nota Goodreads: 3.9 /5

Disponibilitate carte

Pacientul englez – prezentare carte

Pacientul englez are drept personaje centrale patru oameni cu existențe pustiite, împinși de hazard sub acoperișul unei foste mănăstiri italiene, la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. E vorba de Hana, o infirmieră amorțită de spectacolul suferinței și mortii atator soldați îngrijiți; Caravaggio, un hoț și spion mutilat, dependent de morfină; Kip, un genist sikh care-și pune zilnic viața în pericol dezamorsând bombe; şi mai e misteriosul pacient cu trupul ars, de nerecunoscut, îngrijit de Hana, pe care lumea îl ia drept englez și care începe să dezvăluie o poveste de dragoste, cu aventuri în deșert și scene de război, ce ajunge să-i bântuie și să-i transforme pe ascultătorii săi.

bookzone.ro

Pacientul englez este Laureat al Golden Man Booker Prize 2018 pentru cel mai bun roman distins cu The Man Booker Prize în ultimii 50 de ani.

  Quo Vadis de Henryk Sienkiewicz (recenzie)

Romanul a fost ecranizat în regia lui Anthony Minghella, cu Ralph Fiennes, Juliette Binoche și Kristin Scott Thomas în rolurile principale. Un film laureat cu 9 Premii Oscar.

“Pana îndemânatică a lui Ondaatje țese ca într-o pânză istoriile unor oameni înlănțuiți fără scăpare în tot soiul de povești de dragoste și război. Pacientul englez este o capodoperă a ficțiunii contemporane.” (Don DeLillo)

libris.ro

“Un roman ca un covor zburător, a cărui magie face lumile apuse și timpurile uitate să-și spună povestea… o carte ca un vis, cum rar au mai apărut în ultimii ani.” (Time)

“Avioane dispărute misterios în pustietățile nepătrunse ale deșertului, episoade de spionaj care-ți taie respirația, descoperiri arheologice în inima Saharei, bombe cu ceas care stau să explodeze în orice clipă… iată ce ne trebuia: un roman viu, vibrant, puternic.” (The Spectator)

Sursa: Polirom

Despre autor

Michael Ondaatje (n. 1943) este un scriitor și poet canadian născut în Sri Lanka. Este cunoscut în special pentru cartea Pacientul englez.

libris.ro
Alte cărți scrise de Michael Ondaatje
  • Lumina de veghe
  • Obsesia lui Anil
  • În pielea unui leu
  • Masa pisicii
  • Divisadero
Dacă ți-a plăcut cartea Pacientul englez, vezi și:
Lectură plăcută!

Lasă un răspuns