Prezentare cărți · Rezumate

Bunicuța hoțomană – carte de David Walliams

Click to rate this post!
[Total: 9 Average: 4.9]

Bunicuța hoțomană este o carte pentru copii scrisă de personalitatea de televiziune, și actor, David Walliams. În 2013 a apărut și adaptarea cărții în care joacă și autorul ei.

Bunicuta hotomana rezumat carte

Bunicuța hoțomană – detalii carte

Publicare: Arthur, 2020, 224 pag
Titlu original: Gangsta Granny
An apariție: 2011
Premii: Red House Children’s Book
Ecranizare: 2013 (BBC One)
Gen: literatură pentru copii,
Teme: umor, aventură, familie
Nota Goodreads: 4.3/5
Vârstă recomandată: +7 ani

Disponibilitate carte

Bunicuța hoțomană – rezumat carte

Ben este un băiat în vârstă de 11 ani care este nevoit să stea la bunica lui cât timp părinții merg să vadă live emisiunea Vedetele dansează. Însă vizita la bunica îl plictisește foarte tare. Acesteia îi place să joace doar Scrabble și să gătească mâncăruri cu varză pe care Ben le urăște.

bookzone.ro

Însă într-o zi Ben găsește în cutia pentru biscuiți diferite bijuterii valoroase. Astfel, află că acestea au fost furate de bunica lui, care a fost cândva un mare hoț. Astfel, cei doi pun la cale să fure bijuteriile coroanei.

Despre autor

David Walliams (n. 1971) – este un comedian, actor și scriitor britanic. Este și jurat la Britain’s Got Talent. În 2008 a început să scrie cărție pentru copii, iar acestea s-au vândut în peste 37 de milioane de exemplare, fiind traduse în peste 53 de limbi. Stilul acestuia a fost asemănat cu al lui Roald Dahl.

libris.ro
  Secrete aflate pe pielea mea - carte de Andreea Raicu
David Walliams a scris în total 14 cărți pentru copii:
 • The Boy in the Dress (Băiatul cu rochie)
 • Mr Stink (Domnul Sconcs)
 • Billionaire Boy (Băiatul miliardar)
 • Gangsta Granny (Bunicuța hoțomană)
 • Ratburger
 • Demon Dentist
 • Awful Auntie (Mătușica îngrozitoare)
 • Grandpa’s Great Escape
 • The Midnight Gang
 • Bad Dad
 • The Ice Monster
 • Fing
 • The Beast of Buckingham Palace
 • Slime

O parte din cărțile sale, precum Domnul Sconcs, Băiatul miliardar, Bunicuța hoțomană, au fost adaptate în filme, iar Walliams a jucat în ele.

Bunicuța hoțomană este a patra carte scrisă de David Walliams și este ilustrată de Tony Ross.

libris.ro

Pe lângă romanele pentru copii, David Walliams a publicat și cărți ilustrate, dar și volume de povestioare.

Cărțile scrise de David Walliams sunt disponibile pe: elefant.ro

Fragment din cartea Bunicuța hoțomană

– Dar bunica e foooarte plicticoasă, zise Ben.

nemira.ro

Era o seară friguroasă de noiembrie şi, ca de obicei, stătea trântit pe bancheta din spate, în maşina părintilor lui. Se pregătea să petreacă încă o noapte în înfiorătoarea casă a bunicuței sale.

– Aşa sunt toţi bătrânii.

libris.ro

– Să nu vorbeşti aşa despre bunica, spuse tata încet, cu burta uriaşă strivită de volanul maşinutei maro a familiei.

– Dar nu-mi place să stau cu ea, prostestă Ben. Televizorul nu-i merge, nu vrea decât să joace Scrabble şi mai şi pute a varză.

  Băiatul cu pijamale în dungi - rezumat carte

– Are dreptate băiatul, chiar că pute a varză, fu de acord mama, în timp ce se dădea cu un pic de ruj, pe ultima sută de metri.

– Nu mă ajuți deloc, nevastă, mormăi tata. În cel mai rău caz, s-ar putea spune despre maică-mea că degajă un uşor miros de legume fierte.

– Nu pot să vin şi eu cu voi? insistă Ben. Îmi plac dansurile de sănătate, minți el.

Se cheamă dansuri de societate, îl corectă tata. Și nu-ţi plac. Ai spus, şi aici citez: mai degrabă îmi mănânc mucii decât să mă uit la porcăriile astea.

Deci mama şi tatăl lui Ben iubeau dansurile de societate. Uneori Ben avea impresia că le iubeau mai mult decât îl iubeau pe el. În serile de sâmbătă, mama şi tata nu ratau niciodată o emisiune de la televizor, care se numea Vedetele Dansează şi în care câte o vedetă făcea pereche cu un dansator profesionist.

De fapt, dacă ar fi izbucnit un incendiu în casa Ior şi mama ar fi putut salva ori un pantof auriu şi sclipitor de step, purtat cândva de Flavio Flavioli (dansatorul italian bronzat şi strălucitor, care apărea în fiecare săptămână în faimoasa emisiune), ori pe singurul său fiu, Ben era de părere c-ar fi ales probabil pantoful. În seara aceasta, părinţii lui mergeau să urmărească în direct, pe scenă, desfăşurarea emisiunii Vedetele Dansează.

  Charlie și fabrica de ciocolată - rezumat carte de Roald Dahl

– Ben, nu ştiu de ce nu renunţi tu la ţevărie şi la visul ăsta de a deveni instalator, şi nu te gândeşti serios să te faci dansator profesionist, spuse mama, în timp alunecă, mâzgălind-o pe obraz, căci maşina tocmai trecuse peste un limitator de viteză proeminent. (Mama avea obiceiul ăsta de-a se machia în maşină, ceea ce însemna că de multe ori ajungea la destinaţie arătând ca un clovn.)

Bunicuta hotomana rezumat carte pentru copii
bunicuta hotomana rezumat carte de David Walliams
Dacă ți-a plăcut cartea Bunicuța hoțomană de David Walliams, vezi și alte cărți pentru copii și rezumate:

Lectură plăcută!

Sursa: Editura Arthur

Lasă un răspuns