Recenzii carti

Recenzie Cele cinci trepte ale sanatatii-Dr. Ross Walker

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Cartea „Cele cinci trepte ale sanatatii” face parte din colectia „Citeste sanatos” de la Editura Lifestyle Publishing si scrisa de Ross Walker, medic cardiolog. De aceea cartea este mai mult centrata pe bolile cardiovasculare, dar fara a monopoliza subiectul.

Rating: ⭐⭐⭐⭐

bookzone.ro

Dr. Ross Walker spune ca sanatatea este bazata pe cinci trepte:

 1. Sanatatea corpului
 2. Sanatatea mediului
 3. Sanatatea genetica
 4. Sanatatea emotionala
 5. Sanatatea mentala

Cum spuneam intr-un articol anterior imi plac cartile bine documentate si bazate pe studii stiintifice.

libris.ro

Aceasta carte le are pe ambele. Cea mai mare parte a informatiei este de calitate, dovedita stiintific. Sper finalul cartii sunt prezentate informatii mai putin stiintifice, cum ar fi chackrele. Acum fiecare are dreptul sa creada in ce doreste.

„Cele cinci trepte ale sanatatii” este o carte pe care o recomand. Informatiile sunt folositoare, prezentate intr-o mod simplu si usor de inteles si sunt indispensabile oricarui om ce doreste sa fie sanatos.

libris.ro

Iata cateva informatii folositoare prezentate in carte:

 • Consumul a 10-15 nuci pe zi reduce riscul cardiovascular la jumatate.
 • Consumul a 125ml de suc de rodie/zi scade cu 20% tensiunea arteriala. Beneficii asemanatoare are si consumul de ciocolata amaruie fara zahar.
 • Intotdeauna este bine sa mancam mai putin. Si asta nu doar pentru a scadea numarul de calorii ingerate. Pe langa calorii ( valoare energetica) alimentele au si o valoare nutritiva ( vitamine, minerale) care in exces (la o singura masa) dau peste cap receptorii celulelor care incep sa nu mai functioneze corespunzator si sa transmita semnale gresite. La fel se intampla si cu substantele chimice sintetice sau cu orice alte forme de abuz.
 • Suplimentele de coenzima Q10 si ororat de magneziu ocolesc mutatiile la nivelul ADN-ului mitocondrial si conduce la producerea de ATP, cu cresterea nivelului de energie.
 • Consumatorii de bauturi tip cola prezinta o rata de sapte ori mai mare de a suferi o fractura osoasa, iar cei care consuma bauturi acidulate standard prezinta o rata de cinci ori mai mare.
  Mândrie și prejudecată - rezumat carte de Jane Austen

Cinci principii cheie ale stilului de viata:

nemira.ro
 1. Mentinerea unei greutati corporale/circumferinte a taliei ideale

 2. Lipsa dependentelor

 3. Alimentatie cat mai naturala

 4. Cel putin trei ore pe saptamana de miscare

 5. Fericire, pace si multumire

Aceste principii reduc cu 60-70% riscul de a dezvolta o boala. Restul le obtineti din medicina traditionala si suplimente alimentare. Insa acestea trebuiesc luate dupa ce v-ati consultat in prealabil cu un medic.

”Al doilea cel mai bun medicament de pe planeta este miscarea.”

”Nu este treaba nimanui sa ne faca fericiti: asta este treaba noastra.”

”Pacea este o decizie care trebuie luata in fiecare moment.”

”Nu puteti rezolva o problema actuala cu aceeasi mod de gandire pe care l-ati avut cand ati creat-o”.-Albert Einstein

”Sunteti personajul principal in piesa vietii voastre si de voi depinde sa va jucati rolul bine si in cel mai bun fel care va poate ajuta pe voi si pe cele mai importante persoane din viata voastra.”

”Incercati in orice situatie sa fiti bun, mai mult decat sa aveti dreptate.”

”Luati decizia de a va simti bine.”

Un alt lucru uimitor pe care l-am descoperit in „Cele cinci trepte ale sanatatii” este cat de benefica este muzica. Si nu orice fel de muzica. Diferite compozitii muzicale cu un ciclu de 10 secunde au capacitatea de a alinia diverse ritmuri ale organismului pentru o functionare optima. Printre acestea se numara compozitii ale lui Beethoven, Puccini, Verdi, chiar si Red Hot Chili Peppers. Insa cele mai multe studii, cu rezultate uimitoare s-au efectuat asupra cantecului Ave Maria in latina.

libris.ro
  Recenzie "Zen și arta fericirii"-Chris Prentiss

Lectura placuta si aveti grija de sanatatea voastra!

One thought on “Recenzie Cele cinci trepte ale sanatatii-Dr. Ross Walker

Lasă un răspuns