Recenzii carti

Gastronomie si placere-Michel Gillain (recenzie)

[Total:    Average: /5]

Cartea “Gastronomie si placere” a fost cu mult sub asteptarile mele. Ma gandeam ca va fi mai mult despre alimentatie, fiziologie, digestie, etc. Dar nu a fost asa.

Rating: ⭐⭐⭐/5

Cartea a aparut la Editura House of Guides PG in anul 2012.

Este mai mult o carte psihologica care pleaca de la premiza ca sursa multor probleme emotionale o reprezinta comportamentul alimentar. Ceea ce eu cred ca este tocmai invers, comportamentul alimentar poate fi influentat de starea emotionala.

Pe alocuri sunt presarate retete culinare, nu prea practice, din punctul meu de vedere si povesti de viata exemplificative destul de plictisitoare.

elefant.ro

Nu am foarte multe de spus despre cartea “Gastronomie si placere”, nu am invatat prea multe din ea. Dupa parerea mea acesta carte se incadreaza cel mai bine in categoria de carti filosofice, decat in cea de alimentatie. Intradevar, pe alocuri autorul face niste legaturi cu nutritia, dar prea putin interesante sau deja binecunoscute, cum ar fi: anorexia, ortorexia, bulimia.

Imi plac cartile de „psihologie a dietelor sau a alimentatiei” ca sa zic asa, dar asta nu se incadreaza deloc in acest tip. M-as fi bucurat sa fie asa.

Iata totusi un citat interesant din cartea “Gastronomie si placere”:

„Nu exista emotii bune sau rele, nu exista decat modul nostru nepotrivit de a le exprima, de a le trai.”

Spor la citit!

Lasă un răspuns

noriel.ro
edituradiana.ro