Recenzii carti

O femeie implinita-Danielle Steel (recenzie)

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Romanul „O femeie implinita” de Danielle Steel o are ca protagonista pe Victoria Dawson si este prezentata viata acesteia, de la nastere pana la varsta de aproximativ 30 de ani. Este relatata putin si viata parintilor si a bunicilor ei. Romanul are un final deschis, dar cu subinteles.

Rating: ⭐⭐⭐

Danielle Steel (n. 1947) este o scriitoare americana, autoare a 179 de romane, multe dintre acestea ajungand bestseller-uri. Cartile sale au fost traduse in peste 43 de limbi si sunt prezente in peste 69 de tari.

bookzone.ro

Jim a fost un copil foarte dorit, aparand in viata parintilor sai abia dupa varsta de 40 de ani. Jim era frumos si popular. Ceea ce a contribuit la formarea caracterului sau inclinat spre vanitate si narcisism. La absolvirea facultatii s-a logodit cu regina balului de absolvire, Christine. O fata foarte frumoasa, bruneta si subtire care il adora.

Dupa casatorie, au asteptat cativa ani pana sa abia un copil, care era clar stabilit ca va fi baiat. Dar iata ca primul lor nascut a fost o fetita, una care nu semana deloc cu parintii ei bruneti si frumosi. Fetita era blonda, cu ochi albastri si toti spuneau ca seamana cu bunica lui Jim, in special in privinta nasului mare si rotund. Christine a fost foarte dezamagita ca nu i-a oferit lui Jim baiatul mult dorit.

libris.ro
  Lorelei - rezumat carte de Ionel Teodoreanu

Jim a decis sa numeasca copilul, Victoria, intrucat avea un aspect uratel si caraghios, ca cel al Reginei Victoria a Angliei. Cu toate astea, Victoria crestea frumos, dar fara a semana in vreun fel cu parintii sai.

Cand Victoria avea 7 ani, pe lume a aparut Grace, sora ei. Garce era superba, iar parintii ei o adorau, intrucat semana perfect cu ei. Inca din prima clipa cand a vazut-o, Victoria a iubit-o din toata inima.

libris.ro

Iata ca anii treceau, iar cele doua fete parca aveau parinti diferiti. Grace era idolatrizata, iar Victoria indura cu greu criticile si glumele parintilor cu privire la aspectul ei fizic, deoarece semana prea mult cu bunica lor robusta.
Era criticata si pentru faptul ca era prea inteligenta. Mama ei ii spunea ca barbatii fug de astfel de femei si ca risca sa ramana singura toata viata.

Ajunsa la momentul absolvirii liceului, Victoria pleaca de acasa, lucru pe care si-l dorise dintotdeauna. Astfel ca, din acel moment lucrurile incep sa se schimbe, mai ales ca in viata ei intra si un barbat.

nemira.ro

“O femeie implinita” este un roman dragut, care urmareste trairile si framatarile Victoriei. Aceasta se confrunta cu probleme de greutate, dar si cu lipsa iubirii din partea parintilor. Lucruri ce isi vor pune foarte adanc amprenta in viata si dezvoltarea ei ca om, cat si in relatiile cu cei din jur.

  Cele mai frumoase cărți de Paști pentru copii

Mi-a placut mai mult partea a doua a cartii cand lucrurile incep sa se schimbe pentru Victoria si apar fiorii primei iubiri, dar si aici drama isi face aparitia. Pana la un moment dat, insa.

libris.ro

Daca iti plac romanele gen „chick lit” si cartile de dragoste cu siguranta iti va placea si “O femeie implinita”.


Lectura placuta!

8 thoughts on “O femeie implinita-Danielle Steel (recenzie)

Lasă un răspuns