Recenzii carti

Sub luna de șofran-Nicole C. Vosseler (recenzie)

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 4]

Titlu: Sub luna de șofran
Autor: Nicole C. Vosseler
Publicare: Editura Rao, 2013, 576 pagini.
Titlu original: Unter dem Safranmond
An apariție: 2008
Gen: roman de dragoste, ficțiune istorică
Cuvinte cheie: secolul 19, Regatul Unit, Arabia, India, beduini
Nota mea: ⭐⭐⭐⭐⭐/5
Nota Goodreads: 4.24/5
Comandă de pe: libris.ro, carturesti.ro, cartepedia.ro


Nicole C. Vosseler (n. 1972) este o scriitoare de origine germană. În limba română a fost publicată și cartea “Dincolo de Nill” semnată de ea.

bookzone.ro

Sub luna de șofran – prezentare

Personajul principal al romanului este Maya, o tânără englezoaică neconformistă. Familia acesteia o compătimește considerând că datorită comportamentul ei nu va ajunge niciodată să-și găsească o partidă bună pentru căsătorie pentru a-și asigura viitorul.

Maya este inteligentă și frumoasă. Iubește cărțile, limba și cultura arabă și e ahtiată după cunoaștere. Dorește să studieze, dar acest lucru le este interzis femeilor în secolului 19.
Maya este dornică de aventură, de călătorii și vrea să evadeze din casa părinților, unde se simte captivă.

libris.ro

Încă de când era copil se îndrăgostise de un student chipeș, Richard Burton Francis care îl vizita pe tatăl ei, profesor la Oxford.

Când Maya avea 8 ani, Richard a dus-o la o țigancă pentru a-i ghici în palmă. Aceasta i-a prezis aventură și călătorii și i-a spus că destinul ei va fi alături de un bărbat al cărui nume începe cu litera R.

libris.ro
  Cartea nunții - rezumat

Maya a trăit toată adolescența cu gândul că acest bărbat este Richard. Plecat în India, acesta îi trimite scrisori cu experiențele trăite acolo, ilustrând farmecul locului.

Aceste scrisori nu fac decât să crească în Maya dorința de a ajunge și ea pe acele meleaguri.
Dar, treptat Richard începe să fie uitat când Maya îl întâlnește pe Ralph, prietenul fratelui ei.

nemira.ro

Ralph tocmai se întorsese din India, iar poveștile lui o fascinează. E convinsă acum că litera R de care îi spusese țiganca vine de la numele lui Ralph.

Când părinții ei refuză cu îndârjire propunerea în căsătorie a lui Ralph, aceștia fug împreună la Aden, în S-E Arabiei.

libris.ro

Însă, aici, Maya nu întâlnește nimic din ceea ce visase. În plus, relația cu Ralph începe să se degradeze.

Romanul culminează cu rapirea lui Maya de către beduini, prilej cu care va întâlni un alt bărbat, al cărui nume începe tot cu litera R.
Două nopții pline de farmec, magie și dragoste se petrec sub luna de șofran. Lucrurile capătă o întorsătură neașteptată. Momente pline de intensitate se succed.


Sub luna de șofran – recenzie

Lecturând “Sub luna de șofran“, am “gustat” din cultura arabă, din frumusețea tradițiilor, a mâncărurilor și aromelor.

Mi-a deschis un așa apetit că aș fugi chiar azi într-o călătorie acolo.

  Ferma animalelor - rezumat carte de George Orwell

Sub luna de șofran” este un roman fascinant. Genul care te face melancolic după ce îl termini, vrând să mai faci parte din această poveste magică.

Este un roman absolut de neratat. Am trăit din plin fiecare emoție. Am stat până noaptea târziu să o termin, nu am avut răbdare până dimineața următoare să aflu cum se vor sfârși lucrurile.
Cum spuneam, am rămas nostalgică când am închis și ultima pagină. Timp de câteva zile am trăit și călătorit într-o lume superbă de care nu mai voiam să mă desprind.
Autoarea, Nicole C. Vosseler a introdus și elemente reale în carte, date exacte din istorie și locuri, împletite cu elemente fictive.

Dar personajul Richard Francis Burton este cât se poate de real și sunt prezentate fapte reale din viața sa, completate de ficțiune.
Sir Richard Francis Burton (1821 -1890) a fost un diplomat explorator, lingvist, orientalist, scriitor, traducător și soldat englez. (Wikipedia).

Recomandări

Recomand cu toată inima romanul “Sub luna de șofran” tuturor pasionaților de cărți romantice și istorice, dar și de lecturi cu iz oriental.


O altă carte pe care cu greu am lăsat-o din mana este “O viata” de Guy de Maupassant.


Lectură plăcută !

9 thoughts on “Sub luna de șofran-Nicole C. Vosseler (recenzie)

Lasă un răspuns