Recenzii carti

Matilda – carte de Roald Dahl (recenzie)

Click to rate this post!
[Total: 8 Average: 4.3]


Titlu: Matilda
Autor: Roald Dahl
Publicare: Editura Arthur, 2018, 260 pagini
Prima apariție: 1988
Gen: literatură pentru copii, fantasy
Cuvinte cheie: genialitate, școală, cărți, capacități extraordinare
Nota mea: ⭐⭐⭐⭐⭐/5
Nota Goodreads: 4.32 /5
Comandă de pe: elefant.ro, libris.ro, cartepedia.ro.


Matilda – prezentare carte

Personajul principal este după cum sugerează și titlul, Matilda, o fetiță foarte deșteaptă, dar tratată destul de urât de familia ei.

bookzone.ro

Aceștia considerau că o fată nu are niciun folos, ea trebuie să fie drăguță și atât. Nicidecum, deșteaptă și să piardă timpul citind.

De aceea, de multe ori o tratau în batjocură, dar Matilda învățase să nu pună la suflet aceste lucruri și a început să-i pedepsească în felul ei. Făcând poante după fiecare escapadă necuviincioasă la adresa ei. Victimă este cel mai des tatăl ei.
Deși mai târziu decât ceilalți copii, deoarece părinții uitaseră să o înscrie, Matilda începe școala. Aici va avea o serie de conflicte cu directoarea școlii, o femeie rea și masivă.

libris.ro

Tot aici ea realizează că are nișe capacități extraordinare. Acestea ajutând-o ca într-un sfârșit lucrurile să se schimbe pentru ea și să ofere cărții un final înduioșător ce mi-a pus un zâmbet pe față.

  Povestea porcului, rezumat după Ion Creangă

Vezi Matilda – rezumat intreg


Matilda – recenzie

Mi-a plăcut atât de mult “Matilda”, carte scrisă de Roald Dahl, încât m-a determinat să citesc și “Charlie și fabrica de ciocolată” de același autor. Vezi Charlie și fabrica de ciocolată-recenzie.
După aceste două lecturi, Roald Dahl a întrat în topul autorilor mei preferați și abia aștept să mai citesc și altceva scris de el.
Autorul are o voce unică, de adevărat povestitor și o imaginație debordantă, bine conturată. Din acest motiv m-am trezit de multe ori zâmbind în timp ce lecturam.

libris.ro

De asemena, mi-a fost ușor să mă proiectez într-o lume a copiilor, a viselor, a nepăsării și lipsită de griji. Acestea fiind încă de la început motivele pentru care am ales cartea.


Recomand cu mare drag această carte copiilor și nu numai.

nemira.ro

Vezi și alte cărți scrise de Roald Dahl.


Lectura placuta!

libris.ro

7 thoughts on “Matilda – carte de Roald Dahl (recenzie)

Lasă un răspuns