Recenzii carti

“Suge-o Ramona” + “Suge-o Andrei” de Andrei Ciobanu (recenzie)

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

suge-o andrei andrei ciobanu

Cartea “Suge-o Ramona” a fost publicată la Editura Trei în anul 2015 și are 486 de pagini, iar “Suge-o Andrei” a fost publicată la Editura Litera în anul 2017 și are 512 pagini.

bookzone.ro

Rating: ⭐⭐
Rating Goodreads: “Suge-o Ramona” – 3.31, “Suge-o Andrei” – 4

libris.ro

Cărțile pot fi achiziționate de pe cartepedia.ro

Andrei Ciobanu (n.1989) este un comediant din Suceava, cunoscut în special pentru cele două cărți publicate: “Suge-o Ramona” și “Suge-o Andrei”.


Aceste cărți sunt comerciale și cam atat. Cuprind o poveste destul de superficială și parcă sunt în genul “chick lit”, doar că la masculin.

libris.ro

Limbajul e cel care m-a deranjat cel mai mult. Prea vulgar pentru mine.

Faptul că Ciobanu e comediant, s-a simțit în câteva pasaje care chiar m-au făcut să rad.

nemira.ro

Autorul a încercat și un gen erotic, căci asta prinde la public. Așadar, mai bine de jumatate din fiecare carte se concentrează pe scene de sex sau discuții despre sex. Clar, de aici vine și popularitatea lor.

Povestea mi se pare lipsită de conținut, de profunzime nici nu mai vorbim. Mă bucur totuși că autorul nu are pretenția la titulatura de “roman“, cărțile sunt departe de a putea fi numite astfel. O “poveste” i se potrivește mai bine. “O postare mai lungă de facebook” i s-ar fi potrivit perfect.

libris.ro
  Flori alese din poezia populară

Căci, în mare parte, cred că ăsta e publicul țintă, “intelectualii” de pe rețelele sociale care, cu ocazia asta, au pus și ei, pentru prima dată, mâna pe o carte.
Dupa ce am terminat de citit și al doilea volum, am rămas cu un ușor sentiment de dezgust, întrucât am realizat că multe pasaje reflectă viața de zi cu zi.

Dintre toate, cel mai mult mi-a atras atenția modul în care sunt privite relatiile de iubire în ziua de azi.

Acestea se rezumă aproape în totalitate la sex și te miri unde ar mai putea fi loc de iubire când totul este tratat cu atâta superficialitate.

Pare că nici fetele nu mai au respect de sine. Cred că nici nu mai există conceptul de a fi o „lady”, nu doar în modul de a te prezenta, dar și în modul de a te comporta.

Să te arunci pentru o noapte în bratele unuia pe care abia l-ai cunoscut, iar a doua zi să urmezi același tipar…

Am impresia că femeile din ziua de azi ( nu toate, desigur) se pun pe tavă prea ușor. Nu mai au demnitate, de aceea ajung, uneori, să fie tratate doar ca pe niste obiecte.


În concluzie, dacă ești un cititor împătimit, iubitor de romane clasice, “Suge-o Ramona” și “Suge-o Andrei“, vor fi doar o pierdere de timp.

  Fluturi, carte de Irina Binder - recenzie vol. 3

Daca vrei într-adevăr să te delectezi citind, alege cu totul altceva. Și da, ai de unde. Am pregătit și o listă cu cele mai bune cărți de citit într-o viață.

2 thoughts on ““Suge-o Ramona” + “Suge-o Andrei” de Andrei Ciobanu (recenzie)

Lasă un răspuns