Recenzii carti · Rezumate

Magia ordinii – recenzie carte de Marie Kondo

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Carte Magia ordinii de Marie Kondo este o carte de dezvoltare personală.

Magia ordinii carte Marie kondo

Magia ordinii – detalii carte

Publicare: Lifestyle, 2015, 176 pg
Prima apariție: 2011
Gen: dezvoltare personală
Nota mea: ⭐ ⭐ ⭐ ⭐⭐ /5
Nota Goodreads: 3.86/5

Disponibilitate carte

Magia ordinii – recenzie carte

În urmă cu câțiva ani eram destul de pasionată (obsedată) de cărțile de dezvoltare personală, sau mai degrabă de achiziționarea lor.

bookzone.ro

Le-am luat la rând pe cele mai cunoscute dintre ele, multe stau nedeschise pe rafturi și azi, dar erau câteva care indiferent de cât de mare era reducerea lor nu mă îndemnau să le cumpăr. Una dintre ele este MAGIA ORDINII. Nu știu exact de ce o evitam. Coperta, titlul cred că nu mă atrăgeau pentru că despre ea nu citisem nimic.

Dar iată că după mulți ani, citind-o o pun în topul celor mai bune cărți citite, și nu doar în 2021. Cred cu adevărat că lucrurile se întâmplă la momentul potrivit și că de asemenea există un timp potrivit și pentru cărțile pe care le citim. Nu de puține ori am simțit că unele cărți au venit ele spre mine. Și tocmai aceste cărți sunt cele care m-au îmbogățit cel mai mult și m-au ajutat să-mi schimb perspectiva.

libris.ro
  Prâslea cel voinic și merele de aur, rezumat basm de Petre Ispirescu

Cum am ajuns totuși să citesc cartea MAGIA ORDINII? De câteva luni bune simt nevoie de a-mi aranja spațiul în care locuiesc, să fie ordine, să arunc chestiile care ocupă loc degeaba. Pe scurt, să-mi facă casa să respire și să ne bucuram din plin de timpul petrecut în ea.

Și odată pornit procesul ăsta au început să ajungă la mine tot felul de informații, dintr-un filmuleț recomandat de youtube, dintr-o postate a cuiva de pe instagram, a unor oameni pasionați de ordine și un stil minimalist etc. De unde până atunci nu aveam nici o treabă cu asta, ba chiar credeam despre mine că pur și simplu nu sunt o persoană ordonată și punct.

libris.ro

Dar iată că într-o zi aud de metoda #konmari. După câteva click-uri deja citeam carte The Magic of Tiding scrisă de Marie Condo, apoi, în paralel cu aceasta am început și a doua carte a autoarei, Sparks Joy. Le-am devorat pur și simplu. Eram mândră când găseam câte un sfat pe care deja îl aplicasem din intuiție.

Și în timp ce citeam mă gândeam că aceste cărți chiar ar merita să fie traduse în română.

nemira.ro

Și iată că într-o zi Marie Condo postează pe instagram o poză pentru copii în limba română scrisă de ea pe aceeași temă. Nu-mi venea să cred.

  Cartea femeilor care merită mai mult de Dr. Shefali Tsabary

La fel, după câteva click-uri am descoperi că nu cartea pentru copii a fost tradusă în limba română, cât și cele două cărți. Și zâmbeam realizând că este fix carte pe care eu am evitat-o acum mulți ani. Însă știu că dacă aș fi citit-o atunci nu ar fi avut același impact asupra mea, nu cred că eram pregătită să o înțeleg pe deplin. Mai există o carte în aceeași situație pe care m evitat-o mult timp, dar citit-o anul acesta o trec în topul preferatele mele. Despre ea într-o postare viitoare.

libris.ro

Așadar, revenind la cartea MAGIA ORDINII e inutil să spun că au plecat din casa mea mulți saci, că spațiu s-a mărit, casa pare să respire ai e mai luminoasă. Nu mai pierd timp și nervi căutând un anumit obiect. Ba mai mult, băiețelul meu a depins obiceiul de a pune lucrurile la loc.

Procesul încă nu e gata, dar uitându-mă în urmă, pot observa clar schimbările. Îmi pare rău că nu am făcut niște poze înainte.

Tu ai citit cartea? Cum ți s-a părut?

Despre autoare

Marie Kondo (n. 1984) este un consultant în organizare de origine japoneză.

Magia ordinii – rezumat carte
  • Marie Kondo spune că înainte de organizarea casei trebuie să scăpăm de lucrurile care nu ne aduc bucurie, abia apoi putem așeza lucrurile la locul lor.
  • Când începem să eliminăm lucruri din casa noastră, Marie recomandă să începem mai întâi cu hainele, apoi cu cărțile, papetăria, lucruri comune (mărunțișuri) și la final obiectele cu valoare sentimentală.
  • Fiecare lucru trebuie să aibă locul lui pentru a preveni recăderile
  • Atunci când decidem ce lucruri să păstrăm, le ținem în mână aproape de inimă și analizăm dacă ne transmite sau nu bucurie.
  • Lucrurilor pe care vrem să le aruncăm le vom mulțumi înainte pentru că ne-au fost de folos.
  Creierul copilului tău de Daniel Siegel - recenzie

Vezi cartea pe:


Dacă ți-a plăcut cartea MAGIA ORDINII de Marie Kondo vezi și alte cărți de dezvoltare personală.


Lectură plăcută! 📖Lasă un răspuns