Povești și poezii · Recenzii carti

Zăpădița de Natalia Zabila

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

“Zăpădița” este o carte scrisa de Natalia Zabila, publicată în 1961 la Editura Tineretului, are 15 pagini și cuprinde o poezie după o poveste populară.

Rating: ⭐⭐⭐⭐⭐

Natalia Zabila (1903-1985) a scris poezii și povești pentru copii.

bookzone.ro

“Zăpădița este o carte foarte veche, pe care am găsit-o întâmplător, dar ale cărei ilustrații mi-au amintit de copilărie. Când eram mică aveam astfel de cărți, pe care le răsfoiam din când în când.


Poezia spune povestea unui cuplu bătrân și fără copii care creează o fetiță din zăpadă. Ca prin magie, sub atingerea unei pene negre aruncate în zbor de o stăncuță aceasta prinde viață.

libris.ro

„Iată-mă-s și eu!
Mă cheamă Zăpădița. Pare-mi-se
Că v-ați dorit o fiică tot mereu.”

Însă ei trăiesc fericiți împreună doar până la venirea primăverii, când din cauza soarelui, Zăpădița dispare.

“– Adio, Zăpădiță! pe șoptite
I-a zis zefirul, salutând-o-acum”


Citind poezia am avut parte de o mare surpriză. Aceeași intrigă am regăsit-o acum ceva timp într-un roman numit “Copila de zăpadă”, scris de Eowyn Ivey, doar ca este mult mai dezvoltată. Întreaga recenzie o găsiți aici.

libris.ro

Pe scurt, este vorba despre un cuplu trecut de 50 de ani, care a trăit suferința pierderii unui copil nenăscut. Pentru a se refugia de ochii lumii se stabilesc în Alaska, unde condițiile de viață sunt vitregite de vremea aspră. La toate astea adăugându-se și răceala care s-a instalat între ei. Dar prima ninsoare îi apropie și construiesc împreună o fetiță din zăpadă. A doua zi apărând în față lor e fetiță adevărată, de toată frumusețea, pe care au numit-o Faina. Nu vă spun ce se întâmplă mai departe, dar printre paginile cărții se perindă multe povești de aventură, povești fantastice, dar și de iubire. Acest roman mi-a plăcut mult.

  O mie nouă sute optzeci și patru (1984) - carte de George Orwell (recenzie)

Iar la final, vă las să vă delectați cu versurile și ilustrațiile din “Zăpădița” de Natalia Zabila. Am scris separat o postare doar cu versurile poeziei.

nemira.ro

Lectură plăcută!

Zapadita carte

libris.ro

Zapadita poezie

Zapadita Natalia zabila

Zapadita Zapadita Zapadita Zapadita Zapadita

S-ar putea să-ți placă și :

Top 10 cele mai frumoase poezii de iarnă și Crăciun

Lista cărților cu povești de iarnă și povești de Crăciun citite

7 thoughts on “Zăpădița de Natalia Zabila

Lasă un răspuns