Rezumate

Expresul Polar, rezumat carte

Click to rate this post!
[Total: 7 Average: 5]

Cartea Expresul Polar, al cărei rezumat îl găsești mai jos este una din cărțile mele preferate de Crăciun. Am scris într-un alt articol recenzia cărții.

Expresul polar rezumat

Expresul Polar – rezumat carte de Chris Van Allsburg

În noaptea de ajun, în timp ce stătea în pat, un băiețel aștepta să audă sunetul magic al clopoțeilor de la sania lui Moș Crăciun, despre care prietenul său spunea că nu există.

bookzone.ro

Când, deodată, aude un sunet metalic. Privește rapid pe geam și vede un tren oprit în fața casei sale.

Și-a luat halatul și a fugit afară. Conductorul îl poftește să urce și-l informează că acesta este Expresul Polar care duce la Polul Nord.

libris.ro

În tren se aflau și alți copii în pijamale. Au cântat colinde, au mâncat prăjituri și au băut ciocolată caldă.

Treptat, luminițele orașului s-au pierdut și Expresul Polar gonea prin pădurile în care viețuiau lupi și iepuri cu coada albă.

libris.ro

Au trecut apoi peste munți înalți și au traversat un deșert de gheață, când au început să vadă din nou luminițe. Ajunseseră la Polul Nord.

Conductorul i-a anunțat că Moș Crăciun va oferi primul cadou unui dintre ei.

nemira.ro
  Biblioteca de la miezul nopții - rezumat carte de Matt Haig
Vezi și lista cărților de iarnă și Crăciun citite

În mijlocul orașului era plin de spiriduși. Expresul Polar oprește, iar copii coboară. Se auzea un sunet magic de clopoței.

Imediat își face apariția și Moș Crăciun care îl cheamă pe băiețel la el în sanie și îl întreabă ce cadou își dorește. Acesta îi spune ar vrea un clopoțel de la sania lui. Atunci Moș Crăciun taie un clopoțel de pe hamurile renilor și i-l oferă.

libris.ro

Băiețelul coboară, iar Moș Crăciun pornește în înaltul cerului cu sania pentru a livra cadouri.

Copii se urcă înapoi în Expresul Polar pentru a se întoarce acasă. Însă, dorind să le arate și celorlalți clopoțelul, băiețelul descoperă că îl pierduse întrucât avea o gaură în buzunar.

Ajunge acasă trist deoarece pierduse cadoul de la Moș Crăciun.

Însă, dimineață în spatele celorlalte cadouri de sub brad găsește un pachet mic în care se afla clopoțelul și un bilet de la Moș Crăciun căre-i spunea că l-a pierdut în sania sa.

Top 5 cărți cu povești de Crăciun pentru copii

Clopoțelul scotea cel mai frumos sunet, însă doar el și sora sa mai mică îl puteau auzi, nu și părinții lor.

Majoritatea prietenilor săi auzeau sunetul magic al clopoțelului, dau cu timpul aceștia s-au împuținat. La un moment dat nici sora lui nu-l mai auzea, dar el nu a încetat niciodată, la fel ca toți aceia care cred cu adevărat.

  Basmul toamnei, rezumat după Ionel Teodoreanu

Sfârșit!


Dacă ți-a plăcut Expresul polar – rezumat, vezi și Poveste de Crăciun de Charles Dickens și întreaga colecție de rezumate și cărți de Crăciun.

2 thoughts on “Expresul Polar, rezumat carte

Lasă un răspuns