Rezumate

Jim Năsturel și Lukas, mecanicul de locomotivă – rezumat

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 4.5]

Jim Năsturel și Lukas, mecanicul de locomotivă este o carte pentru copii (al cărei rezumat integral îl găsești mai jos) a scriitorului german Michael Ende.

Jim nasturel si lukas mecanicul de locomotiva rezumat

Jim Năsturel și Lukas, mecanicul de locomotivă – detalii carte

Publicare: Arthur, 2017, 336 pg
Titlu original: Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer
Titlul în engleză: Jim Button and Luke the Engine Driver
Urmată de: Jim Năsturel și cei 13 sălbatici
Prima apariție: 1960
Gen: carte pentru copii, carte fantasy, carte de aventură
Ecranizări: 2018
Nota Goodreads: 4.27/5

Disponibilitate carte
Jim Năsturel și Lukas, mecanicul de locomotivă – rezumat carte

Povestea începe într-o țară mică numită Lummerland, care are suficient spațiu pentru un mic palat, o gară, șine în jurul insulei, o băcănie, o casă mică, un rege, doi supuși, o locomotivă numită Emma și un mecanic de locomotivă pe nume Lukas.

bookzone.ro

Într-o zi poștașul lasă un pachet cu o adresă aproape ilizibilă pentru o anume doamnă Mahlzahn. Pe verso era un 13 mare. După o căutare zadarnică a destinatarului printre puținii locuitori din Lummerland, aceștia deschid pachetul. Spre surprinderea lor înăuntru se afla un bebeluș negru. Acesta este adoptat de către locuitorii insulei și este numit Jim Năsturel.

  Narcis și Gură-de-Aur - rezumat carte de Hermann Hesse

Când acesta împlinește 14 ani, regele, îngrijorat că nu vor mai încăpea toți pe insulă, îi cere lui Lukas să se despartă de Emma. Întrucât nu-și dorea acest lucru, fuge cu Jim și Emma de pe insulă.

libris.ro

O transformă pe Emma într-o corabie improvizată și pleacă în timpul nopții, ajungând în cele din urmă pe coasta țării Mandala.

Când ajung în Ping, capitala țării se împrietenesc cu un strănepot pe nume Ping Pong de la care află că împăratul este în suferință. Fiica sa, Li Si a fost răpită și dusă în Orașul Dragonului.

libris.ro

Lukas și Jim își oferă ajutorul și, în timp ce investighează circumstanțele dispariției prințesei Li Si, dau peste mai multe indicii care au legătură cu apariția misterioasă a lui Jim în Lummerland: doamna Frau Mahlzahn, cifra 13 și Kummerland.

Acum, Jim și Lukas au un motiv în plus să meargă în Orașul Dragonului și să o confrunte pe doamna Mahlzahn.

nemira.ro

După o călătorie lungă și primejdioasă, ajung în Orașul Dragonului. Pe drum își fac doi prieteni noi, Uriașul Părelnic și dragonul-pe-jumătate.

În cele din urmă Jim și Lukas o eliberează pe prințesa Li Si, dar și un număr mare de copii, care fuseseră cu toții răpiți și vânduți doamnei Mahlzahn de către o bandă de pirați (cei 13 Sălbatici).

libris.ro
  Cronicile din Narnia 2-Leul, vrăjitoarea și dulapul de C. S. Lewis (recenzie)

Jim și Lukas o iau pe doamna Mahlzahn cu ei în Mandala unde au parte de o primire triumfală. Drept răsplată, împăratul îi oferă lui Jim mâna fiicei sale.

Între timp doamna Mahlzahn se transformă într-un Dragon de Aur al Înțelepciunii și-i oferă lui Jim soluția pentru a putea trăi în Lummerland unde era așteptat: o insulă plutitoare.

După o frumoasă primire pe Lummerland, Jim și Li Si se logodesc, iar Jim primește o mică locomotivă pe nume Molly.


Dacă ți-a plăcut Jim Năsturel și Lukas, mecanicul de locomotivă – rezumat, vezi și alte rezumate:


Lectură plăcută! 📖Lasă un răspuns