Blog · Recenzii carti

Cum să scrii un roman, Richards Grant – pdf

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Am descoperit cartea “Cum să scrii un roman” de Richards Grant – “How to Write a Novel. A Practical Guide to the Art of Fiction” pe site-ul gunterberg.org, o librărie online cu peste 60000 de cărți în format electronic, aflate în domeniul public.

Rating: ⭐⭐⭐

Cartea a fost publicată în anul 2012 și are 224 de pagini.

bookzone.ro

Cartea cuprinde informații despre construirea acțiunii și a personajelor, despre tehnici de scriere, despre cum să treci peste piedicile care apar atunci când vrei să scrii un roman, dar și despre ce înseamnă succesul pentru un scriitor.

Cartea abundă de citate, referințe și recomandări.

libris.ro

Așadar, iată câteva sfaturi prezentate în cartea “Cum să scrii un roman”.

1. Atunci când vrei să te apuci de scris un roman ai nevoie doar de două lucruri: o poveste bună și abilitatea de a o reda în scris.

2. Inspirația ți-o poți lua din viața de zi cu zi, de aceea trebuie să devii un bun observator, sau chiar din ziare.

libris.ro

3. Stabilește de la început ce fel de roman vrei să scrii: istoric, realist, de moravuri, de dragoste, de acțiune, etc.

4. Cel mai bine este să scrii despre perioada pe care o cunoști cel mai bine, adică viața din zilele noastre, altfel trebuie să fii foarte bine documentat.

nemira.ro
  Zăpădița de Natalia Zabila

5. Fii cât mai original!

6. Începe să “lucrezi” povestea pornind de la deznodământul romanului.

libris.ro

7. Nici o acțiune nu ar trebui relatată și niciun personaj nu ar trebui să-și facă apariția dacă nu contribuie într-un fel sau altul la deznodământul romanului.

8. Conturează mai întâi personajele și abia apoi firul acțiunii.

9. Oamenii din jurul tău ar trebuie să-ți servească ca și punct de plecare în crearea personajelor, niciodată ca modele de sine stătătoare.

10. Personajele sunt caracterizate cel mai bine prin ceea ce spun și fac, și mai puțin printr-o caracterizare directă. Lasă personajele să-și dezvălui caracterul prin fapte și acțiuni și lasă-le într-o stare de “devenire” până la finalul romanului.

11. Atunci când folosești dialogul asigură-te că cititorul înțelege clar cine și ce spune.


Acestea sunt câteva sfaturi utile despre cum să scrii un roman, pentru mai detalii te invit să citești cartea, pe care o găsești gratuit aici în mai multe formate.

Mie personal nu mi s-a părut o carte revelatoare. Pe la lângă informațiile oferite, cartea abundă de opiniile autorului despre diferite alte scrieri, ceea ce m-a plictisit puțin.


Lectură plăcută!

Lasă un răspuns