Recenzii carti

Dragă inimă, carte de Vasi Rădulescu – recenzie

Click to rate this post!
[Total: Average: ]

Cartea Dragă inimă, scrisă de dr. Vasi Rădulescu are ceva special. Tristă și veselă în același timp, te face să te întâlnești cu propria inimă. Întâlnire care se poate lăsa cu lacrimi.

Dragă inimă carte recenzie vasi Rădulescu

Dragă inimă – detalii carte

Publicare: Readers do Good, 2019, 288 pagini
Prima publicare: Bookzone, 2018
Gen: biografie, dezvoltare personală
Cuvinte cheie: amintiri, medicină, cardiologie, cursul vieții
Nota mea: 5/5
Nota Goodreads: 4.02/5
Cumpără cartea: libris.ro, carturesti.ro

Dragă inimă – prezentare carte

Vasi Rădulescu, medic, deschide cartea cu o scrisoare către inima sa numind-o sugestiv dragă inimă. Îi scrie cu înțelegere și compasiune și o îndrumă dându-i câteva sfaturi.

elefant.ro

Apoi, cartea continuă cu diferite povești din viața autorului. Din copilăria, adolescența, dar și din viața sa profesională, ca medic. Inima este numitorul comun al acestor povești, la propriu și la figurat.

Printre aceste povești sunt strecurate scrisorii succinte, din nou, către draga inimă.

Dragă inimă – recenzie

Dr. Vasi Rădulescu a fost o revelație pentru mine, cât și cărțile sale Dragă inimă și Culorile uitării, pe care am început să o citesc.

Am comandat cărțile după ce, repetat, îmi apăreau fragmentele din ele pe facebook. Fragmente ce îmi atingeau inima.

Din profesia autorului și din titlu mă gândeam că ar putea fi și o carte de educație pentru sănătate. Este mult mai mult de atât.

  Diana Gabaldon-cărți

Dragă inimă este o altfel de carte, cum n-am mai citit. Și, de unde devorez de obicei cărțile, în cazul acesteia am pus puțin frână.

Mi-am dat seama că fiecare poveste relatată este ca o vitamină sau o doză de blândețe și bunătate, menite să te pună în contact cu inima ta.

Și atunci m-am hotărât să limitez doza, pentru a nu o epuiza. Și pentru că fiecare poveste trebuia digerată și nu aruncată la un loc cu celelalte.

Cu toate astea nu m-am putut abține doar la o poveste pe seară. Deși multe îmi storceau ochii de lacrimi. Lacrimi pentru oamenii din poveștile triste, dar și lacrimi pentru emoțiile și amintirile trezite în mine.

libris.ro

Cel mai puternic a fost trezit dorul. Dorul de copilariei și de oamenii pe care-i aveam.

Alte povești m-au înfuriat, altele m-au făcut să simt compasiune, altele mi-au bucurat inima, dar niciuna nu m-a lăsat indiferentă.

Dr. Vasi Rădulescu are o simplitate și o candoare în a scrie, ceea m-a făcut să cred că este un om bun și pe care mi-ar plăcea să-l cunosc.

Un om dedicat celorlați și care privește dincolo de aparențe. Și mai important, nu uită să-și privească inima. Ceea ce am învățat și eu să fac. Să am compasiune și iubire pentru ea. E cea mai importantă relației.

bookzone.ro
  Scrisori de la Moș Crăciun, carte de J. R. R. Tolkien - recenzie

Cred că doar un om bun și sensibil ar putea să scrie cu atâta candoarea și să trezească atâtea emoți prin relatarea unor întâmplări ce fac parte din viața de zi cu zi. Cu bune și cu rele.

Iar poveștile de prin spitale cu tot felul de diagnostice și termeni medicali pot servi drept educație medicală.

nemira.ro

Concluzii

Mi-a plăcut cartea Dragă inimă și cred că are capacitatea de a ne face mai umani, mai buni și mai toleranți. Și să ne reamintit că nici inima, nici noi nu suntem nemuritori.

Lectură plăcută!

S-ar putea să-ți placă și:

carturesti.ro
anticexlibris.ro/
evomag.ro
edituradph.ro

Lasă un răspuns

librariadelfin.ro
edituradiana.ro