Recenzii carti

Diavolul se îmbracă de la Prada, carte de Lauren Weisberger

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Nu am văzut filmul adaptat după Diavolul se îmbracă de la Prada, carte scrisă de Lauren Weisberger, dar tot auzind de ea am zis să îi dau o șansă.

Rating: ⭐⭐

bookzone.ro

Rating Goodreads: 3.74 (756.040ratings)

Cartea “Diavolul se îmbracă de la Prada” nu mai este disponibilă online, dar poți găsi alte cărți scrise de Lauren Weisberger pe carturesti.ro, libris.ro sau elefant.ro.

libris.ro

Lauren Weisberger (n. 1977) este o scriitoare americană contemporană cunoscută în special pentru cartea sa “Diavolul se îmbracă de la Prada” devenit bestseller internațional.

Cartea a apărut pentru prima dată în anul 2003 sub titlul “The Devil Wears Prada”. În limba română a apărut la Editura Polirom în două ediții, în 2004, respectiv 2006.

libris.ro

Cartea are la bază experiența autoarei ca asistentă a redactorei-sef de la Vogue, Anna Wintour.

Diavolul se îmbracă de la Prada-prezentare

Cartea spune povestea lui Andy (Andrea Sachs), proaspătă absolventă a universității de litere, care obține postul de asistentă a redactorei-sef Miranda Priestly, de la revista de modă Runway.

nemira.ro

Andrea simte că face un compromis acceptând postul, dar după ce lucra timp de un an de zile pentru Miranda avea să fie ajutată să lucreze pentru “The New Yorker”, acesta fiind visul ei din copilărie.

  Prințesa lupilor - Cathryn Constable (recenzie)

În noul și primul ei job, Andrea descoperă o lume cu totul diferită. Toate angajatele sunt ca trase prin inel și măsoară peste 1.70m. Superficialitatea e la cote maxime, iar tot ce contează e felul în care te îmbraci. Deși, la început, Andrea nu excelează la acest capitol, cu timpul început să adopte și ea ținute la modă bazate pe piese vestimentare de designer, întrucât era un cod impus de șefa ei.

libris.ro

Deși, la început, Andrea nu excelează la acest capitol, cu timpul început să adopte și ea ținute la modă bazate pe piese vestimentare de designer, întrucât era un cod impus de șefa ei.

Însă schimbarea începe să se reflecte și în viața ei personală, nu doar în stilul vestimentar. Își neglijează familia, prietena și chiar iubitul. Totul culminând cu atracția pe care o simte față de unul din cei mai râvniți burlaci și de seamă scriitori, Christian Thompson.

Își neglijează familia, prietena și chiar iubitul. Totul culminând cu atracția pe care o simte față de unul din cei mai râvniți burlaci și de seamă scriitori, Christian Thompson.

Viața ei devenise un haos datorită unei șefe ca Miranda care trata pe toata lumea de sus, avea pretenții nejustificate și cereri uneori imposibil de realizat. Nu mai menționăm de faptul că Andreea lucra aproape 24/24h cu doar câteva ore de somn pe noapte și avea datoria de a-i rezolva și treburile personale Mirandei, nu doar pe cele profesionale.

  Eu și Moș Crăciun, carte de Matt Haig - recenzie

Nu mai menționăm de faptul că Andreea lucra aproape 24/24h cu doar câteva ore de somn pe noapte și avea datoria de a-i rezolva și treburile personale Mirandei, nu doar pe cele profesionale.

Dar, bineînțeles că, la un moment dat, Andreea va exploda, nemaiputând îndura umilințele și stresul la care era supusă, sacrificând în același timp tot ce avea mai prețios, familia și prietenii.

Diavolul se îmbracă de la Prada, carte chick lit

Voi menționa de la început că literatura chick lit nu este pe gustul meu. O prefer doar pentru cărțile audio în limbi străine întrucât au un subiect ușor care nu-mi necesită prea mult atenția, dar mă ajută să aprofundez limba respectivă.

Cartea aceasta însă, am citit-o efectiv și mi-a cam părut rău pentru timpul pierdut. Atunci când ascult o carte audio mai fac și altceva pe lângă asta. Astfel că, prefer să-mi dedic timpul pe care îl petrec doar citind unor cărți bune care să merite.

Subiectele de genul acesta, pe care le regăsim adesea în cărțile chick lit mă plictisesc, mi se par clișeice și prea ușoare, comerciale.

Abia așteptam să termin cartea și să trec la o lectură mai “serioasă”. Toată povestea cu hainele de designer, cu lumea asta “glamour” și cu personalitatea “acră” a Mirandei nu m-au impresionat deloc. Dar presimt că pentru un film, subiectul poate fi interesant de văzut.

  Arta subtilă a nepăsării, Mark Manson - recenzie carte

Concluzii “Diavolul se îmbracă de la Prada”

În concluzie, nu pot spune că este neapărat o carte rea, dar nu este genul de carte pe care prefer să o citesc.

Dacă ești pasionat/ă de literatura chick lit sau de cărțile cu subiecte ușoare, s-ar putea să-ți placă această carte.

Dacă ți-a plăcut cartea “Diavolul se îmbracă de la Prada” de Laurent Weisberger îți recomand și următoarele cărți pe care le-am ascultat, desigur, în format audio, fie în limba engleză, fie în limba franceză.

Night music – Jojo Moyes (recenzie)

Bet me – Jennifer Crusie (recenzie)

Poti sa tii un secret? – Sophie Kinsella (recenzie)

O femeie implinita – Danielle Steel (recenzie)

Recenzie Anything but love-Abigail Strom

Lectură plăcută!

Lasă un răspuns