Recenzii carti

Ghidul de fertilitate si conceptie-Clinica Mayo (recenzie)

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Acum ceva timp am scris o recenzie asupra cartii „Ghid pentru femeia nerabdatoare sa devina mama” scrisa de Jean M. Twenge si va spuneam atunci ca este o carte pe care orice femeie care isi doreste sa devina mama trebuie sa o citeasa. Acum insa, am descoperit „Ghidul de fertilitate si conceptie” de la renumita Clinica Mayo si pot spune ca este net superioara primei carti. Este mai consistenta ca si numar de paginii, dar dedica si mult mai mult spatiu problemelor medicale, avantajul fiind ca este scrisa de medici experti in fertilitate, in comparatie cu prima carte care este scrisa de un psiholog care a cercetat domeniul in scop personal.

Rating: ⭐⭐⭐⭐⭐

Cartea este structurata in cinci parti:

bookzone.ro
  1. Pregatiri pentru sarcina
  2. Cum sa ramaii insarcinata
  3. Probleme de fertilitate frecvent intalnite
  4. Cand trebuie sa apelezi la specialisti
  5. Observatii speciale

Greutatea viitoarei mamei este foarte importanta. Extremele se pot asocia adesea cu incapacitatea de a concepte. O greutate prea mica perturba echilibrul hormonal responsabil cu formarea si maturarea ovulului, iar o greutate prea mare determina un nivel prea mare de insulina care interfera cu dezvoltarea normala a ovulului. Cel mai bun reper este IMC-ul( indicele de masa corporala) care trebuie sa fie situat intre 19 si 25. Mai jos aveti formula de calcul.

  Splendida cetate a celor o mie de sori - recenzie carte de Khaled Hosseini

libris.ro

Greutatea este la fel de importanta si in cazul barbatilor, intrucat supraponderalitatea afecteaza sinteza hormonilor reproducatori.

Sportul joaca si el un rol foarte important, insa benefice sunt exercitiile fizice moderate, cum ar fi mersul lejer, mersul rapid, mersul cu bicicleta si nu activitatile fizice intense care pot fi asociate cu infertilitatea.

libris.ro

Chiar daca studiile nu au aratat o legatura directa intre stres si infertilitate, acesta afecteaza starea generala de sanatate de aceea este bine sa fie tinut sub control. Metode de a face acest lucru:

  1. Monolog pozitiv-afirmatii pozitive
  2. Relaxarea treptata a fiecarui muschi din corp
  3. Vizualizare
  4. Trairea momentului prezent

In ceea ce priveste alimentatia, trebuiesc evitati carbohidratii simpli, grasimile saturate, grasimile trans si se vor consuma alimente cat mai naturale. Cat despre lactatele, sunt preferate cele care au un procent mai mare de grasime. Se vor include in alimentatie grasimi sanatoase, cum sunt uleiul de masline, avocadoul, nucile, pestele, soia, etc si bineinteles multe portii de fructe, legume si cereale in variante cat mai integrale.

nemira.ro

Mai multe informatii, foarte folositoare de altfel, gasiti in „Ghidul de fertilitate si conceptie” de la Clinica Mayo aparut la Editura Lifestyle Publishing.

Lectura placuta!

libris.ro

Lasă un răspuns