Rezumate

Tren de plăcere, rezumat după Ion Luca Caragiale

Click to rate this post!
[Total: 4 Average: 4.8]

Schița Tren de plăcere al cărui rezumat urmează mai jos a fost publicată în volumul Momente și schițe de Ion Luca Caragiale.

Cartea Momente și schițe sub diferite ediții este disponibilă pe:

Tren de plăcere rezumat

libris.ro

Tren de plăcere-rezumat

Doamna și domnul Georgescu s-au hotărât să facă o excursie la Sinaia. Dar trebuie să-l ia și pe copilul lor, Ionel căci îi promisese. Iar dacă îl iau pe acesta, trebuie să o ia și pe mamițica, bunica acestuia.

Zis și făcut! Sâmbătă, la ora trei fără cinci era trenul, iar cucoanele dădeau de zor cu pregătirile.

Soții Georgesscu au luat birja și s-au îndreptat spre gară, așteptând-o pe mamițica să ajungă și ea cu tramvaiul. Aceasta a ajuns în ultimul moment, fix înainte de a se închide casa de bilete, dându-le emoții soților Georgescu.

libris.ro

Ajunși la Sinaia, o trimit pe mamițica la hotelul Mazăre căci era aproape de gară, iar ei merg direct spre parc pentru a închiria o cameră la Regal.

Spre seară, când puiului i s-a făcut foame, domnul Georgescu s-a îndreptat spre hotelul Mazăre, căci mamițica avea coșul cu merinde la ea. Aici, însă, nu a găsit-o și i s-a spus că din lipsă de camere libere a fost trimisă la hotel Manolescu. Dar domnul Georgescu nu a găsit-o nici aici, fiind trimis la hotelul Voinea.

  Hagi Tudose - rezumat după Barbu Ștefănescu Delavrancea

Înainte de a pleca într-acolo, face o oprire în parc pentru a se asigura că doamna Georgescu îl așteaptă.

Însă, doamna Georgescu nu era nicăieri. Pentru a nu-l mai obosi pe băiat, îl așează pe o bancă și face doi pași prin parc în speranța că o va găsi.

Dar nu a dat de ea. Ba mai mult, când revine la băiat, observă că dispăruse și acesta. Află de la un bărbat că Ionel plecase cu mama lui înspre Mazăre.

nemira.ro

Aici, află că madam Georgescu a fost trimisă, ca și el, la Manolescu, apoi la Voinea. Însă la Voinea, domnul Georgescu nu găsește pe nimeni.

Iar, în timp ce se gândea cum să facă, Mitică îl anunță că madam Georgescu îl așteaptă în parc împreună cu familia Vasilescu și locotenentul Mișu.

Însă, nici de această dată nu găsește pe nimeni în parc. Iar, în timp ce înjura în gând și regreta că a luat-o și pe soacra lui cu ei, aceasta apare deodată și începe a-l certa pentru că nu a cautat-o la Oppler, unde, se pare, îl așteaptă și doamna Georgescu.

Ajunși aici, găsesc luminile stinse, astfel încât pornesc la Vasileasca acasă unde îl culcaseră pe Ionel, crezând că și madam Georgescu e acolo.

Dar de unde? Domul Georgescu află de la servitoare că Georgeasca a plecat la Sfânta Ana împreună cu familia Vasilescu și locotenentul Mișu.

cartepedia.ro
  Pulbere de stele - rezumat carte de Neil Gaiman

Cucoana Anica îl îndeamnă pe Georgescu să meargă după ei, însă, acesta, nervos și obosit după ce a umblat cinci ceasuri, decide să rămână acasă și să supeze.

Iar spre dimineață, pe la ora cinci jumătate, cu chiote și lăutari, gașca se întoarce acasă de la Urlătoare.

Atunci, domnul Georgescu o ceartă pe coana Anica și își mulțumește că nu i-a urmat îndemnul de a se duce la Sfânta Ana.

bookzone.ro

Întoarsă la București, doamna Georgescu încă mai rememorează momentele minunate petrecute în acea noaote, încheind cu următoarea frază:

— Ah! mamiţo! menuetul lui Pederaski…, mă-nnebunesc!

litera.ro

Dacă ți-a plăcut rezumatul schiței Tren de plăcere, vezi și rezumatul schiței Bubico, tot de Ion Luca Caragiale sau întreaga categorie de rezumate.

7 thoughts on “Tren de plăcere, rezumat după Ion Luca Caragiale

Lasă un răspuns