Rezumate

Grădina de la miezul nopții – rezumat carte

Click to rate this post!
[Total: 14 Average: 4.8]

Grădina de la miezul nopții, al cărei rezumat îl găsești mai jos, este o carte fantasy pentru copii scrisă de Phillippa Pearce. Cartea a fost publicată prima dată în anul 1958.

Gradina de la miezul nopții rezumat
Cartea Grădina de la miezul nopții este disponibilă pe:
Grădina de la miezul nopții – rezumat

Suntem în anul 1957, iar fratele lui Tom Long, Peter, are rujeolă. Deși nu are niciun simptom, Tom este trimis să stea la mătușa Gwen și unchiul Alan. Aceștia locuiesc în apartamentul de la etajul al doilea al unei case victoriene de la țară.

Nu există grădină, ci doar o mică parcare, pentru că pe vechiul teren, vândut unui dezvoltator, au fost construite case noi.

bookzone.ro

Etajul al treilea al clădirii este ocupat de bătrâna doamnă Bartholomew, care este și proprietara clădirii.

Pentru că se afla în preajma lui Peter când s-a îmbolnăvit, Tom este ținut departe de toată lumea și începe să se simtă foarte singur.

Lui Tom îi este aproape imposibil să doarmă pentru că stă toată ziua în casă și nu face deloc mișcare.

libris.ro

Într-o seară aude ceasul mare din holul clădirii bătând ora treisprezece. Curios, Tom se ridică din pat să investigheze.

  Amantul Doamnei Chatterley - rece carte de D.H. Lawrence

Descoperă astfel că ușa din spate este deschisă, dar în loc să dea în parcare, acum se deschide spre o grădină mare, cu ziduri, scăldată în lumina soarelui.

libris.ro

El găsește un cadran solar în grădină, iar când Tom se uită în jur își dă seama că se află în epoca victoriană și că așa trebuie să fi arătat casa și grădina înainte de a fi transformate în case și apartamente.

În fiecare seară, ceasul bate ora treisprezece și de fiecare dată Tom iese în grădină.

nemira.ro

El întâlnește o fetiță care pare la fel de singură ca și el. Numele ei este Hatty și devin cei mai buni prieteni. Tom îi poate vedea pe toți cei din familia lui Hatty, dar aceștia nu-l pot vedea pe el.

Deși Tom păstrează secretul față de mătușa și unchiul său despre noua sa prietenă și despre intrarea în epoca victoriană, îi scrie frecvent lui Peter și îi povestește despre Hatty și cum se joacă împreună.

libris.ro

Peter se simte suficient de bine acum pentru ca Tom să se întoarcă acasă, dar el nu vrea, pentru că se bucură de prietenia sa cu Hatty și de capacitatea de a călători înapoi în timp atunci când ceasul bate ora treisprezece.

Ciudat este însă faptul că, deși Tom vizitează grădina în nopți consecutive, el se întoarce în epoca victoriană în diferite momente din viața lui Hatty. Ea crește mult mai repede decât el și îl depășește rapid. În curând devine adultă și abia așteaptă să-i spună lui Tom despre Barty, cel cu care a început să se întâlnească.

  Zâna Zorilor, rezumat după Ioan Slavici

Cu o seară înainte de a pleca acasă, Tom coboară scările la a treisprezecea bătaie a ceasului, dar realizează că grădina a dispărut. Aleargă în jurul casei în speranța că o va regăsi, dar nimerește în niște tomberoane.

Devastat, o strigă pe Hatty de câteva ori, dar nu primește niciun răspuns. Unchiul Alan coboară și îl găsește pe Tom somnambul.

Deoarece i-a trezit pe majoritatea locatarilor din clădire, a doua zi este condus la etaj, în apartamentul doamnei Bartholomew, pentru a-și cere scuze.

Doamna Bartholomew nu-l mustră pe Tom. În schimb, îi dezvăluie că ea este Hatty și că l-a auzit strigându-i numele chiar înainte de a intra în tomberoanele de gunoi.

Ea îi spune lui Tom că nu și-a imaginat aventurile din grădină și nici nu le-a visat. El aluneca din prezent în trecutul real al lui Hatty, întorcându-se în timpul pe care bătrâna doamnă Bartholomew îl visa în fiecare noapte. În acea ultimă noapte, ea nu visase că se afla în grădină; visase la ziua nunții sale, când se căsătorise cu Barty.

Când Tom pleacă, o îmbrățișează pe doamna Bartholomew, mai degrabă ca și cum ar fi fost o fetiță și nu o doamnă în vârstă. Mătușa Gwen găsește acest lucru atât de neobișnuit, încât îi povestește asta mamei lui Tom atunci când îl duce acasă.

  Bunicuța hoțomană - carte de David Walliams

Dacă ți-a plăcut Grădina de la miezul nopții – rezumat, vezi și alte rezumate:

Lectură plăcută! 📖

2 thoughts on “Grădina de la miezul nopții – rezumat carte

Lasă un răspuns

elefant.ro