Recenzii carti

Capcanele mâncatului emoțional, Laura Ene – recenzie

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]

Iată în sfârșit o abordare holistică a nutriției și a procesului de slăbire. Cartea Capcanele mâncatului emoțional scrisă de dr. Laura Ene tratează în special psihonutriția, un subiect insuficient discutat la noi și prezintă importanța unui echilibru pe toate planurile: mental-emoțional-spiritual atunci când vrem să adoptăm un stil de viață sănătos.

Capcanele mancatului emotional laura ene recenzie

Detalii carte

Titlu: Capcanele mâncatului emoțional. Slăbitul – o provocare fizică sau mentală?
Autor: Laura Ene
Publicare: ALL, 2019, 240 pg
Alte cărți: Capcanele dietelor. Dietă pe viață sau stil de viață?
Gen: nutriție, dietă, alimentație sănătoasă
Teme: psihonutriție
Nota mea: ⭐⭐⭐⭐⭐/5


Cartea este disponibilă pe:

Capcanele mâncatului emoțional – prezentare carte

Capcanele mâncatului emoțional este un ghid menit să susțină persoanele ce vor să facă o schimbare, să adopte un stil de viață sănătos.

bookzone.ro

Întrucât de multe ori alegerile alimentare au la bază cauze emoționale. Aceasta este psihonutriția – știința care studiază relația dintre alimentație și minte.

Autoarea dr. Laura Ene oferă în aceasta carte informații acumulate de-a lungul anilor prin lucrul cu pacienții, participarea la diferite cursuri și conferințe de specialitate, dar și prin pregătirea sa ca psihoterapeut, devenind astfel un pionier în psihonutriție.

libris.ro
  Prințesa lupilor - Cathryn Constable (recenzie)

Dacă primul volum Capcanele dietelor oferă informații tehnice despre ce, cât, cum și când mâncăm, plus multe altele (vezi recenzia), acest volum oferă sprijinul emoțional și mental necesar de care ai nevoie atunci când vrei să adopți un stil de viață sănătos.

Prin lecturarea cărții ești susținut în fiecare etapă a procesului de schimbare și ajutat cu sfaturi clare și concise ce te vor ajuta să surmontezi piedicile ce se pot ivi.

libris.ro

Cartea se poate folosi în paralel cu primul volum, Capcanele dietelor pentru a profita de toate informațiile necesare.

Cartea prezintă și tot felul de exerciții practice menite să te ajute în atingerea obiectivului. Dar vei ajunge totodată să te cunoști mai bine.

nemira.ro

Vei putea să-ți descoperi tipul de comportament alimentar sau vei învăța să faci diferența între foame și poftă

În spatele unei pofte nu se ascunde un singur gând sau o singură emoție, ci un amalgam de emoții, credințe, nevoi neîmplinite.

Vei afla și cum îți poți determina creierul să secrete diverși hormoni numiți și hormonii fericirii, fără a rupe frigiderul.

libris.ro

Există și un capitol întreg destinat planului mental și cum ne sabotăm singuri. Dar bineînțeles că tot acolo vei găsi și soluții.

Capcanele mâncatului emoțional – Recenzie carte

Ca de obicei e o mare plăcere să citesc cărțile scrise de dr. Laura Ene. Sunt inspirante, pline de informații utile și foarte bine structurate.

  Vindecarea - poezie de Kitty O’Meara

Ca și în articolul despre cartea Capcanele dietelor, voi spune și aici același lucru, mi-ar plăcea ca această carte să fie citită de cât mai multă lume.

Avem cu adevărat nevoie de educație nutrițională, iar dr. Laura Ene a pus la dispoziție în aceste două cărți informații de calitate într-un stil simplu, ușor de înțeles.

Astfel, e păcat să nu profităm de ele. Cu toții, nu doar pacienții și nutriționiștii, ci toți cei ce pot oferi suport celor ce vor să facă o schimbare și să adopte un stil de viață sănătos. Căci nu este un proces tocmai ușor, iar sprijinul celor din jur contează, mai ales dacă sunt și educați în acest sens.

Psihonutriția e cheia atunci când vrei să adopți obiceiuri alimentare sănătoase de lungă durată și să îți atingi, astfel, obiectivele.

Recomandări

Recomand cartea Capcanele mâncatului emoțional de Laura Ene tuturor celor ce au probleme de alimentație, dar nu numai. Și celor ce sunt pasionați de psihonutriție și vor să afle mai multe, putând astfel să-i susțină pe din jur care poate au nevoie.

Lectură plăcută!

One thought on “Capcanele mâncatului emoțional, Laura Ene – recenzie

Lasă un răspuns