Recenzii carti

O mie nouă sute optzeci și patru (1984) – carte de George Orwell (recenzie)

Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 5]


M-am hotărât să citesc cartea “O mie nouă sute optzeci și patru” de George Orwell întrucât mi-a fost stârnită curiozitatea de cele aproape 3 milioane de note de pe Goodreads
.
Rating: ⭐⭐⭐⭐/5

Rating Goodreads: 4.18
Cartea “O mie nouă sute optzeci și patru” a fost scrisă în 1948 și publicată în 1949. Iar în anul 1950 autorul s-a stins din viață din cauza tuberculozei.

Cartea poate fi achiziționată de pe elefant.ro, libris.ro, carturesti.ro.

O mie nouă sute optzeci și patru – prezentare

Acțiunea romanului este plasată într-un viitor imaginat de Orwell, în anul 1984, în Anglia. Autorul și-a închipuit cum va ajunge politica (partidul, oamenii) să conducă, să controleze și să manipuleze populația.
Personajul principal este Winston Smith. Un om din partid, dar care nu este deloc de acord cu ceea ce se întâmplă și nu poate înghiți sub nici o forma inepțiile și minciunile partidului.
Începând cu partea a doua, cartea devine mult mai interesantă întrucât apare în scenă Julia, o colegă de partid, mult mai tânără, cu care Winston începe să aibă o relație amoroasă.

bookzone.ro

Cartea, destul de tristă și cu o amprentă reală, chiar avea nevoie de o de poveste de dragoste, chiar dacă nu este totul lapte și miere.
Julia face deliciul cărții prin felul ei de a fi, iar împreună cu Winston este împotriva partidului care interzice cu desăvârșire orice apropiere între ei.

  Capcanele mâncatului emoțional, Laura Ene - recenzie

O mie nouă sute optzeci și patru – recenzie

1984” este o poveste fictivă, dar cu baze extrem de reale, care te face să te gândești dacă nu cumva într-acolo ne îndreptăm.

libris.ro

Sunt prezentate detalii care m-au dus cu gândul la comunism, dar lucrurile sunt mult mai rele de atât. Multe scene m-au cutremurat.
Mi-a plăcut cartea “1984”. Este o carte inspirată din realitate care te face să îți pui multe semne de întrebare.

Am înțeles în urma lecturării acestei cărți mult mai în ansamblu ce este de fapt politica și care sunt scopurile ascunse din spatele ei.

libris.ro

Recomand cartea “O mie nouă sute optzeci și patru”, cât și “Ferma animalelor” scrisă tot de George Orwell.


Lectură plăcută !

nemira.ro

10 thoughts on “O mie nouă sute optzeci și patru (1984) – carte de George Orwell (recenzie)

Lasă un răspuns