Recenzii carti

Kama Sutra – carte de sir Richard Francis Burton

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Kamasutra - carte

Eu am citit cartea în limba engleză sub titlul “Kama Sutra. The Art of Lovemaking” tradusă de sir Richard Francis Burton după textul original în limba sanscrită a filosofului Mallanaga Vatsyayana.

Kama Sutra este una din acele cărți despre care a auzit aproape toată lumea.

bookzone.ro

Titlul “Kama Sutra” a devenit deja, pe nedrept, sinonim cu pozițiile sexuale și adesea este pronunțat cu un zâmbet în coltul gurii amestecat cu o notă de indecență.

libris.ro

De vină o fi și abundența de cărți comerciale cu titlul “Kama Sutra” ce tratează tot felul de subiecte cât mai “fierbinți” .

Curioasă din fire am trecut și eu cartea “Kama Sutra” pe lista mea de “to read” pentru a înlătura misterul și necunoscutul din jurul ei.

libris.ro

Informațiile care planau în jurul acestei cărți mi-au creat imaginea unui manual sexual. Dar când am purces în lecturarea cărții am avut surpriza plăcută să descopăr că nu este așa. Cartea nu este un ghid de poziții sexuale, ci cuprinde o latură spirituală destul de impregnată.

Cartea în mare cuprinde sfaturi în legătură cu comportamentul dintre soți.

nemira.ro
  Acea zi (365 de zile vol 2) - carte de Blanka Lipinska

Bineînțeles, multe sfaturi sunt “expirate” și nu au aplicabilitate în zilele noastre. În societatea de azi soții sunt mult mai deschiși unul față de celalalt și mai important de atât, sunt egali. Astfel, să știi cum să i te supui soțului tău și să îi întărești convingerea că ești proprietatea lui, poate părea mai mult decât penibil, chiar barbar.

Sfaturile care mi-au plăcut și pot fi urmate și de femeile din zilele noastre au fost legate de grija pe care ele trebuie să și-o poarte. Femeile trebuie să fie îngrijite și prezentabile în fața bărbatului, chiar dacă acesta este deja soțul lor și nu trebuie să-l mai impresioneze.

libris.ro

Partea mai erotică, deși este mult să o numesc așa, este legată de sfaturile despre cum să-ți “dezmierzi” soțul în momentele voastre de tandrețe. Despre îmbrățișare, sărut, tot felul de mângâieri, etc.

Dar chiar și aceste sfaturi sunt “expirate” și nu cred că au aplicabilitate în zilele noastre.

Sunt dezbătute diferite teme asupra iubirii, cum ar fi originea ei sau cum să-ți găsești partenerul potrivit pentru viață, cum să menții iubirea celuilalt sau despre adulter. Intr-adevăr sunt câteva note și asupra pozițiilor sexuale, dar nu asta predomină în carte.

În urma lecturării cărții “Kama Sutra” am realizat că este mai mult o carte de filosofie, chiar spirituală, decât o carte erotică. Deși în cultura indiană probabil este considerat un tratat de sexologie.

  Matilda - carte de Roald Dahl (recenzie)

Găsiți cartea Kama Sutra tradusă de Richard Francis Burton pe elefant.ro.

2 thoughts on “Kama Sutra – carte de sir Richard Francis Burton

Lasă un răspuns