Blog · Topuri și liste

Traseu de preferințe literare

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

In perioada de grădiniță și clasele primare am îndrăgit foarte mult cărțile scrise de fratii Grimm, Ion Creangă, Hans Cristiam Andersen, Petre Ispirescu și Barbu Stefanescu Delavrancea. Aceste cărți îmi plac și acum foarte mult și mă refugieze în ele ori de câte ori mi-e dor de copilarie.

Nu prea am avut o perioadă de tranziție între lecturile copilăriei și cele ale adolescenței precum Ciresarii, Aventurile lui Huckleberry Finn, Tom Sawyer, Olivert Twist, dar recuperez acum cu mare drag.

bookzone.ro

În clasele generale citeam deja Jane Austen și Liviu Rebreanu.

În liceu m-am îndrăgostit iremediabil de Balzac și citeam tot ce îmi cădea pe mâna de la el. Apoi, mi-a placut Alexandre Dumas, Dan Brown. Mircea Eliade, Mihail Drumeș, Emily Bronte, Ibraileanu, George Calinescu, Cella Serghi,etc.

Tot în liceu am citit și prima serie fantasy, Twilight care mi-a placut foarte mult. Spre sfârșitul anilor de liceu mi-am îndreptat atenția spre cărți mai inspirationale, precum Alchimistul și alte cărți psihologice sau de dezvoltare personală.

libris.ro

În facultate am citit preponderent cărți de medicină/nutriției căci asta studiam, însă în vacanțe mă delectam cu cărți romantice, scrise de autori diverși, de la Guy de Maupassant până la Irina Binder.

  Colecția Iubiri de poveste Iulie 2021

Apoi, am făcut o obsesie pentru cărțile de dezvoltare personală. Obsesie de care am reușit ușor, ușor să scap, dar care m-a stors puțin de energie.


O carte care mi-a placut mult este Sub luna de șofran de Nicole Vosseler.

bookzone.ro

Azi, îmi place să citesc diverse genuri, de la basme și povesti, la literatură clasică, preferata mea, alături de cărțile de ficțiune istorică. Cărți polițiste, în special cele scrise de Agatha Christie, cărți pentru adolescenți, până la cărți de neuroștiință și sănătate.

Nu mă mai atrag foarte mult cărțile de dezvoltare personală și le supun unor selecții destul de riguroase. Nici romanele de dragoste ușurele, gen chick lit nu îmi mai plac. Dar apelez la ele pentru cărțile în format audio în limbi străine deoarece au un limbaj ușor, cotidian și mă ajută în aprofundarea unei limbi străine.

O serie ce îmi place mult este seria Outlander.

nemira.ro

Lasă un răspuns