Filme

O singura zi-un film ce merita vazut

Click to rate this post!
[Total: Average: ]

Am postat într-un articol anterior o recenzie asupra cărții „Adio” de Honore de Balzac. Înainte să mă apuc la propriu să citesc cartea i-am studiat îndelung coperțile, primele și ultimele pagini. Ăsta este ritualul meu pentru orice carte.

Am descoperit astfel pe ultima pagină o recomandare către cartea „O singură zi”. Erau prezentate câteva detalii și se încheia astfel: ”Dacă ți-a plăcut filmul O singură zi de David Nicholls, atunci romanul care a stat la baza lui îți va plăcea și mai mult!” Am zis că e bine de ținut minte pentru o seară când vreau să văd un film, nu mă tentase să citesc cartea.

elefant.ro

Iată că într-una din seri am și văzut filmul.

Este o poveste de dragoste nedeclarată timp de foarte mulți ani și ascunsă sub masca unei prietenii foarte strânse. Deși Ema (Anne Hathaway) și Dex(Jim Strugess) sunt prieteni foarte buni aceștia își croiesc drumuri diferite pentru că au așteptări diferite. Unul visează la faimă și lux, iar celălalt cu o fire mai visătoare își dorește să fie scriitor. Împlinirea visului pentru unul și urcarea pe cele mai înalte culmi ale succesului și spulberarea visului pentru celălalt datorită necesității de a avea un serviciu stabil pentru a se putea întreține duce în timp la posibila destrămare a prieteniei lor. Dar ce urmează de aici înainte nu este finalul poveștii, ci începutul celei adevărate. O poveste de-a dreptul emoțioantă care nu te poate lăsa indiferent, vei râde și vei plânge alături de ei.

  Inainte sa te cunosc(Me before you)-film

Mi-a plăcut la acest film atenția cu care au fost prezentate diferitele etape din viață. În fiecare an pe 15 iulie observai cum s-a schimbat societatea, cum s-au schimbat cei doi, atât la nivel fizic cât și la nivel comportamental. Da, și cum s-a schimbat și moda de-a lungul timpului. Ador scenele cu Emma în Paris.

libris.ro

Acest film m-a învățat să prețuiesc mai mult viața și să ofer cât mai multă iubire. Ziua de azi nu reprezintă viața ta, e doar o zi și doar azi poți schimba ceva, trebuie să luptăm și să avem mereu speranța și încrederea că vom reuși. Nu știi niciodată ce aduce ziua de mâine, bucură-te de AZI.

Mi-a plăcut foarte mult acest film și îl recomand. Nu este doar un film, este o scenă din viața reală. Viața cu suișurile și coborâșurile ei și cu schimbări radicale de situații. Pe cât e de frumos filmul pe atât e de trist. Cu toate astea abia aștept să citesc cartea.

Lectură/vizionare plăcută!

litera.ro

3 thoughts on “O singura zi-un film ce merita vazut

Lasă un răspuns