Prezentare cărți

Singura fată din lume – carte de Maude Julien (The Only Girl in the World)

Click to rate this post!
[Total: 2 Average: 5]

Singura fata din lume este o carte autobiografică scrisă de Julien Maude.

Singura fata din lume carte

Singura fată din lume (The Only Girl in the World) – detalii carte

Publicare: Oneworld Publications, 2019, 288pg
Gen: autobiografie
Nota Goodreads: 3.74/5

Singura fată din lume disponibilitate carte

Dacă locuiești în afara țării, găsești cartea Singura fată din lume (The Only Girl in the World) pe Amazon.com.

bookzone.ro

Cartea nu este disponibilă în limba română.

libris.ro
Singura fată din lume – prezentare carte

Copilăria lui Maude Julien a fost marcată de educația dură primită de la tată ei, care era convins că fiica sa este destinată unor fapte mărețe. Totul a început cu adoptarea și indoctrinarea mamei lui Maude cu idealurile sale ezoterice.

Singura misiunea pe care ea o avea era să-i dea o fiică la fel de blondă ca și ea, iar apoi să se ocupe de educația ei. Acel copil a fost Maude, pe care tatăl ei a efectuat experimentul său scandalos – de a crește ființa “supraumană” perfectă.

libris.ro

Cei trei au locuit într-un conac izolat din nordul Franței, unde tatăl ei a supus-o la nesfârșite și îngrozitoare teste de rezistență.

Maude trebuia să țină un gard electric fără să tresară. Părinții ei au închis-o într-o pivniță peste noapte și i-au ordonat să stea nemișcată pe un scaun în întuneric, contemplând moartea, în timp ce șobolanii se furișau în jurul picioarelor ei.

nemira.ro
  Sanda Marin, carte de bucate - amintiri de acasă

Cum a reușit această fată, cu o copilărie lipsită de iubire și plină de singurătate, să iasă atât de nevătămată, atât de plină de empatia care îi lipsea în copilărie? Cum a reușit să scape?

Maude a fost susținută de dragostea ei pentru natură și animale și de pasiunea ei pentru literatură. Prin scrierea acestor memorii, Maude Julien demonstrează că este posibil să depășești o traumă severă. Ea își relatează povestea înfiorătoare și profund emoționantă cu o voce convingătoare și plină de compasiune.

libris.ro

“Tatăl meu a luat-o pe mama mea de lângă familia ei când avea 6 ani”, spune Maude Julien. Tatăl ei a făcut o înțelegere cu părinții săraci ai mamei sale: “Îi voi oferi fiicei voastre o educație bună, dar nu o veți mai vedea niciodată.”

“A trimis-o pe mama mea la universitate… pentru ca atunci când va avea mai târziu o fiică, fetița să nu fie nevoită să meargă la școală. Iar misiunea tatălui meu a fost să creeze un supraom necorupt de această lume.”

Despre autoare

Maude Julien este de peste 20 de ani psihoterapeut specializat în traumă și cunoscută pentru cartea sa The Only Girl in the World (Singura fată din lume) unde povesteşte despre crunta sa copilărie și cum a reușit să se salveze.


Dacă ți-a plăcut cartea Singura fată din lume de Maude Julien, vezi și cartea Vindecarea copilului interior.

  Moarte pe Nil - carte de Agatha Christie

Lectură plăcută! 📖Lasă un răspuns