Blog

10 motive sa citesti

10 motive sa citestiAdor cartile! Daca nu as mai avea si alte treburi cotidiene de facut, as citi non stop. De cum am invatat alfabetul, m-am inscris la biblioteca si devoram carte dupa carte. Cei drept, la mine este un obicei ereditar, ambii mei parintii mancau cu o carte in mana. O fi si puterea exemplului, am crescut vazandu-i asa.

Dar lasand amintirile la o parte, azi vreau sa te conving sa citesti (mai mult).

Iata 10 motive sa citesti:

1. Cititul este cea mai buna varianta de a-ti imbogati vocabularul, de a-ti imbunatatii discursul si exprimarea scrisa. Procesul de invatare si de dezvoltare nu se termina odata cu absolvirea liceului sau a altui nivel de invatamant. De fapt, procesul de invatare continua toata viata. Prin urmare, avem la dispozitie o viata intreaga pentru a evolua si a progresa si nu putem face acest lucru decat prin invatare. Iar cele mai bune unelte pentru invatare sunt cartile. 

2. Cartile contin numeroase invataturii si lectii. Lectiile pe care nu avem timp sa le traim si sa le experimentam intr-o viata, le poti integra printr-o maniera usoara: cititnd si fara a experimenta greul pe pielea ta. Te poti pune in pielea personajelor din romane si iti poti dezvolta empatia

3. Cartile iti deschid portile catre numeroase universuri fascinante. Cum ar fi cel al fizicii, cel al naturii, cel al astrologiei, cel al artei…Posibilitatile sunt nelimitate. Daca esti pasionat de orice domeniu, cartile iti pot hrani si satisface curiozitatea. 

4. In stransa legatura cu aceasta este capacitatea cartilor de a te ajuta sa calatoresti in timp si spatiu si in orice circumstante doresti. Avem o singura viata, prea putin pentru a descoperi pe propria piele totul. Cartile sunt covorul nostru magic care ne ajuta sa ne intelegem si sa ne cunoastem originile, sa descoperim locuri si culturi diferite, sa cunoastem oameni si povesti nemaipomenite, totul din confortul proprie noastre case (si nu numai).

5. Cartile ne apropie. Nu odata mi s-a intamplat sa pornesc discutii si sa leg prietenii pornind de la subiectul unei carti citite sau a uneia pe care vreau sa o citesc.  

6. Vrei sa descoperi mai mult decat ceea ce exista si a existat vreodata? Vrei sa descoperi lumi uimitoare care iti vor stimula imaginatia? Azi nimic nu e mai simplu, gasesti totul la o carte distanta. 

7. Simplul act de a citi iti antreneaza creierul prevenind astfel bolile degenerative precum Alhzeimer.

8. Citiul iti imbunatateste memoria deoarece trebuie sa retii tot felul de informatii si date. 

9. Deoarece cititul iti antreneaza creierul, te ajuta sa iti imbunatatesti capacitatea de concentrare.

10. Si ultimul din cele 10 motive sa citesti,  dar nu cel din urma, este ca cititul iti ofera placere. Pentru mine este ca un drog. Cele mai relaxante si placute momente sunt cele petrecute cu o carte buna in mana. 

Te invit in lumea cartilor, te asteapta doar beneficii!

2 thoughts on “10 motive sa citesti

Lasă un răspuns