Fără categorie · Prezentare cărți

Dopamina, carte de Daniel Lieberman

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Dopamina, carte despre cum o singură moleculă din creierul nostru controlează iubirea, sexul și creativitatea – și va hotărî soarta omenirii

Dopamina carte

Dopamina – detalii carte

Titlu original: The Molecule of More: How a Single Chemical in Your Brain Drives Love, Sex, and Creativity—and Will Determine the Fate of the Human Race
Publicare: Publica, 2019, 336 pag.
Prima publicare: 2018
Gen: neuroştiință, psihologie, dezvoltare personală
Nota Goodreads: 4.23 /5
Disponibilitate: elefant.ro, libris.ro.

bookzone.ro

Ceea ce m-a determinat să pun cartea Dopamina pe lista mea de cărți de citit au fost recenziile asupra cărții, descrierea ei, dar și răsfoirea celor câteva pagini disponibile aici: Dopamina.


Dopamina – prezentare carte

Dopamina este substanța chimică a dorinței, care cere întotdeauna mai mult – mai multe obiecte, mai multă stimulare și mai multe surprize. În căutarea acestor lucruri, nu se lasă intimidată de sentimente, teamă sau morală. Dopamina este sursa fiecărei nevoi imperative pe care o avem, acea fărâmă de biologie care-l determină pe omul de afaceri ambițios să sacrifice totul pe altarul succesului sau care o face pe soția fericită să riște liniștea căminului sau de dragul emoției resimțite în prezența unui necunoscut. Pe scurt, este motivul pentru care pornim în căutare și reușim, descoperim și prosperăm. Dar este și motivul pentru care ne avântăm în joc și ne risipim banii.

libris.ro

În această carte, profesorul și psihiatrul Daniel Z. Lieberman și conferențiarul Michael E. Long vin cu o teorie care are potențialul de a ne schimba viața: o bună parte din viața noastră are o componentă nebăgată în seamă până acum, care explică o serie largă de comportamente despre care se credea că nu au nici o legătură unele cu altele. De ce trișează câștigătorii? De ce geniile suferă adeseori de boli mintale? De ce aproape toate dietele eșuează? De ce creierii liberalilor și conservatorilor sunt cu adevărat diferiți.

De ce suntem obsedați de lucrurile pe care ni le dorim și, odată ce intrăm în posesia lor, ne plictisim?

libris.ro

De ce dependența este “perfect logică” pentru o persoana dependentă?

De ce iubirea trece atât de rapid de la pasiune la indiferență?

nemira.ro

De ce unii oameni sunt liberali fanatici și alții sunt conservatori inveterați?

De ce nu ne pierdem speranța nici măcar în cele mai grele momente – și ne pricepem atât de bine să găsim soluții pentru a le depăși?

libris.ro

Răspunsul este de găsit într-o singură substanță chimică din creierul nostru: dopamina. Aceasta a asigurat supraviețuirea omului primitiv. La mii de ani distanță, ea este sursa comportamentelor și a ideilor noastre culturale fundamentale – și a progresului însuși.”

Sursă text: publica.ro

Dopamina carte


Dacă ți-a plăcut Dopamina, carte scrisă de Daniel Lieberman și Michael Long vezi și alte cărți ce au ca temă neuroștiința:

Lasă un răspuns