E-book-reader-ul Kindle de la Amazon este device-ul meu preferat întrucât ador să citesc. Eu am două eBook-readers: Kindle Paperwhite generația 2018 și Kindle generația 2019.
Citește mai multe despre Kindle Paperwhite 2021
Acestea două sunt cele mai populare eBook readere. Unul mi l-am cumpărat, iar altul l-am primit cadou. Kindel-ul Paperwhite îl am de mai bine de doi ani de zile, iar celălalt de un an.
Vezi oferta de e-book readere pe:
Așadar, dacă ești în căutarea unui eBook reader Kindle și nu știi pe care să-l alegi, informațiile de mai jos te pot ajuta.
Despre Amazon Kindle
Primul eBook reader Kindle a fost lansat de Amazon în anul 2007. De atunci au fost lansate numeroase generații din ce în ce mai îmbunătățite. Toate eBook reader-ele Kindle au acces la Kindle Store unde sunt disponibile milioane de cărți în diferite limbi.
Atenție! E-book reader-ul Kindle nu vine la pachet cu cărți deja instalate, cum am observat că se crede în mod greșit. Deși sunt și câteva cărți gratuite în magazinul Kindle pe care le poți descărca automat, marea majoritate sunt contra cost. Te poți abona și la Kindle Unlimited pentru 9.99$/lună și ai acces la toate cărțile, inclusiv la cele audio.
O altă variantă este să îți încarci propriile cărți pe Kindle fie prin USB, fie prin adresa de e-mail Kindle prin care poți converti direct și pdf-uri în formate citite de Kindle (mobi cel mai adesea).
Tipuri de eBook reader Kindle
1. Kindle (cu iluminare frontală)
2. Kindel Paperwhite (dispune de tehnologia e ink carta ce oferă aspectul de hârtie)
3. Kindle Oasis – beneficiază de aceeași tehnologie e ink carta și oferă în plus mai multe opțiuni de reglare a luminii cât și adaptarea automată a acesteia,
4. Kindle Kids edition – asemănător cu eBook-reader-ul Kindle obișnuit, vine în plus cu un abonament de un an de zile la Amazon Kids.
De ce să alegi un eBook reader Kindle
Personal, mi-am dorit foarte mult un eBook reader Kindle. Umblă vorba că sunt cele mai bune. Și după doi ani de când îl am încă sunt îndrăgostită de el. Iată de ce:
1. Este mic și ușor. Deci pot să-l iau cu mine oriunde. Nici nu-l simt.
2. Coperți atractive. Există o mare varietate de coperți care te îmbie la lectură. Preferata mea este cea cu imaginea unei biblioteci.
3. Design ergonomic. Este ușor de ținut în mână și poate înlocui cu succes prostul, dar insistentul obicei de a lua telefonul în mână. Așa pui mâna pe o carte. Obicei mult mai folositor.
4. Diversitate mare de cărți. Pe Kindle Store găsești o multitudine de cărți. Așa că poți citi cartea mult dorită instant. În plus e-book-urile sunt mult mai ieftine şi se găsesc și în marile librării online din România. Sau cum am spus mai sus, poți încărca propriile cărți, întrucât Kindle suportă sute de cărți.
5. O bună organizare. Poți organiza cărțile pe diferite categorii alese de tine. Plus bara de căutare care te duce imediat la cartea dorită sau la un fragment anume din cărțile încărcate în Kindle.
6. Facilitează cititul. Viteza mea de citit s-a îmbunătățit considerabil prin diferitele reglaje pe care le pot face, în special în ceea ce privește dimensiunea textului și așezarea în pagină.
7. Acces imediat la dicționar. Atunci când citești poți da și de cuvinte pe care nu le cunoști. De câte ori nu ți s-a întâmplat să spui că-l vei căuta mai târziu în dicționar ca să nu întrerupi lectură, dar uitai? Cu Kindle e foarte simplu. Poți instala orice dicționar dorești, chiar și în limba română. Este foarte util și când citești cărți în alte limbi și dai de cuvinte necunoscute.
În plus, cuvintele căutate sunt salvate și transformate în carduri de memorare pe care le poți revedea apoi și învăța prin repetiție.
8. Acces la Wikipedia. La fel ca și dicționarul și traducerea, și informații de pe Wikipedia vor fi afișate la selectarea unui cuvânt sau a unei fraze anume.
9. Citate și notițe. Asta este opțiunea mea preferată întrucât scriu recenzii pentru cărțile pe care le citesc. Iar acum e mai simplu ca niciodată să evidențiez citate și să adaug notițe. Pur și simplu selectez textul dorit și se salvează automat.
10. Parametri de timp. Atunci când deschizi o carte, eBook reader-ul Kindle calculează automat cât timp durează să o citești. Cu cât înaintezi în lectură, afișează cât timp a rămas până la sfârșitul cărții sau până la sfârșitul capitolului curent.
11. Și mai multe detalii despre cărți. Unele cărți achiziționate de pe Kindle Store vin cu informații în plus, foarte utile atunci când vreau să scriu o recenzie. Cum ar fi: prezentarea cărții, note oferite de alți cititori, citate evidențiate de aceștia, care sunt personajele principale și detalii despre ele, alte cărți scrise de autor, etc.
12. Semn de carte automat. Pe tot parcursul lecturii poți să lași câte semne de carte vrei. Dar cartea se va deschide automat și la ultima pagină pe care ai citit-o.
13. Potrivit pentru lectură chiar și noaptea. Cu Kindle poți uita de lampă întrucât are lumină integrată. Iar intensitatea acesteia poate fi reglată, astfel încât să nu te deranjeze. În plus ai opțiunea de întunecare a ecranului, perfectă pentru lecturile nocturne.
14. Sincronizarea automată a dispozitivelor. Chiar dacă citesc des pe Kindle, am instalată aplicația Kindle și pe telefon. Nu se știe când prind câteva minute libere și descopăr că nu am Kindle-ul cu mine. Orice ar fi, telefonul îl am mereu la îndemână. Iar faptul că eBook reader-ul se sincronizează automat cu aplicația de pe telefon, mă ajută să ajung direct la ultima pagină citită de pe eBook reader. Astfel, nu pierd timp să descopăr unde am rămas cu cititul. În plus se salvează automat și citatele evidențiate și notițele luate. Aceasta este o metodă bună prin care poți împărtăși citatele favorite pe social media. Pur și simplu faci copy-paste.
15. Bateria ține și până la o lună, în funcție de cât de des citești.
16. Ecranul care nu reflectă lumina face lectura o placere chiar și afară într-o zi însorită.
17. Iar Kindel Paperwhite te face să uiți de griji când citești în cadă deoarece este waterproof.
Kindle Paperwhite vs Kindle
Acum hai să-ți prezint mai detaliat care sunt diferențele între cele două eBook readere pe care le am.
Ecranul
Marea diferența dintre eBook reader-ul Kindle obișnuit și Kindle Paperwhite este tehnologia folosită pentru display.
Kindel-ul obișnuit folosește iluminare frontală cu patru leduri ce nu reflectă lumina, facilitând astfel lectura chiar și în exterior. Nici nu se compară cu cititul pe tabletă sau telefon, unde imaginea e prea puțin vizibilă.
Însă, Kindel-ul Paperwhite dispune de cinci leduri pentru iluminarea frontală, iar ceea ce-l face special e tehnologia E Ink Carta care îi oferă aspectul de hârtie.
În plus, Kindle Paperwhite are un contrast mai bun în sensul că albul este mai alb, iar negrul mai negru.
Kindle Paperwhite dispune și de 300 ppi (Pixels per inch) în timp ce Kindle are doar 167 ppi. Cu cât numărul de ppi e mai mare cu atât e mai bună calitatea ecranului și nu reflectă lumina pentru a putea citi și afară într-o zi însorită.
Opțiunea Waterproof
În plus față de Kindel-ul obișnuit, Kindel Paperwhite este waterproof. Deci poți citit liniștit în cadă, la piscină sau la plajă.
Dimensiuni
Deși ambele eBook readere au aceeași dimensiune de 6 inch a ecranului, per total e-reader-ul Kindel Paperwhite este cu puțin mai mare decât Kindel-ul obișnuit. Este important să ții cont de asta atunci când cumperi husa.
Iată dimensiunile și greutatea:
- Kindle: 160 x 113 x 8.7 mm, 174g
- Kindle Paperwhite: 167 x 116 x 8.18 mm, 182 g
Spațiu de stocare
Ambele eBook readere au spațiul de stocare de 8 GB, dar Kindle Paperwhite poate fi achiziționat și în varianta cu 32 GB spațiu de stocare.
Ce oferă în plus Kindle Oasis?
Kindle Oasis are un display mai mare, de 7 inch și dispune de mai multe opțiuni în ceea ce privește reglarea luminii. Are adaptare automată a luminii, mai multe nuanțe și mai multe leduri (25). Plus un buton de schimbare a paginilor.
În rest, are aceleași specificații ca și Kindle Paperwhite (Waterproof, E Ink Carta, etc).
Așadar, având în vedere prețul aproape dublu față de Kindel Paperwhite, alegerea mea a fost direct Kindle Paperwhite întrucât pricipala caracteristică pe care mi-o doream a fost tehnologia E Ink Carta.
Kindle Paperwhite – preferatul meu
Acesta este eBook reader-ul pe care eu mi l-am cumpărat. Însă pot spune că la prima vedere nu există mari diferențe între aceasta și Kindel-ul obișnuit. Ambele ușurează cititul întrucât nu reflectă lumina.
Dar iubesc aspectul paginilor eBook reader-ului Kindle Paperwhite dat de tehnologia E Ink Carta.
Pur și simplu acesta este motivul pentru care este preferatul meu. Dar la o analiză mai atentă, se observă și o calitate mai bună a ecranului și un contrast mai mare.
În rest, Kindel-ul obișnuit beneficiază de aceleași opțiuni de afișaj.
În ceea ce privește Kindle Oasis nu am avut ocazia să testez vreo unul, dar analizând specificațiile nu mi s-a părut că merită investiția, aproape dublă față de un Kindle Paperwhite.
Găsești eBook-reader-ele Kindle și Kindle Paperwhite la un preț bun pe:
Acum depinde de tine și de preferințele tale de ce eBook reader Kindle alegi. Dacă ai întrebări, nu ezita să mi le adresezi în comentarii.
Salut
Dar cand dau pagina se face totul negru.
Nu este deranjant?
Bună,
Asta e din cauză că e activat “Page Refresh”.
Pentru a-l dezactiva mergi la Settings ➡️ Reading Options➡️Page Refresh. Iar aici selectezi Off.
Sper că ți-am fost de ajutor. 😊
Spor la citit!
Buna,
Sunt foarte aproape la data de azi de a ma decide pentru achizitia unui eBook Reader Kindle Paperwhite 2018.
Inteleg ca este dificil pt device la intepretarea .pdf -urilor; dar, intreb, fisierele .doc sunt interpretate cum trebuie? – pt ca in caz afirmativ, as putea converti inainte in PC pdf-urile in doc.
Bună,
Kindel-ul citește pdf-uri și fișiere .doc fără probleme.
Modificări pot apărea atunci când încercăm să le convertim în format mobi. Nu e aceeași experiență la citirea unui pdf sau mobi. Fișierele mobi te ajută să te bucuri de toate opțiunile Kindel-ului.
Marea majoritate a pdf-urilor sunt convertire cu succes în format mobi. Probleme pot apărea la unele pdf-uri cu imagini sau pdf-uri care reprezintă imagini scanate ale paginilor unor cărți. De cele mai multe ori acestea nu pot fi citite.
Poți converti pdf în mobi online sau trimițând fișierul pe adresa ta de e-mail Kindle, trecând la titlul mesajului “Convert”.
Sper că te-am ajutat. Nu ezita să-mi scrii dacă mai ai întrebări.
O zi bună!
Am inteles Diana, multumesc mult pentru promptitudinea raspunsuui. Am multe pdf cu carti care prezinta pe prima foaie coperta cartii tiparite (initial) si mai sunt unele care au (*dupa aplicarea unei revizii mai avansate de corectura electronica) o coloratura specifica de pagina si niste margini personalizate cumva cu imagini (*dimensiuni fisier pdf intre ~3 si 7 MB – ti-as trimite un exemplu dar nu stiu cum, unde) – Textele acestor carti vor fi convertite corect in format mobi de catre Amazon daca transmit e-mail prin adresa de Kindle?(*Imaginile nu ma intereseaza neaparat chiar daca arata bine in pagina). Am gasit o oferta pt varianta blue de Paperwhite 2018 la 499 lei si ma tenteaza (*dar sunt totusi niste bani si n-as vrea doar sa-i cheltui ci si sa ma bucur de rezulatul cheltuirii lor).
Pe de alta parte o intrebare: inteleg ca nu poti trimite catre Amazon spre conversie mai mult de 50 MB (*se refera la o singura expediere sper), si sper ca acest aspect se refera per o expediere si nu la total conversie de care beneficiezi ever gratuit din partea Amazon.
Multumesc,
Alin
Bună, Alin
Trimite-mi fișierul tău pe diana@colectionaradecarti.ro.
Da, limita de 50MB se aplică pe un singur email. Poti trimite câte dorești.
Buna, Diana
Da, am primit mesajul e-mail. Multumesc pentru raspunsuri.
Cu plăcere! Mulțumesc și eu pentru răspuns!
O zi bună! 😊
Bună, Alin
Te rog, dacă poți, să confirmi primirea e-mail-ului meu. E o adresă nouă.
Am primit ‘frumuselul’ 😉 , acum am nevoie de o mana de ajutor in aspectul: cum trimit pentru conversie .pdf-urile mele?
Felicitări! Să-l stăpânești sănătos.
În ceea ce privește trimiterea documentelor pe Kindle, pe mine m-a ajutat acest articol:
https://thegadgetist.ro/cum-sa-trimiti-carti-catre-kindle/
Multumesc. Inca o intrebare te rog: optiunea x-ray tu o ai, eu se pare ca nu…
E valabilă doar la unele cărți de pe Kindle Store.
Mai are rost sa astept sa apara kindle paperwhite 2021 in Romania sau pot cumpara kindle paperwhite 2018?
Bună, Mădălin,
Kindle Paperwhite 2021 este mai rapid și mai mare cu aproximativ 1cm (pe lungime și pe lățime). Are filtru de lumină albastră și se încarcă mai rapid. Iar prețul propus de Amazon este cu 10euro mai mare față de generația 2018. Probabil se va păstra raportul și pe piața din România.
În rest este la fel.
Acum depinde de tine dacă te entuziasmează aceste caracteristici noi și poți aştepta până va apărea și în România.
Mai poți lua un lucru în calcul, e posibil ca prețul pentru Kindle Paperwhite 2018 să înceapă să fie redus.
Alegere inspirată și spor la citit!
Ce poți spune despre Kindle Basic 2019? As putea alege aceasta varianta in loc de Paperwhite?
Bună, Andrei
Sincer, când am văzut prima dată Kindel-ul Basic mi s-a părut la fel ca și cel Paperwhite. Are aceleași opțiuni, ecranul nu reflectă lumina…
La o analiză mai atentă se observă însă că Kindel-ul Paperwhite are ecranul diferit, mai asemănător cu hârtia. Asta datorită tehnologiei e – ink carta.
Deci și Kindel-ul Basic e absolut perfect pentru citit.
Depinde doar de tine.
Spor la citit!
Eu citesc pe aplicatia kindle de pe un telefon cu un ecran amoled de 6,4″ si nu imi dau seama daca se merita sa imi cumpar un ereader kindle. Se simte asa mare diferenta intre telefon si ereader de se justifica 500-600 de lei?
Bună, Lorena
Și eu mai citesc de pe aplicație când nu am Kindel-ul la mine.
Eu însă prefer Kindel-ul căci e mai prietenos cu ochii datorită ecranului mai mare și care nu reflectă lumina.
Dacă te descurci cu aplicația și nu te deranjează lumina, poți continua să citești pe ea.