Rezumate

Cioc! cioc! cioc! – rezumat după Emil Gârleanu

Click to rate this post!
[Total: 3 Average: 4]

Cioc! cioc! cioc! este o poveste pentru copii (al cărei rezumat integral îl găsești mai jos) scrisă de Emil Gârleanu, ce spune povestea ciocănitoarei.

Cioc cioc cioc rezumat
Disponibilitate carte
Cioc! cioc! cioc! – rezumat carte

Naratorul are o gaiță pe care a învățat-o să vorbească, iar gaița i-a dezvăluit câteva secrete din limba păsărească.

Astfel, naratorul a asistat într-o zi la discuția dintre un măcăleandru și un scatiu. Auzind ciocănitoarea, măcăleandru îi povesteşte scatiului cum a ajuns aceasta să ciocnească copacii.

bookzone.ro

Într-o zi, tare demult, o veveriță a descoperit niște fructe cu coaja tare și miezul dulce. Erau alune. Și s-a gândit veverița să facă provizii pentru iarnă. Însă într-o zi se lovește în scorbură de o coajă de alună şi descoperă că un sfert dintre alune fuseseră mâncate.

Stă la pândă și o observă pe ciocănitoarea cum intră în scorbură. Pe îndată o prinde de coada și întrucât aceasta se zbătea a rămas cu ea în mână.

libris.ro

Mai târziu, realizând că a rămas fără coadă, ciocănitoarea revine la copac și începe a ciocăni, dar veverița își mutase cuibul. De atunci tot ciocnește copacii sperând că-și va recupera coada.

La auzul poveștii scatiul intervine spunând că de fapt ciocănitoarea suge seva copacilor. Măcăleandru concluzionează că dacă tot e nevoită să ciocnească copacii, măcar să tragă niște foloase.

libris.ro
  Emil și detectivii, rezumat carte de Erich Kastner

Sfârșit!


Dacă ți-a plăcut Cioc! Cioc! Cioc! – rezumat, vezi și alte rezumate:

nemira.ro

Lectură plăcută! 📖libris.ro

Lasă un răspuns